Elle besleme.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
3 küçük yavrulu bir çift aldım.
Ancak anne ve baba yerini yadırgadı sanırım ve yavrular ile ilgilenmiyor.

Orta boy olana yedirebiliyorum. Şırınga ile hatta yerken kendi gırtlağına kadar sokuyor ancak maalesef diğer ikisi çok az ve zorla verdim diyebilirim. Akşamda sabahta maalesef doğru düzgün birşey yemediler.

En buyük ve en küçük olan yavrular hayata küsmüş gibiler. Ne yapacağımı şaşırdım ortanca cin gibi enjektörle kaşıkla her türlü yiyor eşek. Ama diğer ikisi iştahsız kafalarını çeviriyor ağzına verdiğim mamayı silkiyor.

Yavrulara enjektöre çektiğim mamanın içeriğinde;  akşam bıldırcın yumurtası kaynattım. Havuç rendesi hatta ezme gibi en inceden rendeledim  ve Tuzsuz etimek.

1. öğün akşam bu karışımı verdim.
2. öğün Gece etimek yumurta
3. öğün Sabahta sade yumurta sarısı vermeye çalıştım. Biraz sulu yaptım su ihtiyaçlarıda vardır diye.

Ayrıca enjöktere katıları pek girmiyor. Özellikle havucun. Havucu kaynatıp mı verseydim acaba? Bebe bisküvüsi alayımmı yağlı gelirmi yavrulara?
Durum budur.

Hazırını düşündüm. Elle besleme Yavru maması ama buralarda bulamam bulana kadarda bekleyemem. Ne yapacağımı şaşırdım.

Acaba yeri yadırgadığındanmı böyle bakmayı kesti. Ama diğer aldığım yavrulu çift yavruları ile irtibatı koparmadı.

Birde evde quik in maması var ondan vermedim vereyimmi elle beslemeye katımı gelir dedim. Azıcak ısıtıyorum yani sıcak su katıyorum şırıngaya çekeceğimi o yüzden mama acaba sıcakta bozulurmu dedim, birde gıda zehirlenmesi yapmayayım dedim zavallılara.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
enjektörle vereyim dedim yavrunun birini kaybettim çok riskli bilmiyorsanız yapmayı denemeyin derim. sonra kuş elinizde ölüyor çok üzücü bir durumla karşılaşabilirsiniz.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Daha önce kanarya yavrularına yedirmiştim ama anneleride bakıyordu. Yabani kuşta kumru vs. yumurta ile büyütüp saldığım oldu.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
3 yavrudan en büyüğünü kaybettim ama mücadelem sürüyor.
Pet şhoptan wunder wogel mama aldım suda eriyor en azından enjektöre çekiliyor. 1 öğünde Elma suyu verdim. bebe büskiviside karıştırdim.
diğer öğünlerde yumurta bisküvi verdim ama wunder wogeli içtiler acık kuyruğu dirilttiler  hiç bir kullandığım mama içeriği  bu etkiyi yapmamıştı helal olsun adamlar 10 numara mama yapmış. Gözle farkedilir derecede wundera başlayınca fark oldu yoksa inanın akşama çıkmazlardı.
İnşallah yaşarlar gecede 3-4 öğün yapıyorum kursakları dolu cik bile dedirtmedim kafesi kalüöferin  yanına yuvayı dayar vaziyette yaptım.
Genede aklına tavsiye gelen olursa  yazın lütfen.
Teşekkürler.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Birde bulgur suyu ve irmikten bir öğün yaptım ama genede  hazır mama çok iyi geldi.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Şırıngayla verirken çok yavaş ve dikkatli olmalısınız. Daha önce muhabbetlerimde değil de güvercinlerimde bu tarz beslemeler yapmıştım. Hızlı sıkıyosunuzdur muhtemelen ondan silkiniyorlardır.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Eyüp AKBIYIK' Alıntı:
yavru besleme aparatları var ve yavru mamaları var siteden iyice araştırma yaparsanız yavruları et dahil olsa kendiniz gunde 3 defa mama basarak buyutebilirsiniz bazı yavrular tembel olur ve yem yemez kimi yem yer bir sure sonra yem yemeyi bırakır bunu iyi takip edip tekrar elle besleme yapabilirsiniz

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Maalesef küçük yavrumu kaybettim. Şu an ağzımı bıçak açmıyor desem yeri var, vursalar kanım akmaz o derece canım sıtkın. Çok ümitliydim toparlamıştı. Kursağı dolu ölmüş. Karnıda şiş acaba sindiremedimi? Nerede hata yaptım.

Ortanca yavrum yaşıyor.
Sabah hazır mamayı sade olarak verdim. Burun kıvırdı. İçine bisküvi ekleyince lıkır lıkır yedi.

Öteki çiftimde yeni alışıyor. Huyunu bilmiyorum. Olmazsa bu gece öteki çiftimin büyük yavrusu ile birlikte bırakacam bazen yavrular birbirini beslermiş. Ama beslemekten yana ben yediriyorum. Öğlen kabuksuz yem vardı onu haşlayıp süzgeçten geçirip karıştırıp yumurta ve bisküvi ile öyle vereyim diyorum. Birde öyle deneyeyim. Ne yapacağımı şaşırdım. Hazır civciv mamasını bulamadım buradaki petşhoplarda, internetten söylesem en erken yarın gelir. Zaten bugünü atlatırsak yaptığım mamalar işi kurtarıyor demek olacak. Ama genede sipariş vereyim böyle bir durumda şapşırıp kalmaktansa yedek olsun.
Haklısınız.

Körolmayasıca anne nasıl vicdansız eşek anca seyrediyor beni.

Yorum yapan yol gösteren herkeze teşekkür ederim. Eski konularada bakıyorum. Akıl fikir ve tecrübelerini yazmış herkezdende Allah Razı Olsun.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benim kendi izlenimim, o mama bu mama yavrular en çok bebek bisküvisi seviyor. Bebe bisküvisizde lütfen yiyor, bebe bisküvili karışımları ise severek.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
İnşallah büyütebilirsiniz,
zorlu bi süreç sizi bekliyor.
ama bu ilgi alaka olduğu sürece bunu başaracaksınız bence.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Arkadaşım bir kuşa şırınga ile sürekli yem verilmez alıştırman lazım yoksa kuş elinde kalır ve ölür . bunu bilde yap şırıngalı beslemeyi . hasta ve durgun ise ve kursagı boş ise şırınga kullan .  çok zor durumda deilsen kullanma kuş zarar görüyor ve genelde sürekli beslenen kuşlar ölüyor .  Lütfen aldıgınız kuşlara ilgiyi artırın . elinizden geldiğince yedirtmeyi öğretin bakamıcaksanız eğer en kısa sürede bir üretimciye satın kuşları bakamadıgınızı söyleyin ölecekleri varsada en azından sizin elinizde ölmesinler yoksa tüm hevesiniz kaçar evdekilerde bir daha kuş hayvan beslemenizi istemezler ilgilenemeyeceginiz hayvanı eve almayın lütfen . yazıktır onlarda can . hem evdekilerde bu ölümlerle çok üzülüyorlar . 

Elle beslemeyi elinizde yem yerditmeye çalışın çok acıktıklarında mecbur yiyecekler . bendeki kuş 20 günlük ve şuan 23 günlük oldu ve elimde gayet iyi besliyorum biraz ilgi ile kendileri yemeyi öğreneceklerdir . ve yavru kuşlara kabuksuz yem vermelisin .

şırınga ile beslemek zorunda kalırsanda tüpü yarı doldur fazlası kuşu öldürür dikkat et allah aşkına .

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
MAMA o bu şu boşverin şimdi sadece kabuksuz yem verin yem yemeyi ögrensinler bi önce sonra ne verirseniz verin . bulundukları yerdede yerlere biraz saçın kabuksuz yemi uğraşırlar yemeyle felan yavaş yavaş alışırlar 3 5 gün sürebilir bu süreçte tek yapabileceginiz yemi agzına zorla teker teker sokmaya çalışmak çok acıktıklarında mutlaka yiyeceklerdir rahat olun  . yemeyi ögretin kuşlara elinizde yer mutlaka 3 5 saat ilgi ister o kuş günde .  lütfen o zamanı kuşlara harcayın .

Ve suyuna havucu rendeleyip suyunu . elmayı sıkıp suyunu verebilirsiniz .    sulugun 4/1 su ile karıştırıp içirin sağlıgı için iyi gelecektir yorgunluklarını alacaktır azda olsa .

Kendi edindiğim tecrübelerdir . 5 gündür 18 20 günlük bir kuş var bende benimkide yemiyordu yedirttim ama şuan avucumda kendi kendine hiç uğraştırmadan yiyor yemleri

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
allah kimseye elle beslemeyi göstermesin çok kötü birşey bence kimse elle beslemesin ben dün yavrumu elle beslerken elimde öldü.çok dikkatli verilmeli benim başıma geldi kimsenin başına gelmesin

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Hayri GÜLER' Alıntı:
allah kimseye elle beslemeyi göstermesin çok kötü birşey bence kimse elle beslemesin ben dün yavrumu elle beslerken elimde öldü.çok dikkatli verilmeli benim başıma geldi kimsenin başına gelmesin
geçmiş olsun

Onur Erdem

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Erdem
Canan NUMAN' Alıntı:
Körolmayasıca anne nasıl vicdansız eşek anca seyrediyor beni.
Bence anneye değil  yavrulu şekilde takım satan ve alanlar için kullanmalısınız bu kelimeleri.. Son yavrunuz duruyormu bilmiyorum ama inşallah kurtarırsınız onu.  Geçmiş olsun..