elma sirkesi verdim değişik sesler çıkarıyor

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
merhaba arkadaslar;
forumdaki araştırmalarım sonucunda hasta olan kuşu elma sirkesi verilirse içindeki bakterilerin öleceğini öğrendim.Hasta olan kuşuma şırınga ile 3 damla elma sirkesi verdim.Fakat hırıltılı birşekilde nefes alıyormuş.Bende bunu yeni farkettim:sirkeyi verdikten sonra kusmaya çalışıyor fakat kusamıyor sadece bir tane yem düştü bunun nedeni nedir acaba?Her hangi bir yan etkisi olur mu Hasta olmayan kuşlarımada versem bir zararı olur mu? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
3 damla çok fazla. Normali 1-2 damladır fakat ben 1 damladan fazlasını önermem. İnşallah iyileşir. Geçmiş olsun.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
elma sirkesinin kuşlara zararı olmaz. çoğu üretici haftada bir kuşlara verir. sizin kuşunuz ses çıkarıyorsa başka rahatsızlığı olabilir

serrdarr

Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
budak
3 damla çok olmaz mı ben suluklarına 3 damla veriyorum,bunu şöyle tecrübe ettim,  zayıflamak içinde elma sirkesi kullanılıyor bende içmeye başladım fazlası beni bile kötü yapıyor, bence suya karıştırıp verin

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
bundan sonra suyuna koyarım birde hazır yogurt suyu kuşlara iyi gelir mi ?

murat68

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
şahin
kardeş geçmiş olsun büyük ihtimalle elma sirkesi verdigin kuş ölür o çıkan hırıltı elma sirkesinden solunum yolları tahriş olmuş ve migdesi delinmiştir sakın verme verirsende orta boy suluga iki damla benim başıma geldi ondan biliyorum

serrdarr

Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
budak
Murat ŞAHİN..' Alıntı:
kardeş geçmiş olsun büyük ihtimalle elma sirkesi verdigin kuş ölür o çıkan hırıltı elma sirkesinden solunum yolları tahriş olmuş ve migdesi delinmiştir sakın verme verirsende orta boy suluga iki damla benim başıma geldi ondan biliyorum
+1

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
hem o kuşum zaten hastaydı elime aldım öle ses geldi önceden duymamışım zaten fungizone flakon die bir ilaç var onu aldım kuruma vardı kuşta o ilacı nasıl kullanacam ?Bir suluga ne kadar koyacam?yanında dişiside var o da ilacı içerse herhangi birşey olur mu?

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
kuşlarda bulunan iki boru vardır biri yemek diğeri soluk borusu sirkeyi yemek borusu yerine soluk borusuna kaçırmış olabilirsiniz...burun deliklerinden geri çıkış olmuşmuydu?
soluk borusuna kaçınca da böyle sesler çıkar.

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
hic fark etmedim ama su an için herhangi bir sorun yok.Sadece bana fungizone flakon adlı ilacla ilgili yazdıklarım hakkında bilgi verirseniz sevinirim...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Arkadaşlar aktarlık yapmış biri  olarak önerim sirke kullanacaksanız doğal elma sirkeleri var onlardan temin edip kullanın...
Market bakkal vs lerde 3-5 tl ye satılan sirkelerin içindekiler kısmına bakarsanız sirke ruhu ve asit içerdiğini göreceksiniz.
Bunlar bünyeye zararlı..Sirke ruhunun mide zarını delici özellikte olduğunu belirtmek istiyorum,zayıflamak için günde 3 kere kullanıldığında 1 haftaya kalmaz hastanede yerinizide ayıttırın dersem yeterli olur sanırım.
  Sonuç olarak doğal elma sirkesi temin edin.
Kuşlarınızada,kendinizede....

ha salatalara katıyoruz nolacak ki? derseniz bir sıkıntısı olmaz okadarın,bünyeye giren miktar ve kullanma sıklığı az olduğundan bir sıkıntı vermez ..

geçmiş ola

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
3 DAMLA DİREK KUŞUN AĞZINA ÇOK FAZLA
VE bir olasılıkta soluk borusuna basmış olmayasınız 3 damlayı??

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
aynı konu 1 sene önce gündeme gelmişti. Kuşun suyuna bile sirke katmamak gerektiği sitemizde kaynaklarıyla birlikte anlatıldı. Keşke sirke yerine buraya ilaç sorup ilaç takviyesi yapsaydınız