Doğaya Ötücü Kuş Salma

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
Arkadaşlar merhaba ,
Bayramda köyüme Kastamonu Tosya'ya gittim. Sabah uyandım köy kahvaltısı falan herşey güzeldi fakat bişeyler eksikti .Güzel güzel öten kuşlar yoktu . Kurban bayramında tekrar gidicem nasip olursa . Giderken çoğalmaları için 9 10  çift kuş götürmek istiyorum . Fakat ne götüreceğimi bilmiyorum . Çam ağaçları kavak ağaçları meyve ağaçları sarı sarı tarlalar var . Sizce en uygun kuş türü hangisidir ? Birde şöyle bi durum var. yuvasını ekinlerin arasına yapmaması lazım yılan biraz fazla.  İlginize teşekkür ederim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
hocam en uygun kuş saka dır onuda yakalama saka bulman lazım, o kadar sakayı biraz bulman zor gibi muhabbet kanarya v.b kuşlar doğadan yaşamaz.  ayrıca havalar sıcak olduğu için kuşlar genelde gölgelerde ve su kenarlarına birikirler ve genelde akşam serinliğinde kuş sesi duyarsın.

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
bi şekil yapmam lazım artık . köyde kuş ötmicekse nerde ötcek :)

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Güzel bir düşünce ama kafes kuşunu adapte olmadığı bir ortama bırakmak kuşların ölümüne sebebiyet verir, arkadaşın dediği gibi yakalanmış olma artı ile sizin bölgede saka, kaya sıvacısı, baştan kara, toygar, kırlangıç gibi kuşlar rahatlıkla uyum sağlar

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ben de serçelerin altına 4 Malta kanarya  yumurtası denemesi yaptım yavrular çıksa. Da kuşlar yuvadan atlamadan öldü