Elma sirkesini kafeste dezenfektan olarak nasıl ve ne kadar kullanmalıyım?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
arkadaşlar kafes ve malzemeleri dezenfekte etmek istiyorum , kısa süre önce e.coli den kaynaklı bir bakteri enfeksiyonu atlattım,belki daha önce açtığım konudan görmüşsünüzdür, şimdi şükür toparlıyoruz. ama dediğim gibi kafes ve malzeme dezenfeksiyonu yapmak istiyorum elma sirkesi aldım yemlikleri sulukları tünekleri kafes demirini altlığını herşeyi dezenfekte etmek istiyoruım. burada merak ettiğim önce herşeyi duru suyla yıkayacağım sonra bir leğene sirkeli su koyup içine batıracağım ama mesele bir litre dezenfeksiyon suyu için ne kadar elma sirkesi kullanmalıyım, birde kuşlara hala ilaç kullanıyorum elma sirkesini ilaçla birlikte suya katma konusu kafama takıldı ilaç tedavisi bittikten sonra yapayım diye düşünüyorum ne dersiniz ?

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Elma sirkesi bahsettigin dezenfekte işlemini yapamaz.Virkon S ,Biocan A,Dezen tarzında kimyasal bir dezenfektan  kullan.VİRKON S'i tavsiye ederim..

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Bora DERİCİ' Alıntı:
Elma sirkesi bahsettigin dezenfekte işlemini yapamaz.Virkon S ,Biocan A,Dezen tarzında kimyasal bir dezenfektan  kullan.VİRKON S'i tavsiye ederim..
Bunların yanında vanodin ve descal gibi dezenfektanlarda etkilidir fakat virkon s en iyisidir

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
peki arkadaşlar e.coli ile enfekte kuşlarım var enroles(enrofloksasin%10) kullanıyorum günlük, başka bir suluğada 5 damla elma sirkesi damlatıp taktım sizce doğru mu yapmışım ? dezenfektan olarak kullanmıyorum o zaman. bu şekilde kullanayımmı peki ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Dezenfektende en iyisi Virkon s dir. Elma sirkesi ile dezenfekte yapılmaz

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Bora DERİCİ' Alıntı:

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bora DERİCİ' Alıntı:

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
elma sirkesi dezenfekte yapmaz.
eger bu işte üretici isen daha profesyonel ürünler kullanman lazım virkon-s çok kaliteli bir dezenfektan dır.