dişinin davranışlarındaki neden?

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
öncelikle herkese günaydın. arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce aldığım dişi 3-4 gündür yuvalığa giriyor. dışarı pek çıkmıyor. kanatları kuyruktan aşağıda. bugün sabahta ağzından yemler savurduğunu gördüm. erkekle çiftleşmedi daha.yuvalıktan çıktığında tek yediği şey kuş kumu oluyor.ama erkek onu besliyor.yem yediğini görmedim.kabarık duruyor.birazda durgun. bu hareketler neyin habercisi.dişi kızgınlık yumurtasımı yapacak yoksa çiftleşmeyemi hazırlanıyor. yoksa hastalıkmı var.
yanıtlar için teşekkürler

not:bunlar dişinin bugün çektiğim fotoğrafları.yorum yaparsanız sevinirim

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yazdıklarınız kuşun yumurtlama belirtileri fakat Kabarık durması iyi değil hasta olabilir yumurta sıkışması olabilir elinizle dışkılık kısmını kontrol etmenizde fayda var yumurta sıkışması ihtimaline karşı

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
erkekle daha çiftleşmedi.zaten geleli 10 gün bile olmadı. kızgınlık yumurtasımı acaba!

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
eyvallah musa abi ama yumurta gelse bile kızgınlık yumurtasıdır. çiftleşmediler çünkü

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
aklım karıştı. yumurta sıkışmasımı var yoksa çiftleşme öncesi normal mi bunlar.anlamadım.

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
arkadaşlar bugün çektiğim fotoları ekledim. yorumlarınızı bekliyorum.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kuş hasta aldıgında böylemi idi .ona by tril diye bir ilac var ondan agzına bir damla damlat  yada suluguna damlat ordan icsin kuş üşütmüş gibi  duruyor inşallah düzelir

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
senin görmen gerekmez sen görmedende çiftleşebilir dişi kuşun baya kızışmış görünüyor eğerki kızgınlık yumurtasını yapıcaksa bile yumurta sıkışmış olabilir senin anlattıklarına göre yumurtta sıkışması var kuşta bence çünkü aynen bu olay benimde başıma geldi kuş folluktan çıkmaz olmuştu 3 gün boyunca yumurta içindeydi en son ben çıkardım kuş toparlandı sen elinle dışkı bölgesini kontrol et eğer yumurta varsa zaten sert olur

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
nedenini anlayamadım ama sürekli kuş kumu yiyor. birde yediği yemleri aksırır gibi dışarı atıyor. inşaallah iyileşir. fazla bilgili değilim ama dışkılığına baktım ama yumurta felan yoktu galiba.

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
bu arada elimde neo teramcin diye bir ilaç vardı. dişi pek su içmiyor. o yüzden sulandırıp ağzına damlattım. rüzgar almayan bir odaya koydum. başkaca yapmam gereken birşey var mı bilmiyorum?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
murat bey kuşumuz hasta malesef en yakın veterinere bu işi bilen olmak kaydıyla götürün...... icon_wall

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Ciftlestiklerini goreceksin diye bir kaide yok bende gormuyorum ama yavrular civildiyor yuvaliklardan.ayrica aklin karismasin hic fikrin yokken tecrubeli arkadaslar olasi sebepleri ortaya koyuyor uzaktan resimle teshis anca bu kadar oluyor sen en olasi durumla ilgili secenegi degerlendirip tedaviye bir sekilde basla  gecmis olsun forumda yumurta sikismasi ve diger olasi durumlarla ilgili genis bilgi mevcut simdiden gecmis olsun umarim kusun iyilesir

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Resim görüntüleri bile kuşunuzun hasta olduğunun göstergesi.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım.

Kuşun yediklerini dışarıya atması sindirim sisteminde hastalık olduğunun belirtisidir.(sindirim ağızda başlar.)

Yapman gereken kuşu yakala ve ağzının içini kontrol etmeye çalış .Herhangi birşey yoksa muhtemelen taşlık mide ve ya yemek borusunda sıkıntı var demektir.Forumda konu ile ilgili ilacı bulabilirsin.Saygılarımla.