Disi yumurtaları kırıyor

Handan öztürk

Yeni Üyemiz
Adı
Handan
Soyadı
Öztürk
Mrhaba benim yaklaşık 4 yıldır 1 çift muhabet kuşum var.ancak bitürlü yavru alamıyorumilk doğumunda 7 yavru çıkardı ve tek tek öldürdü.şimdi ise yumurtayıp daha sonra yumurtaları kırıyor.diyceksinizki yumurtalar boştur hayır yumurtalar dolu sarısı var erkek kuş yumurtalıga giriyor ondan kıskanıyor olabilirimı? Neden böyle davranıyor lütfen yardım edermisin iz.ayırdım yazık yumurtayı kırıyor diye yine yumurtladı bu kez yumurtalar boştu.ama onları kırmadı mesela 

selçuk ata

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
ata
Öncelikle merhaba handan hanım genelde kalsiyum eksikliği yumurtaları kırmasına neden ola billir. Kalamar kemiği öneririm fakat bu zaman geçtikçe huy haline geliyor. Kuluçka süresince kafesi temizlemeyin yuvalığa bakmayın. Rahatsız edici hiç birşey yapmayın bakalım ne yapacak. Erkek yuvalığa. Giriyor diye kıskanmaz siz yuvalığa bakarsanız rahatsız olup kırar yumurtalarrı yavrularıda öldürür

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Merhabalar. Handan hanım selçuk beyin dediğine ek olarak kuşunuzun yeminde kızıştırıcı yem  (nijer) var mi? Ya da e vitamini takviyesi falan yapıyorsanız kuşlarınız erken kızışıyor bu yüzden yavruları öldürüyor olabilir. Böyle durumda dişiniz yavru bakabiliyorsa erkeği ayırın yavrular çıkmaya yakın. Gerçi bu yöntemde başta dişi  de stres faktörü olabilir. Ama alışır. Erkeğin çiftleşme isteği yavru ölümlerine sebep oluyor olabilir. Nijer tohumu bazı karışık yemlerin içinde oluyor. Paket yemse üzerini okuyun. Nijer varsa kullanmayın.