Dişi Muhabbet Kuşum Çok Agresif

gheddo35

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Karakas
Merhabalar. Arkadaşımın dişi muhabbet kuşu vardı 5-6 aylıkken bakmak istemediği için ben aldım. Aldığımda ele alışık değildi. İyi kötü parmağıma konmasına alıştırdım. Her gün düzenli olarak salıyordum. Ama sürekli bir agresiflik vardı parmağıma canı isterse konuyordu, kimi zaman ısırıyordu. Kafese benim sokmam imkansızdı, sürekli acıkıp kendisinin girmesini bekliyordum. Kafese girdikten sonra kapağını kapattığımda sinirleniyordu ve kafese parmağımı yaklaştırdığımda ısırmak istiyordu. Bazen parmağımı sokup kaşıyordum, bazende fena şekilde ısırıyordu. Her gün kafesine girmesini beklemek belirli bir süre sonra can sıkmaya başladı. Bu arada 1 yaşında oldu. Salma kafes ve 1 yaşında erkek bir kuş aldım. Erkeği kafese ilk koyduğumda çok sert gaga atmaya başladı, ve birkaç defa fena şekilde ısırdı erkekten ilgi bekliyor gibiydi ama erkekte biraz halsizlik vardı. Stresten olduğunu düşündüm ama daha sonra erkeğin hasta olduğunu anladım. Erkek kuşu değiştirdim ve 5-6 aylık başka bir erkek aldım. 1 gün gözlemlediğimde kuşu sürekli dövdüğünü gördüm ve 3-4 gün salmayı ortadan bölerek ayırdım. Şu anda 1 aydır beraberler, arada sırada erkeği rahatsız etmeler devam ediyor. Birbirlerine bazen yem kusuyorlar, birbirlerini kaşıyorlar ama bunlar 1-2 dakika sürüyor. Daha sonra dişi kuşum sinirlenip ısırmaya çalışıyor. Dişi kuşum bir şey yapmayacak bile olsa birden erkeğin yanına gelince erkek korkup kaçıyor. Yuvalık taktım girip çıkıyorlar. Ve farkettiğim bir şey var, bazen eve geliyorum ikiside yuvalığın içinde sessiz bir şekilde duruyorlar ben odaya girince çıkıyorlar. Dişi kuşum genellikle ben kafese yaklaştığımda daha çok sinirleniyor. Yem ve veya su değiştirirken elimi ısırmaya çalışıyor yada erkek yakınındaysa erkeği ısırmaya çalışıyor. Acaba sorun ben miyim? Sizce düzelir mi? Yavru yaparlar mı? Erkeği veya dişiyi değiştirmek istemiyorum, son çare farklı kafeslere almayı düşünüyorum. Erkeğe yazık oluyor çünkü. Biliyorum çok uzun oldu ama okuyup cevap yazanlara şimdiden teşekkürler, iyi forumlar!

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

Öncelikle sabırlı davranın. Kavga eden kuşlar ve anlaşamayan kuşlar hiçbir şekilde birbirlerini kaşıma hareketi yapmaz ve birbirlerine dahi yaklaşmazlar. Dişi büyük ve kafesin sahibi erkek küçük ve sonradan gelme. Şuan dominant olan dişi yani onun kuralları geçerli. Yaş olarak da mevsim olarak da çiftleşme isteğine erkek tecrübesiz olduğundan geç yanıt gelecektir. Bu da dişiyi sinirlendirecektir. Kaldı ki yuvaya da girmeye başlamışlar. Bu da olumlu bir işaret. Dişi şuan erkeğini sizden kıskandığı için size saldırgan gibi gelebilir ancak onlarında da kanı ve canı bu şekilde çalışıyor.

Yapılması gereken standart yem verin (kızıştırıcı kullanmanıza gerek yok normal muhabbet kuşu yemi), sübye kemiği (kalamar kemiği diye yanlış bilenen ancak bu şekilde sorup bulabileceğiniz) kalsiyum ihtiyacı için kafeste bulundurun. Yuvalık içerisine folluk varsa içerisine hamster talaşlarından koyun. Yuvalık içerisinden dışarı atıldığını görebilirsiniz, dişi yuva hazırlıyor demek olacaktır. Hiç geri koymayın. Ve Kuşlarınızı çok rahatsız etmeden beslemeye devam edin.

Eğer yavru almak istiyorsanız, ele kola omuza konmasını istememeniz lazım. Sonrasında olan yavrulardan elinize alıştırırsınız.

Ancak her şeyin başı sabır ve sağlık.

Kolay gelsin.

gheddo35

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Karakas
Faruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:
Selamlar,

Öncelikle sabırlı davranın. Kavga eden kuşlar ve anlaşamayan kuşlar hiçbir şekilde birbirlerini kaşıma hareketi yapmaz ve birbirlerine dahi yaklaşmazlar. Dişi büyük ve kafesin sahibi erkek küçük ve sonradan gelme. Şuan dominant olan dişi yani onun kuralları geçerli. Yaş olarak da mevsim olarak da çiftleşme isteğine erkek tecrübesiz olduğundan geç yanıt gelecektir. Bu da dişiyi sinirlendirecektir. Kaldı ki yuvaya da girmeye başlamışlar. Bu da olumlu bir işaret. Dişi şuan erkeğini sizden kıskandığı için size saldırgan gibi gelebilir ancak onlarında da kanı ve canı bu şekilde çalışıyor.

Yapılması gereken standart yem verin (kızıştırıcı kullanmanıza gerek yok normal muhabbet kuşu yemi), sübye kemiği (kalamar kemiği diye yanlış bilenen ancak bu şekilde sorup bulabileceğiniz) kalsiyum ihtiyacı için kafeste bulundurun. Yuvalık içerisine folluk varsa içerisine hamster talaşlarından koyun. Yuvalık içerisinden dışarı atıldığını görebilirsiniz, dişi yuva hazırlıyor demek olacaktır. Hiç geri koymayın. Ve Kuşlarınızı çok rahatsız etmeden beslemeye devam edin.

Eğer yavru almak istiyorsanız, ele kola omuza konmasını istememeniz lazım. Sonrasında olan yavrulardan elinize alıştırırsınız.

Ancak her şeyin başı sabır ve sağlık.

Kolay gelsin.
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dişi kuşu artık salmadığım için ele alıştırma vs. uugulamiyorum, erkeğide salmıyorum. Kafeste 2 adet kalamar kemiği var. Kızıştırıcı yemde 1 haftadır veriyordum ama vermeyeyim uzun bir süre. Yuvalığın içinde plastik folluk var ve mısır granülü var. Umarım bu süreçte erkek biraz daha baskınlık kurar yada dişinin agresifliği azalır. Ayrıca plastik yemliğin içinde kuşlar için taş var ve dişi sürekli taşları yemlikten atıyor. Bunun nedeni nedir?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Dişi kuşunuz oldukça kızışmış. Bana göre folluk içi hamster talaşı koymanız izleme ve yuva yapımında dişileri rahatlatır. (daha rahat kendilerine uygun hale getirebilirler ve siz de net olarak görüp ayırt edebilirsiniz).
Normaldir, arasında kendine göre kömür, mineralli taş arıyordur. Sıkıntı etmeyin, bittikçe az az siz ekleyin. (Bende de oldu)

Rahatlaması için en fazla 2 gün elektrolit uygulayabilirsiniz. O zaman dinginleşecektir. Gerisi de kuşlarınıza kalmış.