Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Şimdi benim şöyle bir maruzatım var. 8 yaşına girecek olan muhabbet kuşumun yaklaşık 10 gün önce poposundan kırmızı birsey dısarı cıktı ben o an işim dolayısıyla dışarıdaydım eve geldiğimde arabadan iner inmez bizimkilerin muhabbet kuşunu başında olduğunu gördüm.Tabiki telaşlılardıda 7 sene sonra o kadar bizden biri olmuş bizden birinin arkasında dışarı doğru çıkmış kırmızılık yani iç organı çıkmış gibiydi. Ben gelmemle zaten olay yeni gerçekleşmiş hemen veterinere götürdüm veteriner hoca dediki yumurta ve yumurtlayamıyor kalmış orada dedi,operasyon gerekli dedi çıkartmak için ama ölme riski var dedi neyse kağıt falan imzaladık normal bir birey gibi içeri girdi 3-5 dk sürmeden bütün tüyleri havaya kalkmış halde geldi.yumurtayıda doktor çıkartmış. Yanına geçmişte 1-2 sefer kısa süreli çift koyduk istemedi . Hocam dedim neden 7 sene sonra yumurta? daha çnce aklına bile gelmemişti. Dediki, evde en fazla kim ilgileniyor dedim babam ilgileniyor , yemde değişiklik varmıydı dedim hayır kesinlikle hiç değiştirmedik yemini dedim. Aldığım cevap beni gerçekten şaşırtı hocanın cevabı " Kuş babanıza aşık olmuş " :s Bir süre yüz vermesin lakin elde değil kuşun hareketleri çok enteresan babamı görür görmez ıslıklar gözünü değiştirmeler birde kuyruk falan kaldırıyo göz rengi falan değişiyor. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum şimdi eş alsam yumurtlarmı? tekrar kalırmı acaba diyorum? Beğenmezse ne olur? Ama halinede üzülüyorum ciddi anlamda azgın diyebilirim. Varsa Ankaradan elinde 1-2 yaş erkek muhabbet kuşu olan yada üretici olan arabayla gelip kafes içine koyup eş seçmesini isterim. Mesajlar ve tavsiyeler için şimdiden tşkler. Özellikkle şu sorulara cevap verirseniz çok mtulu olurum. 1- İlk seferde çıkartamadı yumurtayı bu daha sonrası için ona kolaylık sağlar mı? 2- Yanıan eş koysak durumu ne olur? Tşkler.