doğru tesbitmi acaba???

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
s.a daha önce beyaz ve sarı darı kullanıyordum..yaklaşık 5aydır da b302 karışık yem kullnıyorum...fark ettiğim bişey var..yavrulu ve yumurtalı çiftlerde özellikle erkeklerde yumurta kırma yavru öldürme durumlarıyla karşılamaya başladım..bunu da karışı yemdeki nijer e veya tohumlara bağladım..acaba üretimde böyle sorunalrı olan varmıdır.yada üretimde bu yemi kullunmamakmı lazım..tşkçkolay gelsin..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
uzun süredir b302 kullanıyorum, bahsettiğiniz sorunla karşılaşmadım,
sorununuz yemden kaynaklı değildir....

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
vallaha tesbitim bu babalar remen çıkmak üzre olan yumurtları kırıyor yavruları öldürüyor ...beslenmeye bağlı bir sıkıntı var ama nedir..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
aynen beslenmeye bağlı gözüküyor
mama ve katkıları gözden geçirin...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
s.a daha önce beyaz ve sarı darı kullanıyordum..yaklaşık 5aydır da b302 karışık yem kullnıyorum...fark ettiğim bişey var..yavrulu ve yumurtalı çiftlerde özellikle erkeklerde yumurta kırma yavru öldürme durumlarıyla karşılamaya başladım..bunu da karışı yemdeki nijer e veya tohumlara bağladım..acaba üretimde böyle sorunalrı olan varmıdır.yada üretimde bu yemi kullunmamakmı lazım..tşkçkolay gelsin..
Kuluçkada yatan çiftlere mama veriyorsanız mamayı kesin, yavru çıktıktan sonra her gün mama veriyorsanız 2-3 günde bir verip deneyin...Nijer oranını azaltın...

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
Kuluçkada yatan çiftlere mama veriyorsanız mamayı kesin, yavru çıktıktan sonra her gün mama veriyorsanız 2-3 günde bir verip deneyin...Nijer oranını azaltın...

yavrulu çiftlere hergün mama veriyorum..yumurtaya yatanlara da gün aşırı veya haftada 3 gün+vit ve mineral takviyesi haftada 1..dediğim gibi nijer yemde mevcut..sanırım mama ilede birleşince sıkıntı yaşıyoruz...bir de dediğiniz gibi biraz kısarak deneyelim bakalım ne olur ..tşk kolay gelsin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
yavrulu çiftlere hergün mama veriyorum..yumurtaya yatanlara da gün aşırı veya haftada 3 gün+vit ve mineral takviyesi haftada 1..dediğim gibi nijer yemde mevcut..sanırım mama ilede birleşince sıkıntı yaşıyoruz...bir de dediğiniz gibi biraz kısarak deneyelim bakalım ne olur ..tşk kolay gelsin
mama bu şekil olmaz
yavrulu kuşlara her gün azar azar verilir
yumurtada ki kuşa haftada bir verin
vitaminide 5 günde bir verin.

kızıştırıcı içerikli havuç v.s. koymayın..

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
bende  302 kullanıyordum bir kaç aydır darı çeşitleri vede aspurdan oluşan üretim yemine başladım aradada yulaf veriyorum  sıkıntı yok 302 de nijer kenevir keten tohumu olduğu için anne babalar erken kızışıp yavrulara zarar verebiliyolar darı çeşitleri ve aspurdan oluşan yem daha uygun bence üretim için  :)