el yapımı salma kafesim

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
enginersin' Alıntı:
Cihan güzel olmuş güle güle kullan

ancak böyle fikirler bence sakıncalı nedeni ise kuş sevdasından dolayı evde mobilya kalmaz gibi senin salmayı görünce şöyle bir etrafıma bakınmadım dersem yalan olur varmı fazlalık birşeyler diye  :D  :D  :D  :D  :D
valla ben sürekli evde birşeyleri gözüme kestiriyorum hanımda hayırdır yine daldın vitrine doğru ne geçiyor aklından diyor geçen annemlere misafirliğe gittiğimizde anne siz bunu hala kullanıyormusunuz falan takılıyorum tabiii gelinide hayır cihan sakına diyor :):D

veycell66

Takipçi Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
özdemir
MERHABA BENİMDE EVİMDE KULLANMADIĞIM MOBİLYALAR VAR ÖNTEL ÖLÇÜYE GÖRE YAPILABİLİYOMU ACABA

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
enginersin' Alıntı:
ön teli nerde yaptırdın Cihan maliyeti ne oldu
veycell66' Alıntı:
MERHABA BENİMDE EVİMDE KULLANMADIĞIM MOBİLYALAR VAR ÖNTEL ÖLÇÜYE GÖRE YAPILABİLİYOMU ACABA
ön teli sitede bulunan arkadaşımız halim başkocaman yaptı..ölçüye göre yapıyor  94 cm ye 69 cm 30 tl + 15 tl kargo ücretini buldu 

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Arkadaşım emeğine sağlık Tava olarak polyesterden bahsetmişsin 1 metre en serbest boy istediğin renk bulabilirsin ama araştır  direk kansolejen içerir salmayı yuvalık takma çünki 3 takım kuş verimli olmaz yavru yada damızlık adayları bol bol uçsunlar bence slmkafes üretimi verimli olur

metkuy

Uzman Üyemiz

Cihan bey el emeği salmanız çok güzel olmuş , sizin salmanızın ebatlarına çok yakın iki tane salmam var , birinde 2 erkek 3 dişi , diğerinde 3 erkek 4 dişi var ve iki salmadaki dişilerin tamamından yavru alabiliyorum  , bence sizin salmada (maksimum) 6 dişi 4 erkek kuş ile üretim yapılabilir , fakat 8 yuvalık koymanızı öneririm çünki dişiler, yavru yuvadan çıkmadan diğer bir yuvaya yumurta yapabiliyor. Benim salmalarımda yuvalıklar salmanın içinde fakat bu kontroller sırasında hem kuşları daha çok rahatsız ediyor , hem salmayı daraltıyor hemde daha zahmetli oluyor, bende ilk fırsatta yuvalıkları dışa almayı planlıyorum. Damızlık yavrularınızı büyütmek içinde güzel bir ortam olabilir. Tekrar hayırlı olsun size bol ve sağlıklı  yavrular getirsin.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
kemal akbulut' Alıntı:
Arkadaşım emeğine sağlık Tava olarak polyesterden bahsetmişsin 1 metre en serbest boy istediğin renk bulabilirsin ama araştır  direk kansolejen içerir salmayı yuvalık takma çünki 3 takım kuş verimli olmaz yavru yada damızlık adayları bol bol uçsunlar bence slmkafes üretimi verimli olur
valla abi ben polyester ustası oğluyum polyester evet ham iken kanserojen bir madde ama ürüne dönüştüğünde plastikten daha sağlılıdır çünkü camın hammaddesidir polyesterden su depoları banyo kuvetleri süs eşyaları yapıyorduk halen daha ufak tefek işler çıkmaktadır hatta babama polyesterden kafes yapmasında öneride bulundum yapılır ve sağlılı olur diyor 

sağlıklı olduğuna bir örnek verelim plastik bir bidonun içine suyu dolduralım ve ağzını kapatalım
birde polyesterden yapılmış bir bidonun suyla doldurup ağzını kapatalım bu iki bidonu 6 ay sonra ağzını açalım plastikten yapılmış bidonun ağzını açtığınızda yüzünüze bir gaz dumanı koku şelinde çıkar ve su aynen koyduğunuz gibi kalır fakat polyesterden yapılmış bidonun kapağını açtığınızda hiçbir koku gelmez sudan su aynen kalır ama suyun azaldığını görürsünüz çünkü gaz içerde sıkışmaz ve buharlaşır ağzı kapalı olsa bile ....

hadi hayırlısı

abi unutmadan fikrin mantıklı geldi salma üretiminde verimli diyorsun ama yuvalık takmazssam verimi nasıl alırımki :)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Metin KUYUMCU' Alıntı:

Cihan bey el emeği salmanız çok güzel olmuş , sizin salmanızın ebatlarına çok yakın iki tane salmam var , birinde 2 erkek 3 dişi , diğerinde 3 erkek 4 dişi var ve iki salmadaki dişilerin tamamından yavru alabiliyorum  , bence sizin salmada (maksimum) 6 dişi 4 erkek kuş ile üretim yapılabilir , fakat 8 yuvalık koymanızı öneririm çünki dişiler, yavru yuvadan çıkmadan diğer bir yuvaya yumurta yapabiliyor. Benim salmalarımda yuvalıklar salmanın içinde fakat bu kontroller sırasında hem kuşları daha çok rahatsız ediyor , hem salmayı daraltıyor hemde daha zahmetli oluyor, bende ilk fırsatta yuvalıkları dışa almayı planlıyorum. Damızlık yavrularınızı büyütmek içinde güzel bir ortam olabilir. Tekrar hayırlı olsun size bol ve sağlıklı  yavrular getirsin.
yandan deneme amaçlı bir yuvalık taktım panchım yoktu matkapla çürüterek yaptım keşke teli takmadan delseydim ama heyecan yaptım keşke delseydim bir kaç tane yuvalık deliği çünkü şimdi arkadan delince içerden patlatıyor çünkü kalın yanların tahtasının içi boşmuş deliği açtığında delik kkenarları boş kalıyor yuvalık konusunda fikirlerinizi bekliyorum

burhan3455

Üyemiz
Adı
burhan
Soyadı
baştürk
slm abi marangozlarda matkapların ağzına takılan bi parça var sadece yuvarlak kesim yapıyo ondan kullanırsan içten patlama yapmaz dıştan keserken içtende dışa doğru baskı uygula elinle sıkıca hiç bi sorun olmaz güzel bi salma olmuş yuvalıkları dışarıya alırsan çok daha güzel olacak sana kolay gelsın

Caner TOPCU

Takipçi Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
TOPCU
El emeğinize sağlık cihan bey , Paylaşım için teşekkürler .

s.erben

Uzman Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
erben
maşaallah çok güzel olmuş abi eline koluna sağlık bol bol yavru alırsın inşaallah...

E

elaziz2316

Guest
Metin KUYUMCU' Alıntı:

Metin, senin de salmaların güzel olmuş. Ama dediğin gibi yuvaları dışarıya almanda büyük fayda var. Sen de bol bol üretim yaparsın inşallah.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Eline emeğine sağlık cihan kardeşim.Çok güzel olmuş.Her türlü kullanılabilir olmuş.Ama bence yavrular için ideal olmuş.

metkuy

Uzman Üyemiz
cihan aytan' Alıntı:
ALLAH razı olsun arkadaşlar teşekkürler

burhan bu matkap ucuna takılan şey sanırım testere dişli birşey dimi bakalım bir sorayım nalburlarda vardır dimi

ewt testere uçlu 6-7 boy iç içe satılıyor, ben pratikerden aldım yuva yapımında kullandım ve çok memnun kaldım. Fiyatı:12 tl , matkap ile kullanılıyor.