>>> disim yumurtalarını kırıyor yada yiyor ACİL CEVAP LÜTFEN <<<

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Arkadaslar ciftim 5 yavru cikardi sorun olmadi ancak yavrularin atladigi cuma gününden bu cumaya kadar 4 yumurta yaptı acak cikan yumurtayı kırıyor irdeleyerek saga sola atiyor yavrulari persembe  almıştım neden disi boyle yapıyor yemi suyu kalamari yumurtasi herseyi tamam keyifleride yerinde bu olursa 2.kuluckasi olacak  buyuk ihtimal yarına bir yumurta daha var ve onunda kıracak ne yapmam lazim

zgrmdn

Takipçi Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
maden
kusunuzun kalsiyum ihtiyaci var ve o da bu yolla karsiliyor. dediginzden yanlis anlamadiysam yeni yumurtlamis(yavrular yuvadan atladi demissiniz) ve kalsiyum kaybi yasamis. tekrar yumurtlamasi sikinti yaratir zaten kusunuz icin. kusunuzu dinlendirin mamasina bir miktar yumurta kabugu koyun ve vitamin takviyesi yapin sonraki kuluckada bir sikintinin olmayacagini dusunuyorum

zgrmdn

Takipçi Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
maden
egerki baska bir ciftiniz var ise yumurtalari onun altina atabilirsiniz

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
yalancı yumurta kullanın yumurtaları kıramadımı kırmayı ve yemeği bırakır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
ya da bir yumurtayı (Boş olan) alttan delip içine alçı doldurun kıramayınca vazgeçer.

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
Yumurta yi pek yiyormus gibi gözükmüyor bir kenarına delik acip atiyor kafesde kalamar var ve kus devamli kemirerek ihtiyaç karsiliyor baska bir sebep aklina gelen varmi suyuna kalsiyum ekledim