Erman Sayın
Uzman Üyemiz
Bilindiği gibi zaman azlığından kafesten salma üretimine geçtim. (ayrıtılar linkte : http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,24541.0.html ) ve hiçte pişmanlık duymadım hatta salma üretiminin daha zevkli olduğunu salmadaki kuşları izlmenin çok zevkli olduğunu keyif verdiğini gördüm.ufak tefek sıkıntılar yaşadım ama sitedeki salma üretiminde dikkat edilecek hususları( http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,9514.0.html ) başından sonuna okur ve denilenleri uygularsanız çok bir sorunlar karşılaşacağınızı sanmam.ben en çok yuvalık için kavga eden dişilerin sorunuyla karşılaştım.ama yuvalıkların arasına 15 cm boşluk bırakır ve dişi sayısına oranla 10 tane kadar yuvalık fazla koyarsanız bir sorun olmayacaktır olsada az olacaktır.
1.5 ay oldu salmayı kuralı ve şimdi 15 kadar dişi yumurtlamaya başladı.
yani demem oki : eğer içinizde az biraz kuş sevgisi var ise ve bu işi severek isteyerek yapıyorsanız salmanın kafes üretimine göre çok daha zevkli olduğunu görmek isyiyorsanız sizlere tavsiyem eğer yeriniz müsaitse 1.5x1.5x2 metrelik küçükte olsa bir salma yapın 20-25 tane kuşu salın içine oturun izleyin.okadar zevkli ki anlatamam. insanın izledikçe izleyesi geliyor
hele salmaya marul, mama vs koydunuzmu birbirleriyle mücadelelerini koşuşturmalarını, erkeklerin dişilerin peşinden koşuşturmalarını
bir izleyin çok zevkli olduğunu göreceksiniz.velhasıl salmaya geçtim ve kafes üretiminden bin kat daha zevkli olduğunu gördüm(üretimi kafese göre azda olsa) formdaki tüm arkdaşlara tavsiye eder, bol yavrulu bol üretimli bir sene olmasını dilerim...
not: kafes üretimini kötülemek gibi bir niyetim yok hiçbir zamanda olmadı herkesin kendine göre doğruları düşünceleri vardır sadece salma için düşüncelerimi paylaşmak istedim...
1.5 ay oldu salmayı kuralı ve şimdi 15 kadar dişi yumurtlamaya başladı.
yani demem oki : eğer içinizde az biraz kuş sevgisi var ise ve bu işi severek isteyerek yapıyorsanız salmanın kafes üretimine göre çok daha zevkli olduğunu görmek isyiyorsanız sizlere tavsiyem eğer yeriniz müsaitse 1.5x1.5x2 metrelik küçükte olsa bir salma yapın 20-25 tane kuşu salın içine oturun izleyin.okadar zevkli ki anlatamam. insanın izledikçe izleyesi geliyor
not: kafes üretimini kötülemek gibi bir niyetim yok hiçbir zamanda olmadı herkesin kendine göre doğruları düşünceleri vardır sadece salma için düşüncelerimi paylaşmak istedim...