DİŞİM YUMURTLARINI KIRMIŞ-ÖNEMLİ

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Arkadaşlar herkese merhaba,
Bir çift jumbomun ilk iki kuluçkasında yavru alamadım,dişi kuş 3 hafta kadar yattıktan sonra yumurtaları dışarı atıyordu.yumurtayı inceledigimde içinin siyah oldugunu ,içindeki embriyonun olusmadıgını anladım.Kuş,yumurtanın boş oldugunu anlayıp dışarı atıyordu.3. kuluçkada ilk 3 yumurtayı alıp,hali hazırda 15 gündür yumurtaya yatan ingiliz kırması(en iyi bakıcı çiftim) altına sürdüm ,kırmaların yumurtalarınıda jumbonun altına attım.bir hafta içinde kırmaların yavrularını jumbo cıft çıkardı(bu arada dişi jumbomun yuvalık ve yumurta ısıtmada sorunu olmadıgını ögrenmiş oldum),fakat bugün kırma olan çiftin dişisi altındaki jumbo yumurtalarını kırmış.yavrularıda parçalamış,yuvalıkta bayagı bir kan vardı,Jumbonun yumurtasının dolu olmasınamı sevinim,çünkü 2 yumurtada başka bir yerli çiftin altında yoksa 3 yavru kaybettigimemi üzüleyim şaşırdım.
sizlere sorum söyle olacak,dişi kuş bu 3 yumurtanın içindeki civcivlerin ölü oldugunu mu anlayıp kırmış olabilir,yoksa kuluçka süresinin çok uzadıgını(kendi yumurtlarının bir hafta önce çıkması gerektini) düşüp stressten mi kırmıştır.?Eğer yumurta içi ölüm gerçekleştiyse jumbolarımda eş degişikligi yapmam gerekecek bu nedenle çok önemli.Bu jumbo çiftim dişi ve erkek vasıflı,parçalı,genç kuşlar,çok emek verdim.umarım sorunu anlatabilmişimdir.yardımlarınız için teşekkürler.

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
kuluçka süresi uzadığından yapmış olabilir .çıkış dönemlerini iyi ayarlaman lazım allah kolaylık ve sabır versin

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Bencede kuluçka süresinin uzadıgından olsa gerek,bir hatam yüzünden 3 jumbodan oldum,hayırlısı insallah yerli çiftin altındaki 2 yumurta çıkar.yumurtlama tarihleri aynı,teşekkürler