Doğal Ortam

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Geçen gün dişi kuşumun yağlanması ile ilgili bir konu açmıştım. Kuşların uçması gerekiyormuş ve bende bunun üzerine düşündüm ve binadaki boş bir dairenin bir odasına kuşları salmayı düşündüm böylece bol bol uçabilecekler ancak
Kuşlar orda yem yeme ve su ihtiyaçlarını nasıl karşılarlar yemlik ve sulukları nerelere koymalıyım? (Yoksa kapıları açık şekilde kafeslerini mi odaya yerleştirmeliyim)
Boş bir odaya nasıl tünek koyabilirim?
Odaya 2 çift(4 kuş) salacağım çiftler arasındaki kavgaları nasıl önleyebilirim?
Sizce bu konular haricinde ne gibi sorunlar olabilir?

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Kuşları bu sayede kafese hapsetmemiş olacağım böylece kendilerini daha iyi hissedeceklerini düşünüyorum.
Forumda önceden böyle bir olay görmüştüm biri odayı doğal bir ortam haline sokmuştu ama o konuyu bulamadım bende öyle birşey yapmak istiyorum.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
4 kuş için bir oda fazla da olsa hibe ederim diyorsanız. Salmalar için büyük suluk ve yemlikler mevcut. İnternette aratabilirsiniz. Tünek içinse uygun ağaç dalları, uygun ölçüde çıtalar vs kullanabilirsin.. Ancak önerim kendinize bir salma yaptırın 2m, 3m artık ne kadar istiyorsanız ebatlarını hem odayı hibe etmemiş olursunuz, hemde temizliği daha kolay olur. Ayrıca çok büyük salmalarda çok fazla uçan kuşta biraz zayıflıyor mamasını, besinlerini kafes kuşuna göre daha özenli ve  ihmal etmemek gerek.  kavga etmelerini engellemek içinse kavga edenin ağzına biber sürmekten başka birşey yok bildiğim kadarıyla :)