DİŞİNİN CERESİNİN YARISI KAHVERENGİ ÇİFTLEŞME YOK -RESİMLİ

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
RESİMDEKİ DİŞİMİN CERESİNİN YARISI KAHVERENGİDEN BEYAZA DÖNÜŞTÜ. Bir günde oldu hepsi. Kendisi ayrıca tüyde. Bilal Erdem Hocam yorumunda:"Dişi çok kızışmış biraz soğuması gerek." demişti. Şimdi dişim yuvalıkta erkeği kaşıyor. Eskiden yapmazdı. Ama bu sefer erkekten atılım göremiyorum. Ben bu işten bir şey analmadım doğrusu. Bakımları süper halbuki.

Bu cere rengi kahverengiye dönem dönem mi dönüşür yoksa nasıl?

Ek soru: Değiştirmeye kalkarsam hangisini değiştirmeliyim? Çiftleşme için kuşları eşe atmamdan sonra ne kadar beklemeliyim? Maksimum. Ne kadar zaman sonra artık değiş dersiniz?

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Kuzey kardeşim forumda dişin ceresi diye dünya kadar konu açtın. Bu konuları açana kadar forumda biraz araştırma yapsan aradığın bütün soruların cevabını bulacaksın. Dişin ceresi değil kahve rengi siyah olsa dahi olmayınca olmuyor işte yada süre tanımalısın bu süre 3 hafta da olur 3 ayda 1 yılda bu işi yapacaksan önce sabredeceksin. Sonuçta bunlar da canlı makine değilki senin istediğin zaman yumurtlasın. Ayrıca dişide cerenin kahve rengi olması tamam kızışma belirtisi ama öyle kuşlar varki mesela benim ceresi beyaz nerdeyse mavi kuşları fazla bilmeyen biri erkek der ama maşallah altında 10 yumurtası var 8 i de çıktı. bu iş bakım gerektiği kadar sabır ve birazda şans işidir. onun için önce sabredeceksin. dişinin ceresi 3 kere 4 kere beyaz kahve rengi olur ama illada yumurtlar anlamına gelmez.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Umut GENÇ' Alıntı:
Kuzey kardeşim forumda dişin ceresi diye dünya kadar konu açtın. Bu konuları açana kadar forumda biraz araştırma yapsan aradığın bütün soruların cevabını bulacaksın. Dişin ceresi değil kahve rengi siyah olsa dahi olmayınca olmuyor işte yada süre tanımalısın bu süre 3 hafta da olur 3 ayda 1 yılda bu işi yapacaksan önce sabredeceksin. Sonuçta bunlar da canlı makine değilki senin istediğin zaman yumurtlasın. Ayrıca dişide cerenin kahve rengi olması tamam kızışma belirtisi ama öyle kuşlar varki mesela benim ceresi beyaz nerdeyse mavi kuşları fazla bilmeyen biri erkek der ama maşallah altında 10 yumurtası var 8 i de çıktı. bu iş bakım gerektiği kadar sabır ve birazda şans işidir. onun için önce sabredeceksin. dişinin ceresi 3 kere 4 kere beyaz kahve rengi olur ama illada yumurtlar anlamına gelmez.
+1
genelde arkadaşlar sabır olarak en fazla 2-3 hafta dayanabiliyorlar bu çitleşme ve yumurta olayına
her aldığımız kuş 2-3 haftada yumurtlasaydı paraya pqara demezdik.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
dişi tüyde gibi çiftleşmesi zaten yumurtaların boş olması olasıdır en iyisi bakımlarını yapıp sabırla bekleyin :) 

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Çere rengine takılmayın önemli olan kuşların eş tutması siz iyi bakımınızı yapın gerisini onlar halleder Önemli olan Bakım