Dut dalımı ahşap tünekmi iyidir ?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu

Resimdeki dut dalının ince kısmı 10mm kalın ucu 15 mm.

Üretim açısından düşünürsek yuvarlak ahşap tünekmi iyidir, yoksa bu dut dalı gibi dallar kesip tünekleri ondanmı yapsam  iyi olur.

Dut ağacı zarar verir mi ?

Birde tüneklerde en ideal kalınlık nedir ?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Dut ağacı ipliksi bir yapıdan olusur zarar vereceğini düşünmüyorum eğer yaş bir dal ise zamanla eğilir ve kuşlar onu hemen kemirmek isteyeceklerdir.  Ahşap bir tünek kullanırsan daha güzel olabilir diye düşünüyorum.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
dut dalını kafes teline sallanmayacak şekilde sabitleye bilirseniz bir sıkıntı olacağını zannetmem.

kadir bayram

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
bayram
ben dut dalından yaptım yaklaşık 5 aydır da kullanıyorum hiç bir sıkıntısını görmedim saygılar..

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Dut dalı heryerde bulunur tabi ağaç varsa sağda solda :)
Veya güzel pürüzsüz bir sopadan da yapabilirsin.
Mesela ben köyden ayarlayıp getirdim kafese koydum bu şekilde: http://d1202.hizliresim.com/u/k/2tm3j.jpg

Yalnız dikkat et ufak delikli olmasın,böcekler deldiği için bir çok delik olur dal üzerinde.Erik ağaçlarında özellikle :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
Mesela ben köyden ayarlayıp getirdim kafese koydum bu şekilde: http://d1202.hizliresim.com/u/k/2tm3j.jpg

Yalnız dikkat et ufak delikli olmasın,böcekler deldiği için bir çok delik olur dal üzerinde.Erik ağaçlarında özellikle :)
Sanırım siz soymuşunuz dalı. Benimki kuru ve soyulmamış. Soyulmamış hali tırtırlı olduğundan daha iyi olur diye düşünmüştüm. Takmadan önce dalı bulaşık makinasında yıkamayı düşünüyorum hijyen için.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Mehmet YILMAZ' Alıntı:

Doğrudur. Yani illa dut dalı olması gerekmiyor o zaman? Kapımın önündeki ağaçtan da sökebilirim öyle mi ? :) Ayrıca ben de köyden ayarlayayım yazın ama :)  Köye gittiğim zaman mal değneğime acıyacağım :/ Kuşlarım için onu feda edeceğim ne yazık ki :)

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Mehmet YILMAZ' Alıntı:

tünek olarak kullandığınız ağaç çok kalın bence kuşların ayaklarına kramp girebilir tam kavrayamıyr

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Ümit AKI' Alıntı:

Resimdeki dut dalının ince kısmı 10mm kalın ucu 15 mm.

Üretim açısından düşünürsek yuvarlak ahşap tünekmi iyidir, yoksa bu dut dalı gibi dallar kesip tünekleri ondanmı yapsam  iyi olur.

Dut ağacı zarar verir mi ?

Birde tüneklerde en ideal kalınlık nedir ?

sabit bir ölçüsü olmadığından yani değişik çapta olması bence çok iyiy ben tünekleri kafese değişil ölçülerde takıyorum bence daha iyi oluyor kuşların ayaklarının rahatlaması bakımından