walla burdada yeni bi adet oldu satılık ilanlarında fiyat görüşülür yazıyor o nedir anlamıyorum adamına göre fiyat çekeceksin belli de görüşülür ne? bu bakımdan sadettin bey haklı fiyat konusunda eminönü ya da başka bi yer girersin kapıdan sorarsın jumbolar ne kadar 100-150 arasında fiyat çekerler kuşlara bakarsın şunu en son neye veriyorsun dersin 5-10 indirip alırsın. fiyat konusunda avantajlısın yani.
gelelim kuş meselesine; kendimden örnek vereyim ilk başladığım zamanlar 2 kuş aldım eminönünde tam 1 sene kafeste oturdular yedikleri yem cabası, bana geldi 25 lira fazlaya. sonra baktım olmuyor değiştireyim dedim (ki bu işle uğraşanların en çok yaptığı şeydir, hevesi kaçar değiştirir, bekler bişey olmaz değiştirir) üstüne 20-30 vereceksin değiştireceksin. yani bunları düşününce eğer büyük kuş alacaksan direk hazır takım al. zor değil bulmak 200-250 liraya güzel takımlar satıyorlar. ama güvendiğin birinden al. şimdiki üreticiler 3-4 sene öncekilere göre yine insaflı ama aralarında tüccarlar da çıkıyor haberiniz olsun. 3-4 sene önce bir takım jumboya 750 lira ki şimdi 200 liraya satmak için çatlayacağın vasıfta kuşları satıyorlardı.
neyse demem o ki yavru ya da genç kuşu ithalatçıdan ya da eminönünden petshoptan ki farkı yok onlarda ithalatçıdan alıyor, alabilirsin, o kuş senin bakımına, mevsime, ortama alışana kadar bir beklentin olmuyor sonra zaten eşe attığında senin elinde büyüdüğü için yadırgamıyor. ama damızlık kuş zor ortama alışması bile dert, eş tutması dert.