DİŞİ YUMURTAYA YATMIYOR, NE YAPMALIYIM ?

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Herkese merhaba..
Dün gece eve gittiğimde kuşumun yumurtlamis olduğunu gördüm. Ama farkettim ki dışı kuş  kesinlikle yumurtaya yatmıyor. Bu normal mi ? Galiba kuluckaya ikinci yumurtadan sonra düzenli yatiyormus ama yumurtayla hiç ilgilenmemesinde bir sorun olmaz mi ? Eger bu kuş hiç yatmazsa, diğer bir takımım var muhtemelen bu gece yada yarin yumurtlar en geç yumurtayı bu takıma kaydirsam bir sorun olur mu ? Bir de son olarak nasil meydana geldi bilmiyorum ama yumurtada ufak bir çizgi gibi içe dogru gocuk var bu da aklıma takıldı..

Kuslarim yumurtlama döneminde olduğundan ve bende gayet tecrübesiz olduğumdan dolayı bu ara cok soru soruyorum lütfen idare edin :) simdiden herkese cok tesekkur ederim

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Bahsettiğim diğer takımin dişisi bu gün ilk yumurtasini yapmış. Bu durumda ben söz konusu yumurtayı o dişinin yumurtasinin yanına koysam olur mu ? Dişinin kendi yumurtası olmadığını anlayıp yumurtaya hiç yatmamasi gibi bir risk var mi ? Lütfen acil cevap

selim 75

Yeni Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
avcı
Mrhb Akif bey ilk yumurtada hemen yatmaz merak etmeyin üçüncü yumurtadan sonra falan yatarlar kuşları rahatsız etmeyin iki gün arayla diğer yumurtada yapacak ondan sonra yatar yumurtaya

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Salim bey, bu yumurtaya yatmayan takım bana yeni geldi. Zaten ikinci yumurtasini da kafese yaptı. Bu takımın yumurtaya yatma şansı yok sanırım. Dedigim diğer takım uzun zamandir bende. Ve dışı ilk yumurtasini yuvaya yapmış. Ne dersiniz o yumurtanın yanına koyayim mi bunu da ?

selim 75

Yeni Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
avcı
Slm kuşları biliyorsanız bişey diyemem kafesteki yumurtayı yuvaliga koymuş olmalısınız yuvaya girmiyomu dişi kuş bilemicem diğer takımların altına yumurta koyanlar var ama dediğim gibi benim kuşta 3 cü yumurtadan sonra yuvaliga vakit geçirmeye başladı üstadlar gerekli bilgileri vericektir

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Zaten cevabı vermişsiniz. Takım daha yeni gelmiş dişi ortama alışamamış. Biraz multivitamin verebilirsiniz. Yumurtaları yuvaya koyun, kırabilir kırmaya bilir. Önemli değil yeniden yumurtlayacaktır.

Akfncr

Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
Nacar
Ayhan bey öncelikle çok yardımcı oluyorsunuz sağolun. Şu multi vitamin dediğiniz tam olarak nedir ? forumda bulamadım. ve kuş tekrar yumurtladı :)

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
İçinde A,B,C,D,E,K gibi vitaminlerin birkaçının veya hepsinin birlikte olduğu ürünler. Eczanelerden de bulabilirsiniz. Veterinerlerden de.