"DIY" Üretim kafesi hakkında görüşler, yardımlar.

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katılmakla beraber ben bazı gereksinimlerimi akvaryum hobisinde de yaptığım gibi kendi emeklerimle yaptığım sistemlerle canlılarımı mutlu etmeyi daha doğru buluyorum. O yüzden yeni başlayacağım muhabbet serüvenine de kendi emeklerimle pay katmak istedim. Evet konuya gelelim :) Arkadaşlar ben ahşap herhangi bir malzemeden oluşan bir kafes yapmayı düşünüyorum. Örneğin 4-5 katlı olup 2şer seriden düşünüyoru. Sormak istediğim üretim kafesinin malzemesi ne olmalıdır. Sunta, mdf vb. tavsiyelerinizi istiyorum birde kafeslerin ölçüleri hakkında ve yavruluk boyutları hakkında genel tecrübe ve bilgilerinizi bekliyorum. Şimdiden verdiğiniz bilgi ve tavsiyeleriniz için teşekkürlerimi sunarım. Herkese hayırlı günler dilerim.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
İlk başta mehmet abicim hoş geldin ahşaptan kafes yapıcam demıssın 2 seriyle Suntadan yapan var kafes ama Pvc en kullanıslı Satılıyor Yuvalıkları herseyı var ben ondan tavsiye ediyorum pvc en iyisi bence

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Hoşbulduk Umut sağolasın. İlgin için teşekkür ederim öncelikle. Umut kardeşim evet haklısın ama o kadar maddiyat ayırmak bence imkanlarım varken doğru olmuyor. Ama PVC ile yapım anlatımı veya bir örnek olursa onuda yapmaya çalışıırm yani o ayrı konu.

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Teşekkür ederim Umut . Bu kafesleri biliyorum ama işte malzeme alımı ve yapıştırma konusunda görmeden birşey diyemiyorum ama bunuda araştıracağım. Ahşap malzeme daha kolay gibi aslında ...

Mehmet GÜL

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
GÜL
Serkan DURMAZ' Alıntı:
Pvc kafes yapımı için aşağıdaki linkten fikir edinebilirsiniz. Ahşap kafese göre malzemesini temin etmesi zor ancak daha ucuz. Montajıda ahşaba göre biraz zahmetli.Tabi bu el becerinize göre değişebilir.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,17929.0.html
Teşekkürler Serkan bey. Peki nerelerden satın alınabilir PVC boxlar ve fiyatları ne kadar tahminen bilgi verirmisiniz? Bu arada en ideal üretim ölçüleri nelerdir ? düşündüğüm ölçüler, 40genişlik 30 yükseklik 30 en sizce uygunmudur?