ebeveynler neden yavruya 15.-20. günlükten sonra daha az beslerler

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
ben çiftimi takip ettim yavrularını 15. yada 20. günden sonra karnı şişene kadar doyurmuyorlar hayvanların midelerinin yarısı boş bağrışıyorlar. bu arada eski kafeslerinin küçüklüğü nedeniyle düzgün olan kafese geçirdim  yumurta olmadığı için. yuvruların en büyüğü 20 günlük bakmalarında sorun olur mu? :-[ :-[ :-[ :-[

DRAHNALI

Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
Işık
keşke kafesi değiştirmeseydiniz şimdi yeni kafese alışamadıkları için yavrulara bakmalarında sorunlar olabilir..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    "ebeveynler neden yavruya 15.-20. günlükten sonra daha az beslerler "

Yok böyle bir şey..
    Yavruların günlük besin ihtiyacı ilerleyen her gün için daha fazla olur.

* Tüyleri uzadığı için yavrunun kursağını göremiyor olup yanılmış olabilirsiniz
    * Besin yahut ışığı yeteri kadar vermiyor olabilirsiniz (Anne kuş öldürmeye başlarsa ilk muhtemel kurban en büyük yavru olacaktır)..

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
yumurtalarını aksatmadan veriyorum da tüm çiftlerde aynı mı bilmiyorum. aslında büyüdükçe yumurta mamasından çok vermeleri gerekirken yemi daha fazla veriyorlar.yemin çabuk bitmesinden anlıyorum ayrıca doğada olmadıkları bizim bakımımıza muhtaç oldukları için ne kadar gönüllü olarak ellemesemde yavruluk içindeki talaşı değiştirmeme gerekti o yüzden bi köşeye koydum.hepsinin en azından beyaz tüyleri var. acaba yavrular mı doyumsuz oluyo yoksa büyüdükçe vücutları şekillendiği içinkursakları daha mı ufalıyor?sanırım şimdilik besleme durumunda bi sorun yok ama miktarı hakkında hala şüphem var.ilk kuluçkadakiler ayrı bi kafeste aynı odadaydı.onlara cik cik ötmekten yavruların yanına pek gitmek istemediler. bende ilk kuluçkadan büyüyenleri başka bir yere koydum.biras saldım çiftimi.üretimhanelerde bakıyorum çiftler yan yana her kuş kendi işinde bizim çift neden diğer kuşlara kendini duyurmak için ötme yarışında anlamadım. ::) ::) ::)

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Yok böyle bir şey..

* Besin yahut ışığı yeteri kadar vermiyor olabilirsiniz (Anne kuş öldürmeye başlarsa ilk muhtemel kurban en büyük yavru olacaktır)..
+1 yılmaz bey hoşgeldiniz :)

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
eğer yavruya olan ilgileri azaldıysa bilinki tekrardan yumurtlayacaklar.
benim bazı kuşlar yavruyu 10 güne kadar harika besliyorlar. 10 günden sonra kursak sıfır. daha sonra nazlana nazlana besliyorlar. yavrular zayıf kalıyor tabii. VE SONUÇTA 7 - 10 GÜN ARASI YUMURTALAR GELİYOR:)

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ahmet burdada yapacağımız bir kısa yolda hali hazırda büyüyen yavruların selameti için kuşlarımızın yavruları varken tekrar yaptığı  yumurtaları alıp yerine sahte yumurtaları koymalıyızki aynı zamanda dişi kuşu küstürmüyelim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Ahmet burdada yapacağımız bir kısa yolda hali hazırda büyüyen yavruların selameti için kuşlarımızın yavruları varken tekrar yaptığı  yumurtaları alıp yerine sahte yumurtaları koymalıyızki aynı zamanda dişi kuşu küstürmüyelim
+1

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
YILMAZIN DEDİĞİ GİBİ KUŞLAR BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN HIZLI ÖĞÜTÜYOR KURSAKLARI DOLU OLMAYA BİLİR

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Yok böyle bir şey..

Sağol Yılmaz sayende yeni bir şey daha öğrendik.Her gece sabaha kadar lamba yakıyordum demekki doğru yapıyormuşum.

mumit

Takipçi Üyemiz
eğer düzenli olarak akşamdan sabaha kadar ışıklar kapalı oluyorsa gündüzleri pek şişkin kursaklar görmeyebilirsin akşam ışıkları sönmeye yakın bir zamanda bakın yavruların kursakları balon gibi dolumu eğer doluysa bakıyor demek...

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
benim odamda kuşlar ben genelde geç uyurum fakat on birden sonra ışığı söndürürüm. pc ışığında otururum.ikisinde cilveleşme belirtisi yok.vitamin suyu vermiyorum.