Dogru Bir Yol mu ? (Resimli)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
http://f1208.hizliresim.com/10/b/bqrx4.jpg
Kuşlarıma yeni kafesler aldım ve Kızışmaları için kuşları kafeslere ayırdım dişileri bir tarafa erkekleri bir tarafa. Ama kuşlar biraz durgunlaştı sizce yapmam gereken şeyler nelerdir. Ve izledigim yol dogru mu dogruysa ne kadar beklemem lazım bu şekilde. Saygılar.

ByArDa

Üyemiz
Adı
N.Arda
Soyadı
TURAN
tavsiyem dişileri tek kafeste tut erkekleri her birini bi kafese koy 10-15 gün mama ver daha sonra eşe at ama en iyisini sen bilirsin sen gözlemliyosun onları

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
O kadar kafesim yok :( ama erkeklerin hepsini bir kafese dişileri de bir kafese koydum. Biraz durgunlar kafeslere alışmaları felan bir kaç gün sürer diye düşünüyorum ondan sonra zaten açılırlar. bu dönemi atlatmaları için yapabilicegim bişeyler var mı acaba ?

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
Uğur ŞANLI' Alıntı:
O kadar kafesim yok :( ama erkeklerin hepsini bir kafese dişileri de bir kafese koydum. Biraz durgunlar kafeslere alışmaları felan bir kaç gün sürer diye düşünüyorum ondan sonra zaten açılırlar. bu dönemi atlatmaları için yapabilicegim bişeyler var mı acaba ?
Sen kuşların kızışsın diye mi ? ayırdın.. Bazı organik ilaçlar kullanabilirsin...
Erkek kuşu kafesinden çıkarma çünkü erkek kafeste hakimiyet sahibi olması gerekiyor...
Her zaman kafesten dişi kuşu çıkar...

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Ewet özgür abi kuşları kızışsınlar diye ayırdım. Organik ilaçlar derken üstlerindeki sitresi nasıl atabilirim. Başka bir yolu var mı ?
Anladım abi erkegin yanına dişiyi atarım.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Çiftler halinde ayrılırsa  yumurta maması desteği ile kısa sürede hem çiftler birbirine alışır hem kızgınlığa girmiş olurlar. MAŞALLAH bu arada.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Abim kuşların çiftleri  belli mama destegi de yapıyorum ama üreticilerin izledigi bir kızıştırma yontemi olarak bunu deneyim dedim. kuşlar 1 ay kadar aynı kafeslerde durdular ama yuvalıga da ilgi göstermediler çiftleşmede olmadı belki böle daha çabuk kızışırlar die düşündüm mama destegi yapıcam bu dönemdede.

Ögür GÖRPÜZ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
GÖRPÜZ
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Ewet özgür abi kuşları kızışsınlar diye ayırdım. Organik ilaçlar derken üstlerindeki sitresi nasıl atabilirim. Başka bir yolu var mı ?
Anladım abi erkegin yanına dişiyi atarım.

Nijer, keçiboynuzu tozu (aktarlada bulunur) ve internetten araştır bakalım afrodizyak ve aminoasit bakımından zengin organik besinlerden de faydalanabilirsin...

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
HAVALAR SICAK KAFESLER İÇERDE DURUYOR GÖRDÜĞÜM KADARIYLA SICAK HAVADA KUŞLARIN DURGUN OLMASI GAYET NORMAL ERKEKLERİ TEK DİŞİLERİ AYNI KAFESE KOYABİLİRSİN HERDAİM DİŞİYİ ERKEĞİN BULUNDUĞU KAFESE KOY EĞER YUVALIK VARSA YUVANIN İÇİNDEN BIRAK ERKEK DİŞİNİN YUVADAN ÇIKTIĞINI GÖRSÜN
                                                                                  SAYGILAR

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Levent ULUCA' Alıntı:
HAVALAR SICAK KAFESLER İÇERDE DURUYOR GÖRDÜĞÜM KADARIYLA SICAK HAVADA KUŞLARIN DURGUN OLMASI GAYET NORMAL ERKEKLERİ TEK DİŞİLERİ AYNI KAFESE KOYABİLİRSİN HERDAİM DİŞİYİ ERKEĞİN BULUNDUĞU KAFESE KOY EĞER YUVALIK VARSA YUVANIN İÇİNDEN BIRAK ERKEK DİŞİNİN YUVADAN ÇIKTIĞINI GÖRSÜN
                                                                                  SAYGILAR
Kafeslerde yuvalık yok  fazla da kafesim yok kusları ayrı ayrı koyucak. erkekleriin hepsini bir kafese dişilerin de hepsini bir kafese koydum. Ayırdım yani  kuşları.
Nijer var yemlerinin içinde.  Mamalarına da keçi boynuzu tozu katıyorum.
Kuşları 15 gün böle tutsam sonra kafeslere dişili erkekli takım halinde ayırsam. Yuvalıkları taksam faydalı olur mu ?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
merhaba ben renkleri hangisi hoşuma gidiyorsa 2 sini atıyorum bir kafese  zaten 2 haftada belli oluyor en geç 1 ay sürmüyor yumurtlama onun için ayırmak la uğraşma ...

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
ayırma yontemini kanarya beslerken yapardık , diğer arkadaslarında dediği gibi ayırma işlemi yapma bencede.

Sadece dogal olarak beslenmelerine dikkat et kızıştırıcı yemler kullanarak kısa zamanda isteiğini elde edebilirsin.

Forumda zaten kızıstırmak için neler yapman gerektiği fazlasıyla mevcut.

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
kardeş merhaba,
yaptığın olayda bir sıkıntı yok,bence uygulanabilir ancak mama olayını benim tavsiyem haftada bir yap.yada 15 günde bir.kuşların kiloya bağlanmasın sonrada kilo versinler diye uğraşırsın.kızışmaları içinde fazla nijer verme hayvanlara
ben belirli dönemlerde bu uygulamayı kuşları dinlendirmek için yaparım.
NETİCE:%100
Daha sonradan eğer renk takıntın yoksa hepsini bir kafese koy.kuşlar kendi eşlerini kendileri seçsinler.eş anlaşanları sırayla kafeslere eşlersin.kafes konumların güzel rahatsız etme kısmet olursa verim alman çabuklaşır.

ayırlı üretimler dilerim

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Zafer AKTEMUR' Alıntı:
kardeş merhaba,
yaptığın olayda bir sıkıntı yok,bence uygulanabilir ancak mama olayını benim tavsiyem haftada bir yap.yada 15 günde bir.kuşların kiloya bağlanmasın sonrada kilo versinler diye uğraşırsın.kızışmaları içinde fazla nijer verme hayvanlara
ben belirli dönemlerde bu uygulamayı kuşları dinlendirmek için yaparım.
NETİCE:%100
Daha sonradan eğer renk takıntın yoksa hepsini bir kafese koy.kuşlar kendi eşlerini kendileri seçsinler.eş anlaşanları sırayla kafeslere eşlersin.kafes konumların güzel rahatsız etme kısmet olursa verim alman çabuklaşır.

ayırlı üretimler dilerim
Abim renk takıntım yok kuşlar eş tutmuş zaten ama kızışmaları için 1 hafta kadar böle tutup sonra eşe atmayı düşünüyorum. Dişiler hazır degil erkeklerde biraz daha kızışır işte bu sayede. Mama olayına gelince içine keçi boynuzu tozu , havuç. yumurtanın beyazını galete unut ile karıştırıp veriyorm ama haftada 3 kez veriyorum. Selamlar.
Daha yorumu olan varsa dinlerim.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Uğur kardeşim bu yöntemi uyguluyorlar yanlis yöntem denemez.. Eşe gelmiş ama verim alamadıgımız çiftler birbirlerini özleyip çiftleşebiliyorlar.. 1-2 hafta tutun maması haftada 3 kez ideal .. Sen bu şekil devam et.. Sonra kuşları eşe at dişileri erkeğin yanına tabi ki.. Ama yuvalıklar takılı olmasın.. 1 hafta sonra felan da yuvalıkları tak.. Daha sonra tek yapacagın şey beklemek.. Bazen 1 hafta da eşe gelip çiftleşir bazen 1 yıl beklersin o kuş çiftleşmez.. Bu da demektir ki bazı kuşlar damızlık vasıf taşımaz ve verim almak mümkün olmaz.. Sorun gördüğün  kuşu deiştirmen gerekebilir.. Örneğin eş tuttular dişi yuvadan çıkmıyo dersin ama çiftleşmiyorlar , o zman erkeinde sorun vardır değiştir.. Erkek kur yapar ayak atar dişi kovalar yuva ile ilgilenmez dişini dğeiştir.. ya da hiç tık yoktur kuşlarında 2-3 ay beklemene ragmen ya yeni eşler atarsın ya takımı değiştirirsin.. İşin özetine gelcek olursak yöntemin doğru dene bakalım 1 ay gözlemle sonra karar ver bu takımlardan iş olur mu olmaz mı :)) kolay gelsin

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
ERKEKLARLE DİŞİLERİ BİR SALMANIN İÇİNE KOYABİLİRSİN DİŞİLER ÇOK SEÇİCİ OLDUKLARINDAN ERKEKLERİNİ KENDİLERİ SEÇSİN