eleştiri(anlayana)

emre5008

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
tuzcu
siteye kısa bir süredir üyeyim ancak birçok başlığı inceleme fırsatım oldu
birçok konuda bilgi edindim

dikkatimi çeken bir şeylerden bahsetmek istiyorum bazen arkadaşlar kuşları ile ilgili sorunları yazıyor hastalık veya davranış problemlerine çözüm arıyor dikkatimi çeken nokta ise şu oldu çözüm üretilemediği noktada
bu sitede bilinen tanınan dürüst diye bilinen insanların abilerin vs (özellikle yavru bakmayan veya yavruya zarar veren dişilerle ilgili) "kovala gitsin, at gitsin, sat gitsin" tarzı yorumlarına denk geldim ve o mesajın altındaki gülen yüzlere
sorun ise şu; " at gitsinler, sat gitsinler, kovala gitsinler" acaba benim anladığım manada kuşları bilmeyen birisine af edersiniz kakalamak manasına mı geliyor? isim vererek kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama aynı kişinin bir iki başlık altındaki yorumu görünce ben bu sonuca ulaştım

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Sevgili Emrecim;
Üretici için elindeki kuşlarının yumurtlayabilen, yumurtasını yemeyen, yavrusuna bakabilen hatta başka kuşların yavrularına da bakabilen kuşlar olması kadar doğal birşey heralde yoktur. Eğer kuşları bu nitelikte değilse tabii ki o kuşları kümesinden çıkaracaktır. Alan kişi üretici değil de sadece amacı kuş beslemek ise kuşunun bakıcı olması hiç de problem değildir. Bunun dışında bu kümeste olumsuz davranışlar gösteren bir kuş diğer kafeste aynı davranışları göstermeyebilir. Ben elimde üretim anlamında işime yaramayacak bu tip kuşları mahallenin çocuklarına verdim, hem onlardan kurtulmuş oldum, hem de çocuklar memnun oldular, hatta ikisi kuşlarını konuşturdular bile.
Hasta olan kuşları başkasına vermek değilde satmak tabii ki yanlış bir davranış olur. Poposunda ur oluşan çok güzel yavru aldığım bir kuşuma 4 yıldır, bacağı kırık bir kuşuma 3 yıldır, annesi üzerine fazla abandığı için bacakları çarpık olan hatta vücudu paspas gibi olan bir kuşuma 4 aydır hala bakıyorum. Bir bacağı çarpık dişi bir kuşuma yaklaşık bir buçuk yıl baktım hatta bir ağızda 5 tane yavrusunu da aldım, ama ikinci kuluçkasında öldü. Yani atmadım o kuşumu da. Bu şekilde bulaşıcı hastalığı olmayan kuşlarına ölünceye bakan bir çok arkadaşım var bu forumda.

Bütün bunlardan dolayı üreticinin üretim anlamında kendi işine yaramayan kuşları  kümesinden çıkarması doğaldır diye düşünüyorum.

İyi forumlar diliyorum :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehmet bey guzel ozetlemis
Ancak sundan dolayida olabilir
Bu sitede ne ararsan hangi konuyu sorunu ararsan bilgiler fazlasiyla var ben sahsen kendi adima yazmaktan bikkinlik geldigi icin cevap vermiyorum
Cevap veriyorsun pat ertesi gun bir baska uye ayni konuya veya benzer konuya baslik acip yardim istiyor.v.s.
Hazira konmayi seven arastirmaci olmayan bir toplumuz..

emre5008

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
tuzcu
mehmet uyar bey
      eğer dediğiniz gibi kuşlara ölünceye kadar bakılıyorsa, veya kuşun alacak kişi kuşun durumundan haberdar ediliyorsa sorun yoktur zaten o halde ben yanılmış olayım ancak herkesin aynı hassasiyette olmadığını takdir edersiniz.