Dişilerde yumurtlama öncesi belirtiler

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
bu saydığınız belirtilerin hepsi bende aylardır var ama hala daha yumurtlama yok.ne olacak benim kuşların sonu...vitamin mama bakım hepsi mevcut nedir sıkıntıları anlamadım..

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
bu saydığınız belirtilerin hepsi bende aylardır var ama hala daha yumurtlama yok.ne olacak benim kuşların sonu...vitamin mama bakım hepsi mevcut nedir sıkıntıları anlamadım..

bu sitemi yaptıktan sonra 05.10 da bir çittim 06.10 da diğer çiftim birer yumurta yaptı..ama 2 gün geçtmesine rağmen ilk yumurtlayan kuş başka yumurta yapmadı..sonra yumurtlayan kuş yuvalıkta duruyor sanırım sabaha 2.yumurtası yapar kuluçkaya yatar..ama ilk yumurtlayan yuvalığa dahi girmiyor bu normalmidir..2 gün önce yumurtlamsına ragmen ikiniciyi yapmamasımı normal 2 gün geçmesine rağmen kulıuçkakaya yatmamasımı.anlamadım bişe ben bu işten.. tam işler yoluna girdi derken gene karıştı...bilen biri bana yardım etsin.bu durumda yuımrta bozulurmu yada çıkma olasığı varmıdır...hani birer gün arayla yumurtlardı ve kuşluçkaya yatrdı..oofff gene işler karıştı...2 yumurtada kuluçkaya yatsa ilk 2 yavru aynı anda çıkmazmı..çok sordum dimi ama napim..yaşayarak öğenecez ve sizlerin bilgilerinide harmanladıkmı tamam olacak allahın izniyle...

emgeomap

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Axadi
Bende de dişi kuş aynı söyledikleriniz gibi tüm belirtileri yapıyordu ama şu an sakin yuvaylada ilgilenmiyor.Yanında erkeyi var ama sanırım erkek ondan yaşca küçük qaqa üst eti henüz koyu mavi olmadı.Erkeyinin ilgi göstermemesinden dolayı yumurtası kesile bilirmi ?

rommeltr

Takipçi Üyemiz
Adı
ŞİNASİ
Soyadı
KÖSTEKLİ
Dişi kuşun gagası koyu renkdeydi ama 3 günlüğüne tatile gittim geldigimde gaga kıpkırmızı olmuş yuvalıga girmeler erkegin yuvalık kapısında beklemeleri ama erkek biraz ürkek dişi ona ne zaman yaklaşsa öpmek istese arada sırada öpüyor ama genellikle kaçıyor bu durumda ne yapmam lazım.Nijer tohumu,vitamini,petibör  filan hepsini veriyorum.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
biz üreticilerin elinde sayıca fazla kuş olduğundan evde bir veya birkaç çift kuşla üretim yapmaya çalışan arkadaşlardan daha avantajlıyız.çünkü;
bir takım kuşu eşe attığımızda eğer bir verim alamazsak salmadaki yedek kuşlardan değiştirmeyle üretime devam edebiliyoruz. fakat evinde bir takım kuşla ilgilenen kişi her hangi bir sorunda kuşu değiştirme şansı zor.
bu nedenle evinde üretim yapmaya hevesli arkadaşlara tavsiyem takım halinde alacakları kuşları çok iyi seçmeleri. ve sabırlı olmaları.