DUT PEKMEZİ ZARARLIMIDIR.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Selamlar . kuşlarıma ballı kraker yapmayı düşünüyorum.  pişirmesini ve kalıp haline gelişini yapabiliyorum fakat bir sorum olacak. adı üstünde ballı kraker ama içine bal yerine değişklik olsun diye dut pekmezi koysak. nasıl olur. zararı olurmu. yorumlarınıza açığım. saygılar. . .

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
nurettin bey ben ballı kraker yapımında kullanıcam zararı olurmu yada kızışırlarmı ?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Keçiboznuzu pekmezi tavsiye ederim.Ama dutpekmezide çok faydalıdır.Kullanabilirsiniz...
Ben kışın sularında ve mamalarında kuşlarıma veririm...Yazın havalar sıcak oldugundan verilmesi uygun olmaz...

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Yahya SAYIN' Alıntı:
Keçiboznuzu pekmezi tavsiye ederim.Ama dutpekmezide çok faydalıdır.Kullanabilirsiniz...
Ben kışın sularında ve mamalarında kuşlarıma veririm...Yazın havalar sıcak oldugundan verilmesi uygun olmaz...
abi peki kraker yapımında dut pekmezini azaltsam zararı olurmu sıcak havalarda verilmesi uygun olmaz demişsn. azıcık koysak ?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
ballı krekeri bende yaptım hepsi yemiyor öylece kafeslerde kalıyor ilğinç..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Berkan ŞENOL' Alıntı:
abi peki kraker yapımında dut pekmezini azaltsam zararı olurmu sıcak havalarda verilmesi uygun olmaz demişsn. azıcık koysak ?
Ben yazın direk mamalarında ve suyunda vermiyorum...Siz krakerine biraz katın tabiki, zaten 15-20 gün sonra havalar zaten etkisini yitirmeye başlayacaktır...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
ballı krekeri bende yaptım hepsi yemiyor öylece kafeslerde kalıyor ilğinç..
Bencede krakerle falan ugraşmaya degmez, arasıra mama yap ver daha hora geçer...