Dışkının analizleri

kayamrc

Yeni Üyemiz
Adı
mirac
Soyadı
kaya
slm arkadaslar.dün yeni bir muhabbet kuşu aldım tahminime ve söylenene göre 1 aylık fakat eve getirdigimde kuşun normale göre kabarık ve pisliginin tüylerine yapışmış oldugunu gördüm.bu geçici birşey midir yoksa herhangi bişey yapmam gerekiyor mu ?

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Kuluçkadaki dişim kahverengi dışkılıyor 2 gündür, yazıy bakılırsa kurşun zehirlenmesi. Lakin erkeğin dışkısı normal.
Ne yapılması lazım ? Yem ve sudan başka bir şey vermiyorum, arada bir vitamin veriyorum elbet.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Dün dişi kuşumu odaya saldım , halının üzerine dışkısını yapmış.
dışkı görünüşü bildiğiniz su gibi idi ( Urine (saydam sıvı) oluyor heralde )
gecen hafta 2 günde bir kıvırcık vermiştim omu yaptı acaba ?
bu bir hastalıkmıdır ? ne yapmam lazım ?

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Yeşil dışkı dediğiniz nasıl oluyor acaba bir resim varmı paylaşırsanız sevinirim.

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
dışkının bir tarafı yeşil bir tarafı koyu siyah gibi bu ne olur arkadaşlar

Ayça

Yeni Üyemiz
Adı
Ayşe
Soyadı
Güventürk

DIŞKI ANALİZİ
Dışkı 3 şekildir: Feces:katımsı dışkı, Urine:sıvı idrar gibi saydam, Urates:beyaz olan kısım
Normalde kuş dışkıları kokmaz ve verilen besine hafif renk değiştirir havuç yumurta maması yiyince hafif hakiden açık kahverengiye döner, yeşillik verince daha yeşillenir ancak aşağıda söylenenlere bakarak diski renginden hastalık kestirilebilmektedir.. Stres zamanlarında kuşların dışkıları sıvılaşır ve panik anında hemen dışkılarını sistemden atarla, yakalamaya çalısınca elimize sıçrayan dışkı gibi...

Bunun yanında sağlıklı dışkılama çabuk ve küçük miktarlarda olmaktadır,büyük dışkılar ve zorlanma bağırsaklarda bir problem olduğunun göstergesidir,ayrıca yumurtlamadan birkaç gün önce dişilerde dışkı miktarı artmaktadır.

Hastalıklarda ;
Urates(beyaz bölüm)
Yeşil: karaciğer rahatsızlığı iştahsızlık
Sarı:karaciğer rahatsızlığı iştahsızlık
Kahverengi: kurşun zehirlenmesi
Kırmızı: iç kanama veya böbrek hastalığı
Beyazlığın artması: dehidrasyon(sıvı kaybı) veya böbrek hastalığı

Urine (saydam sıvı)
Sarı:karaciğer rahatsızlığı
Yeşil: karaciğer rahatsızlığı
fazlalaşması:çok su içme sulu gıdalar yeme bakteriyel enfeksiyon

Feces (kati uzun bölüm)
siyah zift gibi:iç kanama
bezelye yeşili: karaciğer hastalığı
beyaz yada hamur renginde: pankreas yada sindirim bozukluğu
dışkıda topaklı yiyecek yada sindirilmemiş yiyecek: tamamlanmamış sindirim,yetersiz bağırsak hareketi,Giardia(protozoon türü paraziter hastalık),kum veya grit alınmaması

Merhabalar

Ayça

Yeni Üyemiz
Adı
Ayşe
Soyadı
Güventürk

DIŞKI ANALİZİ
Dışkı 3 şekildir: Feces:katımsı dışkı, Urine:sıvı idrar gibi saydam, Urates:beyaz olan kısım
Normalde kuş dışkıları kokmaz ve verilen besine hafif renk değiştirir havuç yumurta maması yiyince hafif hakiden açık kahverengiye döner, yeşillik verince daha yeşillenir ancak aşağıda söylenenlere bakarak diski renginden hastalık kestirilebilmektedir.. Stres zamanlarında kuşların dışkıları sıvılaşır ve panik anında hemen dışkılarını sistemden atarla, yakalamaya çalısınca elimize sıçrayan dışkı gibi...

Bunun yanında sağlıklı dışkılama çabuk ve küçük miktarlarda olmaktadır,büyük dışkılar ve zorlanma bağırsaklarda bir problem olduğunun göstergesidir,ayrıca yumurtlamadan birkaç gün önce dişilerde dışkı miktarı artmaktadır.

Hastalıklarda ;
Urates(beyaz bölüm)
Yeşil: karaciğer rahatsızlığı iştahsızlık
Sarı:karaciğer rahatsızlığı iştahsızlık
Kahverengi: kurşun zehirlenmesi
Beyazlığın artması: dehidrasyon(sıvı kaybı) veya böbrek hastalığı

Urine (saydam sıvı)
Sarı:karaciğer rahatsızlığı
Yeşil: karaciğer rahatsızlığı
fazlalaşması:çok su içme sulu gıdalar yeme bakteriyel enfeksiyon

Feces (kati uzun bölüm)
siyah zift gibi:iç kanama
bezelye yeşili: karaciğer hastalığı
beyaz yada hamur renginde: pankreas yada sindirim bozukluğu
dışkıda topaklı yiyecek yada sindirilmemiş yiyecek: tamamlanmamış sindirim,yetersiz bağırsak hareketi,Giardia(protozoon türü paraziter hastalık),kum veya grit alınmaması

[/QUOT

selhan

Yeni Üyemiz
Adı
selhan
Soyadı
h
bir çift muhabbet kuşum var. 3 marttan beri dışkıları sürekli lekeli. 3 martta veterinere gittim. içinde vitaminler baytril ve aminoasit bulunan bir solüsyon hazırlado ve 5 gün verdim. hemen peşine probiyotik(entrobac)kullandım 3gün. dışkılar bu şekilde sulu devam etti. 4nisan da 2gün sitraks kullandım kür olarak 6 damla. peşine 2 gün probiyotik verdim. 14nisanda 2gün yine sitraks kullandım. peşine 2gün probiyotik. dışkılar bu şekilde. burdaki yazıyı okudum. acaba karaciğer ile alakalı bir problem mi var?
kuşların hal ve hareketleri yerinde
baba kuş gündüz
Baba kuş gece

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
bir çift muhabbet kuşum var. 3 marttan beri dışkıları sürekli lekeli. 3 martta veterinere gittim. içinde vitaminler baytril ve aminoasit bulunan bir solüsyon hazırlado ve 5 gün verdim. hemen peşine probiyotik(entrobac)kullandım 3gün. dışkılar bu şekilde sulu devam etti. 4nisan da 2gün sitraks kullandım kür olarak 6 damla. peşine 2 gün probiyotik verdim. 14nisanda 2gün yine sitraks kullandım. peşine 2gün probiyotik. dışkılar bu şekilde. burdaki yazıyı okudum. acaba karaciğer ile alakalı bir problem mi var?
kuşların hal ve hareketleri yerinde
baba kuş gündüz
Baba kuş gece
Selamlar,

Sitrax genelde tutulma yaratan iç parazit için kullanılır. Size tavsiyem sulphamezathine kullanmanız. 5 gün. ardından 3 gün vitamin+aminosit, 3 gün probiyotik.

Geçmiş olsun.