el yapımı salma kafesim

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN

arkadaşlar nezamandır bahsettiğim  eski bir sifoniyeri bir haftada bu hale getirdim geniş bir kafes yaptım şimdilik bir tane yuvalık taktım yandan önteldede bir yuvalık yeri var öneri ve fikirlerinize göre dahada yuvalık takabilirim sizce bu kafes nasıl kullanırsam kullanışlı olur acaba içine yavrularımı doldursam yoksa içine 3 yada 4 takım çift atım bu şekilde bir üretimmi denesem hangisi daha ideal olur ?!  saygılar sunarım

E

elaziz2316

Guest
    Cihan bey, elinize ve emeğinize sağlık. Bir şifoniyerden ancak bu kadar güzel birşey yapılabilirdi. Bence içine yavrularınızı ve ileride dinlenmeye çekeceğiniz kuşlarınızı koyarsanız daha uygun diye düşünüyorum. Diğer arkadaşların farklı düşünceleri olabilir tabiki. Yeni kafesinizde sağlıklı kuşlar yetiştirmenizi dilerim. Hayırlı olsun.

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
cihan harika olmuş bendede bazı yaramaz mobilya parçaları var yapsam böceklenir diye korkuyorum

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
cihan kardeşim güzel olmuş ama bi şey dikkatimi çekti kafesin iç kısmında da vernik varmı ? istersen daha yolun başında iken bi zımpara çeksen fena olmaz

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
sağolun arkadaşlar kafesi kullanım hakkında nasıl nitelikli kuşlar için kullanım ideali konusunda fikirlerinize ihtiyacım var mesela yuvalık kaç tane koymalıyım nereye yuvalık taksam daha iyi  uygun olur....

ömer hocam iç ve dış kısmında vernik yok :)

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
cihan aytan' Alıntı:
sağolun arkadaşlar kafesi kullanım hakkında nasıl nitelikli kuşlar için kullanım ideali konusunda fikirlerinize ihtiyacım var mesela yuvalık kaç tane koymalıyım nereye yuvalık taksam daha iyi  uygun olur....

ömer hocam iç ve dış kısmında vernik yok :)
doğrudur ben var gibi gördüm neyse asıl soruna gelince üstadlar daha iyi bilir ama sen şimdi o kafesi 3 e bölersen ince uzun kullanışsız gibi olmazmı ve birde ölçülerini yazarsan daha iyi olur bana kalırsa ya ortadan ikiye böl yada telleri değiştir hem paralel hem dik 4 e böl yani altta iki üstte iki tabi onada tava felan gerekecek off at gitsin olmamış bu  ;) :mad:

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yok zaten ara bölmelerini çıkarttım içine deneme amaçlı 6 adet kuş attım dün ve mutluydular çok rahat uçuyorlardı tam bir salma havası vardı ara bölme yapmayı düşünmüyorum kafesi böyle kullanıcam içine  ya yavruları dolduracağım yada damızlık vasıflı eşleştirme amaçlı salmalık gibi kullanıcam bakalım hayırlısı

ölçüleri 94 cm  genişlik
            45 cm  önden arkaya
            70 cm yükseklik

fikirlerin için teşekkür ederim her  türlü fikri değerlendirmek istiyorum

E

elaziz2316

Guest
    Eğer illa çift koyup üretim için kullanacağım dersen yuvaları aynı yere koymanda fayda var. Salmalarda yuvaların giriş çıkışlarının birbirlerini görmemesi gerektiğini söyleyen arkadaşlar var.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Tabana bir de tava koyabilseydiniz ne güzel olurdu Cihan Bey.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Cihan bey çok güzel olmuş elinize sağlık

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
evet 3 cm kadar tava yeri bıraktım tava siparişinide sağolsun babama verdim babam en yakın zamanda yapıcak tavayı polyesterden aslında bu polyester için bazı fikirlerim önerilerim olacak yakında konu açıcam polyesterden kafes tava yaptırabiliriz :)

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Cihan güzel olmuş güle güle kullan

ancak böyle fikirler bence sakıncalı nedeni ise kuş sevdasından dolayı evde mobilya kalmaz gibi senin salmayı görünce şöyle bir etrafıma bakınmadım dersem yalan olur varmı fazlalık birşeyler diye  :D  :D  :D  :D  :D