Aşağıdaki resimdeki çifti alalı yaklaşık 8 ay oldu, muhtemelen 2 yaşından daha büyükler, dişi erkekten daha yaşlı ve bir kanadında uzun tüyler yok ve erkek dişiden daha iri. Çift haziran ayında 3 tane yumurtladı ve şehir dışında olduğum için yumurtaları 20. günde kontrol edebildim ve yumurtaların hepsinden yavru çıkmıştı fakat hepsi ölüydü, yavruları incelediğimde kursakları boş ve yavruların alt kısımlarında iğne batması şeklinde yaralar vardı. Kuşlara başka bir yerde baktığım için sürekli kontrol etme şansım yok ve ebeveynlerden hangisinin yavrulara zarar verdiğini tespit edemedim. Kuşlar bu ayın 15'inde iki yumurta yaptı, dişi yuvadan çıktığında erkek yuvaya giriyor ve dişinin yuvaya girmesini engelliyor, erkek daha iri olduğu için ve dişinin kanadındaki problemden dolayı erkek dişiyi dövüyor, erkeği yuvanın dışına çıkmasını sağladığımda dişi yuvaya girip yumurtalar üzerine yatıyor. Erkek yuvanın tüneğinde bekliyor ve dişiyi de besliyor. Çıkacak yavruların da ölmesinden korkuyorum, erkeği hemen mi ayırayım yoksa yavruların çıkmasından birkaç gün önce mi ayırayım. Kuşlara çok iyi bakıyorum, cede mama veriyorum ve mama içine Wunder Vogel probiyotik, calsiyum plus, optimum feeder, bira mayası, diazyme 256, toz vitamin ekliyorum ve 3 günde bir buğday çimlendiriyorum, mürekkep balığı kemiğini her zaman veriyorum, bunlara rağmen dişinin yumurta sayısının az olmasından dolayı dişinin yaşlı olduğunu düşünüyorum, bu kuluçkadan sonra erkeği daha baskın bir dişiyle eş yapsam erkekle ilgili aynı sorunla karşılaşır mıyım, önerilerinizi bekliyorum...
Unutmadan söyleyeyim yumurtası olan bir çiftim daha var, şu anda 3 yavruları ve 1 yumurtaları var, o 1 yumurtadan da bugün yarın yavru çıkar, 3 yavrusu olan çiftin son yumurtası ile mavi çiftin ilk yumurtası arasında 6-7 günlük süre var, mavi çiftin yumurtalarını bu çiftin altına atsam yavrusu olan çift 7 gün daha yumurta üzerinde yatar mı...?
Unutmadan söyleyeyim yumurtası olan bir çiftim daha var, şu anda 3 yavruları ve 1 yumurtaları var, o 1 yumurtadan da bugün yarın yavru çıkar, 3 yavrusu olan çiftin son yumurtası ile mavi çiftin ilk yumurtası arasında 6-7 günlük süre var, mavi çiftin yumurtalarını bu çiftin altına atsam yavrusu olan çift 7 gün daha yumurta üzerinde yatar mı...?