Dişime Damızlık Erkek Aldım. Bir Sorum Var Sizlere..??

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
Arkadaşlar bugün 1.5 yaşındaki dişime 1 yaşlarında  bir erkek muhabbet kuşu aldım. ne kadar sürede bir birlerine alışırlar? alışana kadar kafeslerinde dışarı çıkarmalımıyım? bir de dişi kuşum  erkeğine yanına yaklaşmak istiyor ama erkek ona gagasıyla karşılık vererek uzaklaştırıyor. nasıl kaynaşmalarını sağlayabilirim bu durum normal midir?

serdal3850

Yeni Üyemiz
Adı
serdal
Soyadı
yılmaz
dışarı cıkarma birbirlerine alışması zaman alabilir çünkü bende erkege dişi aldım ve hala bekliyorum sabır işi yani anlayacagın aceleye gerek yok 3 senedir yavru alamadım ben  crazy

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
3 sene bayağı uzunmuş :S ben 1 -2 ayda yavru almayı planlıyordum :S sabredip bekliycez artık tavsiyen için teşekkür ederim serdal

devran

Takipçi Üyemiz
inş anlasırlar ama anlasamazlarsa sana nacizane tavsiyem kuşun eşini keni secsin

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
benimde aklımda kuşumun kendi seçmesi vardı ama kuşçuların tavsiyesi üzerine deneme yoluna başvurdum.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
yavru almaya calıştıgınız kuşlarla oynamayın dışarı cıkarmayın .ele alıştılarmı yavru almak icin cok beklersiniz.kuşlar birbirlerine alışsınlar.bu işte birazsabır ister.en az 14 gün.onlara şans verin bu kadar sürede olmassa .bence erkegi degiştirin

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
tavsiyen için teşekkür ederim murat kardeş 14 gün boyunca kafeste tutayım o zaman? yumurta ve yavruları görmek sabır sınırlarımı bayağı zorlayacağım =)

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kuşları rahat bir ortamda tutmaya calış.her şeyde oldugu gibi ilgininde fazlası zarar.verir kuşlara. onlar dedigimsüre içinde birbirlerine yanaşırlar birbirlerini kaşımaya başlar ondan sonra gerisi gelir inşallah.kuşlar sakin bir yerde durursa daha iyi olur.

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
tekrar teşekkür ederim murat hocam. tavsiyelerinizi uygulayacağım..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
öncelikle hayırlı olsun
keşke direk yeni kuşu dişinin kafesine atmasaydınız dişi kafesin baskını durumunda şu anda
erkeğe zarar bile verebilir..

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
teşekkür ederim mert hocam şimdilik erkek dişiyi yaklaştırmıyor, dişi her zaman olduğu gibi fıkır fıkır erkek yabancılık çekiyor gibi donuk etrafını tanımlamaya çalışıyor diye düşünüyorum..