Dışkıda problem mi var?

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Selçuk ATA' Alıntı:
İshal olmuş ola bilir keyifsiz ise bir ker shop dan bağırsak antibakteriyeli alın
Biteral önerilmişti iç parazit için, kullandım ama düzelmedi

elfefe

Yeni Üyemiz
Adı
Elif
Soyadı
Efe
Benim kuşumun da aldığımdan beri dışkısı böyle, ki alalı bir buçuk sene oluyor. Fakat neşesinde yemesinde içmesine herhangi bir sorun yok. Bundan altı ay önce veterinere götürdüm, ishal olabilir dediler, ilaç kullandım fakat geçmedi. Bikaç hafta önce de dışkısını götürdüm sadece tahlil yapsınlar diye, kültür sonucu negatif çıktı, yani herhangi bir bakteri ya da mantar hastalığı yokmuş. Ben de kabullendim artık durumu, ama çoğu zaman sizin resimlerinizdeki gibi sulu dışkı yapıyor ve peçetenin üzerinde yeşil bi leke oluşuyor etrafında.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
hamur mayasıyla suluktan probiyotik uygulaması bağırsakları düzenleyebilir.Yinede daha bilgili arkadaşlara yardımcı olabilir.Çay kaşığının dörtte 1 ini sulğa katıp karıştırıp  veriliyor

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Fahri ÖZÇELİK' Alıntı:
hamur mayasıyla suluktan probiyotik uygulaması bağırsakları düzenleyebilir.Yinede daha bilgili arkadaşlara yardımcı olabilir.Çay kaşığının dörtte 1 ini sulğa katıp karıştırıp  veriliyor
Onuda denedim fahri bey. Malesef hala aynı.

selçuk ata

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
ata
Haftada bir kere bir diş sarımsağı ikiye bölün suyuna katın 2 gün sonra yeni şu verin ikinci hafta suya 3 damla elma sirkesi koyun bu arada yemden başka birşey vermeyin  birde böyle deneyin

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
yalnız benım anladığım kadarıyla dışkıda bı problem hiç yktan büyük bir problem gözükmüyor

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Kusunuzun dışkısı  normal gözüküyor.  Kağıt havlu diskidaki suyu emdiği için sarimsi renk alıyor.  Normal beyaz kağıt koyun okadar sari olmadığını gorursunuz. Normal karışık yemlerde aspur az olur. Ekstra aspur alın yarı yarıya yeme karıştırın. Bir de yeşillik veriyorsaniz yıkayıp kurulayin iyice.. İshal sorunu ortadan kalkar. Arkadaslarin soyledigi gibi elma sirkesini ve prebiyotigi ishal olsa da olmasada haftada bir ayri gunlerde mutlaka uygulayin. Prebiyotik olarak ev yogurdu suyu yada kuru ekmek mayasıni kullanabilirsiniz.

Kusunuz çok halsizse ve kabarık duruyorsa ishal olsun olmasın bir rahatsızlığı vardır.  Fakat keyifsizse çok hareketli değilse sıkılıyor yada mutsuzdur. Sık sık uçurun. Oynayabilaceyi birseyler olsun. Yalnızsa oyuncak iyi gelir. Salıncak bazen yetmiyor kuşlara. Ben tuvalet kağıdı rulosunu yuvarlak yuvarlak kesip top yapmistim kafes tabaninda tutup atar oynar bizim sipa.

Ya da iki deniz kabuğunu kenerlarindan deldim bi ipin iki ucuna ayrı ayrı bağladım. Kafese astım.  Sürekli oynar hatta deniz kabukları birbirine carpinca cit cit ses çıkartiyor o sese cildiriyor. Daha çok ugrasiyor.

Bir de tahta tünek kullanin. Ben kendim çam citalari yontarak yaptim. Hatta ayağa zarar vermeyecek şekilde tırtıkli bıraktım. Cani sikilinca kemirir bizim sıpa.

Hayvanlar da bazen psikolojik olarak huysuz ya da keyifsiz olabiliyorlar.  Bazen oyle absurt birsey yapiyorlar ki sadece dikkat cekmek ya da sevilmek icin. Eve 4 kusum var. Son aldığım inanılmaz hareketli bir kuş. Sürekli bi sağa bir sola kosuyor. Ve sadece yem yemek için ve uyurken duruyordu. Inanmazsiniz ama bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu beş gün sonra anladım. Başta ilk defa geldi yabancı bir ev korkmus olacağını düşündüm.  Fakat beş gün boyunca aynıydı.  Tellere tırmanıp kendini kafesin tabanina atıyordu. Sonra sağa sola bıkmadan kosuslar bitmiyordu. En sonunda dayanamadım ve tek olan erkek kuşumun yanına koydum. Bir hafta daha arkadasina alışma suresinde bu hareketleri devam etti. Sonra kesildi. Şu an çok normal hareketleri.o çılgın kosmalar bitti
Yani demem o ki her kuşun depresyon belirtisi farklı. Belki keyifsizliginin sebebi bi arkadas ya da değişik oyuncaklardir. Bi deneyin. Bu arada Uzun bi mesaj oldu. Kusura bakmayin

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Selçuk ATA' Alıntı:
Haftada bir kere bir diş sarımsağı ikiye bölün suyuna katın 2 gün sonra yeni şu verin ikinci hafta suya 3 damla elma sirkesi koyun bu arada yemden başka birşey vermeyin  birde böyle deneyin
Düzenli olarak iki haftada bir sirke veriyorum kuşlarıma sarımsakı deniycem teşekkür ederim.

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Esra DELİHASAN' Alıntı:
Kusunuzun dışkısı  normal gözüküyor.  Kağıt havlu diskidaki suyu emdiği için sarimsi renk alıyor.  Normal beyaz kağıt koyun okadar sari olmadığını gorursunuz. Normal karışık yemlerde aspur az olur. Ekstra aspur alın yarı yarıya yeme karıştırın. Bir de yeşillik veriyorsaniz yıkayıp kurulayin iyice.. İshal sorunu ortadan kalkar. Arkadaslarin soyledigi gibi elma sirkesini ve prebiyotigi ishal olsa da olmasada haftada bir ayri gunlerde mutlaka uygulayin. Prebiyotik olarak ev yogurdu suyu yada kuru ekmek mayasıni kullanabilirsiniz.

Kusunuz çok halsizse ve kabarık duruyorsa ishal olsun olmasın bir rahatsızlığı vardır.  Fakat keyifsizse çok hareketli değilse sıkılıyor yada mutsuzdur. Sık sık uçurun. Oynayabilaceyi birseyler olsun. Yalnızsa oyuncak iyi gelir. Salıncak bazen yetmiyor kuşlara. Ben tuvalet kağıdı rulosunu yuvarlak yuvarlak kesip top yapmistim kafes tabaninda tutup atar oynar bizim sipa.

Ya da iki deniz kabuğunu kenerlarindan deldim bi ipin iki ucuna ayrı ayrı bağladım. Kafese astım.  Sürekli oynar hatta deniz kabukları birbirine carpinca cit cit ses çıkartiyor o sese cildiriyor. Daha çok ugrasiyor.

Bir de tahta tünek kullanin. Ben kendim çam citalari yontarak yaptim. Hatta ayağa zarar vermeyecek şekilde tırtıkli bıraktım. Cani sikilinca kemirir bizim sıpa.

Hayvanlar da bazen psikolojik olarak huysuz ya da keyifsiz olabiliyorlar.  Bazen oyle absurt birsey yapiyorlar ki sadece dikkat cekmek ya da sevilmek icin. Eve 4 kusum var. Son aldığım inanılmaz hareketli bir kuş. Sürekli bi sağa bir sola kosuyor. Ve sadece yem yemek için ve uyurken duruyordu. Inanmazsiniz ama bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu beş gün sonra anladım. Başta ilk defa geldi yabancı bir ev korkmus olacağını düşündüm.  Fakat beş gün boyunca aynıydı.  Tellere tırmanıp kendini kafesin tabanina atıyordu. Sonra sağa sola bıkmadan kosuslar bitmiyordu. En sonunda dayanamadım ve tek olan erkek kuşumun yanına koydum. Bir hafta daha arkadasina alışma suresinde bu hareketleri devam etti. Sonra kesildi. Şu an çok normal hareketleri.o çılgın kosmalar bitti
Yani demem o ki her kuşun depresyon belirtisi farklı. Belki keyifsizliginin sebebi bi arkadas ya da değişik oyuncaklardir. Bi deneyin. Bu arada Uzun bi mesaj oldu. Kusura bakmayin
Öncelikle uzun uzun zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler.  Kuşumun eşi var ve diğer çiftimden ayırıp farklı bi kafede yanıma  aldım bir iki haftadır bol bol uçuyorlar. Oyuncak koymadım Ama.  Bazen dışarıda çok keyifli olabiliyor yada sabahları. Bazen yumurtası varmış gibi kanatlarını salıyor. Ama poposunda dışçı yapışması vs yok.  Ben bu kuşları pet Shop dan aldım hastalar diye iyileştirmek için. Erkek kuşum kendine geldi gayet keyifli ötüyor çoşuyor dişi kuş için dişi de karşılık veriyor ama sonrasında dişim yine keyifsiz bekliyor. Dişimi öyle görünce de üzülüyorum. Bakalım uğraşmaya devam :) saygılar.

Cracura

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Güneş
Benim erkek kuşumun da dışkısı bu şekilde genel olarak katı kısmı tek parça ama etrafında sıvı oluyor. Çok nadiren dışkısı poposunda kalıyor. Umarım bir sorunu yoktur.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Selam
diskilar normal gözüküyor..
ancak bu bikac aydır havalar dengesiz.. kuslar çabuk etkileniyor..
ben bu aylarda bolca limon portakal suyu veriyorum..
mama vermeyin halsiz kırgın kuşa..
dal dari hele kızıl olursa ama doğal olan asın kafese hergün bi dal..

Saygılar..