Elle Yavru Besleme Yardım

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
Cümleten Selamın Aleyküm...
Bugün ilk defa bir çiftimin günlerdir heyecanlı bekleyişten sonra yumurtası kırıldı ve yavru çıktı yavrunun kursağında yarım mercimek kadar sarılık var aç kalır diye korkuyorum şuanlık sorun yok kontrol ediyorum devamlı doyurcakmı diye ama ilk kuluçka kuş deneyimsiz diye korkuyorum.
Diyelimki annesi beslemedi 1.günden yuvadan atlayana kadar yavruyu neyle beslemeliyim evde nasıl bir karışım yapabilirim ?
Kıvamı nasıl olmalı ?
Anne kendisi beslerse anneye normal yem dışında bir şey vermelimiyim ? eğer verilcekse nedir ?

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Yumurtadan çıktıktan sonra kursakta bulunan miktar yavruya 12 saate yakın yeter. Kaldı ki; bu süre içinde, anne yavruyu azar azar besleme başlayacaktır. Siz sürekli kontrol ederek yavrunun hayatını tehlikeye atıyorsunuz. Yavruların tamamı yuvadan atlayana kadar her gün yumurta maması verin. 

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
Yumurtadan çıktıktan sonra kursakta bulunan miktar yavruya 12 saate yakın yeter. Kaldı ki; bu süre içinde, anne yavruyu azar azar besleme başlayacaktır. Siz sürekli kontrol ederek yavrunun hayatını tehlikeye atıyorsunuz. Yavruların tamamı yuvadan atlayana kadar her gün yumurta maması verin. 
Bu arada yumurta mamasını yavruya değil anne babaya verin.

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
teşekkürler zaten sık sık kontrol etmiyorum 2 kere baktım sadece kursağı boş gibiydi sorum sadece hadi şans olduda bakmadı o zaman ne vermeliyim yavruya onu sormuştum ? birde yumurta maması erkek yiyince tekrar çiftleşmek ister ve yavruyu öldürür demişti biri daha önce önceki bi konumda