Dişi Muhabbet Kuşum Sürekli Uyuyor

mandalina

Yeni Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
ARSLAN
Arkadaşlar merhaba,
Benim bi dişi birde erkek muhabbet kuşum var ekek olan yaklaşık bir yıldır var dişi de yaklaşık 3 haftalık felan yanIlmıyorsam.
Dişi kuşu aldıktan sonra evde salınca farkettik meğerse alışıkmış ve kanatlarının ucunu hafif kesmişler(sanırım erkek sanıp aldılar ve geri verdiler) dişi hemen yuvaya ve erkek kuşuma hemen alıştı. Bi kaç gün böyle geçti ama kuşun çok uyuduğunu farkettim, dışarı çıkarınca felan biraz durup geri yuvaya uçuyor, fazla hareket etmiyor ve kendisini kabartıp kafasını geriye atarak uyuyor ayrıca erkek kuşum uzaklaştığında çağırmak için ötüyor sadece ama kakası normaldi. Başta pek önemsemedim,şimdiden alışması için kuluçkalığı taktım. 2 gün içerisinde felan kuluçkalığa girdi ama farkettim ki artık kuluçkalığa girip uyuyor, hâla durum aynı ama kakası poposuna yapışmış sanırım ve ayağıyla poposunu kaşıyor ve neredeyse sürekli kuluçkalıkta, erkek kuşumda dişiyi çok sevdi sürekli kaşıyor yem veriyor kuluçkalık yem dolmuş. Ne yapmalıyım yardım eder misiniz dostlar?  :(

Berat0609

Yeni Üyemiz
Adı
Berat
Soyadı
ışık
iç parazit olabilir hocam yarım suluga cay kaşıgının biraz azı kadar kaliteli elma sirkesi koyabilirsiniz bende benzer sorunla karşılaştım hatta kusun hareketleri birebir aynı diybilirim kabarık duran uykuyu seven yuvaya girip orda uyuklayan bi kuştu.ilk başta kurumadan şüpelendim ama değilmiş iç parazitmiş tam sonuc alamadım gerçi ama elma sirkesi iyi geliyor arıca 10 gunde 2 gün baymec %1 kullanıyom 2. periyot bitti kuşta duzelme var kabarık durmalar azaldı etlendi.

Berat0609

Yeni Üyemiz
Adı
Berat
Soyadı
ışık
baymec kullanılması dikakt edilmesi gereken bir ilaç bunuda belirteyim fazlası çok zarar.netten kuşlarda iç paraziti araştırın belirtilerini az kafanızda şekillenir zaten.belkide sadece ishal kusunuz.yem yiyormu onuda gozlemleyin az mı çokmu yiyor.kaafesin tabanında ishal dıskı varsa bence ilk olarak ishal ilacı kullanın.direk ağır ilaçları basmayın.