Dişinin istekli hale gelmesi için ... ?

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar

Muhabbet kuşlarım gayet güzel anlaşıyorlar hiç bağırmadan dövüşmeden gecinip gidiyorlar :)

Bende onların yemini,vitaminini,kızıştırıcısını (sanırım nijer olması lazım mercimek tanesi büyüklüğünde) kumunu ve kalamar kemiğini hiç eksik etmiyorum forumdanda yumurtalı havuçlu mama yapımını öğrendim 2 kez yaptım hiç tadına bakmadılar haftada 2 kez yapıcam yeni yeni uyguluyorum oval şekilli tünek ve 20/20/25 büyüklüğünde ufak bir yuvalığım var üretici olmadığım için forumda daha öncesinde yuvalığı değiştirmene gerek yok dediler...

Yuvalığımın içinde "Hamster Talaşı" var hala kafam karışık bit yapıyo diyolar yapmıyo diyolar :(

Ama tüm bu uğraşlarıma rahmen neredeyse 1 ay ve 1 aydan fazla süre beraber yaşamaya başlayan 1 ve üstü yaşlarındaki tek çiftimin dişisi yuvalığa hiç ilgi duymuyor..

Artık bende niijeri bol koymaya karar verdim ve yemin üzerini full örtücek nijer koyucam cünkü nijeri yemiyorlar ayda yılda 1 kez tadına bakıyorlar :(

Şimdi sizlere soruyorum değerli arkadaşlar..

1.) Dişimin yuvalığa ilgi duyması için ne yapmam gerek
2.) Uyguladığım işlerde hatalarım varsa sölerseniz menun olurum :) (Örn: Yuvalığı büyüt,talaş koyma, tünek yuvalarlak olsun, yem şu marka vs..)

Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşşekürlerimi sunuyorum, saygılar, iyi forumlar :)

Sorulan sorulara resimlerimle cevap vermeye çalıştım..

Öncelikle yuvalığın tüneği var boyu 5cm = http://img600.imageshack.us/img600/4558/48898047.jpg

Nijer diye verdiğim besin maddesi = http://img580.imageshack.us/img580/8345/dscn0472p.jpg

Kafesimin düzeni = http://img51.imageshack.us/img51/8822/75820094.jpg

Çiftimin kızışgınlığına dair renk sormustunuz
1. = http://img72.imageshack.us/img72/2556/88592634.jpg
2. = http://img5.imageshack.us/img5/3079/19443328.jpg
3. = http://img338.imageshack.us/img338/4114/92844554.jpg

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Yuvalığın tüneği vardır diye düşünüyorum. Ayrıca bence yaptıklarınızda bir problem yok belki yuvalığı değiştirebilirsiniz tabi bir de kızışıp kızışmadıklarına dair bi' belirti renk var mı resim olarak paylaşabilirsiniz. Mesela bahar geliyor baharda belki kızışmaya başlayıp size bir sürpriz yapabilirler. Gerçi kuşlar da daha yeni beraberler biraz daha alışma süreci geçebilir diye düşünüyorum. Tabii dişinin erkekten büyük olması da sorun (eğer büyükse) bence biraz daha zaman verin ve mamayı yine de yapın ek besin vitamin ne gerekiyorsa. Zaman geçti yine ortada bi' durum yoksa yuvalığı değşitirip bekleyebilirsiniz belki. Yok yine olmuyorsa eşin tekini değiştirin derim. Naçizane fikirlerim bunlar. Ustalarımız daha ayrıntılı ve sağlıklı yardımcı olacaklardır.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Nijer diye verdiğiniz büyük ihtimalle kendir . Nijer küçük siyah taneciklidir. Mamayı yemiyorsa akşam yemi önlerinden çekin ve sadece yumurta mamasi ile başlayın . Yavaş yavaş tırtıklayacaktır. Bir kaç gün aynı taktiği öğlene kadar deneyip yediklerini gözlemlediğinizde havuç bebe bisküvisi ilave edersiniz kuş kendini hazır hissettiğinde yuvaya kendiliğinden ilgi duyacaktır hayırlısıyla

Yağız Ayaz

Üyemiz
nijeri fazla vermeyin tüye girer sürekli. yumurtalı havuçlu mama tarifleri var netten araştırıp ondan verin.zaten gerekli herşeyi yapıyormuşsunuz. artık bundan sonrası şans işi.

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Yuvarlak siyah kenevir tohumu. Olarak biliyorum ben. Fazlası yağlar derlerdi. Az Konurdu yemliğe.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım o nijer tohumu değil senin tohum mercimeğe benziyor onu yemez. :) nijer tohumu küçük ince çimen tohumuna benziyor ama siyah. ayrıca sabır et kuşları 1.5 metreden yüksek yere ve rahatsız olmayacakları yere koy. :) çiftlerin güzel ama daha birbirlerine tam manası ile yakınlık gösteremiyorlar.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
acele etmeyin,
kuşları kendi haline bırakın, doğal süreci onlar sendende bendende daha iyi biliyorlar,
zamanı gelince herşey kendiliğinden olacaktır.
bu tür sıkıntılarla kendini strese sokma.
kuşların yemini suyunu eksik etmeyin,
kuşlara fazla müdahale etmeyin.
herşey kendiliğinden zaten olacaktır.
kuşların zamana ihtiyaçları var.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
bence dişi kuşunuz hafif hafif kızışıyor cere renginden belli.
nijer tohumunu çok vermeyin tüye girer. sonra çıkmasını beklersiniz. ayrıca keçi boynuzu tozu kullananlar da var kızıştırmak için. zaman ve sabır.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Egecim bence acele ediyorsun 1 aylık bir süre zarfında dişinin ilgi göstermemesi şu ana kadarki deneyimlerime göre gayet normal :) kızıştırma olayına gelince extra takviyelerin bunu fazla erkene alacağını sanmıyorum.. Bence aşırı yükleme yapma zira onlarda bir canlı kimyasallardan ne kadar uzak kalırsak o kadar iyi kuşlarının sağlığı açısından bence..

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Sorularıma karşılık cevap yazanlara birer birer teşşekür ediyorum verdiğim kızıştırıcıyı eski haline bir yemliğe 10 adet filan koyucam tekrar teşşekürler :)

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
bence kusların uyumlu vesaglıklı .nijertohumu diye verdiğin şeyi kaldır.o nijerdeğil.onun yerıne yumurtalı havuclu mamayı as ve yüksek yere bırak sadece yem ve su için rahatsız et.1 ay cok kısa tek çift  için.sabır et

Bugra_sari

Üyemiz
Adı
buğra
Soyadı
sarı
dişin kızışmış zaten erkekde öle bence hayvanlar kışı anlıyolar bahara doğru verim alırsın