Eminönünden Jumbo alınır mı ?

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Selamun Aleykum.
Eminönünden geçen ay SK bilezikli 3 aylık jumbo yavru aldım. Şuan hiç bir sorunu yok. Bir tane daha almayı düşünüyorum ama Acaba bu kuşların üremesinde sorun olabilir mi yurt dışı olduğu için. Eminönünün damızlık jumbolarına güvenmiyorum çünkü ıskarta olabilir fakat yavrularda ilerde sorun yaşarmıyım?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yerli üreticiden olan kuş her zaman için daha iyidir. Üretici birisinden alsanız daha iyi. Mesela İstanbul'da çok önemli jumbo üreticileri var. Ama Eminönü'nden alacaksanız sağlıklı gördüğünüz bir kuşu alabilirsiniz.

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
eminönünden kaç tane jumbo aldıysam hayrını görmedim kimi kısa vadede kimi aylar sonra öldü  belki bana denk gelmiştir kısmet :)

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Eminönünden almak yerine üreticilerden 3-5 kuruş daha fazla verip alman daha güzel olur hem için rahat olur, düşünmezsin ''acaba çiftleşirlermi çiftleşmezlermi'' diye. Dediğin gibi damızlıklara zaten güven olmuyor, damızlık almamakla iyi etmişsin. Umarım istediğin gerçekleşir.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
İTHAL  KUŞ  ŞANS  İŞİ KARDEŞİM  HELE Kİ EMEİNÖNÜ ESNAFI AMAN UZAK DUR.... ALACAKSAN  20 LİRA FAZLA VER GİT ÜRETİCİDEN AL...  100/20  SAĞLIKLI ÇIKAR  EMİNÖNÜNDEN ALDIĞININ  ODA ŞANSA...

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Memet YILMAZ' Alıntı:
Eminönünden almak yerine üreticilerden 3-5 kuruş daha fazla verip alman daha güzel olur hem için rahat olur, düşünmezsin ''acaba çiftleşirlermi çiftleşmezlermi'' diye. Dediğin gibi damızlıklara zaten güven olmuyor, damızlık almamakla iyi etmişsin. Umarım istediğin gerçekleşir.
Burda 2 hafta başlık açtım yavru jumbo aranıyor diye ama bi kişi bile cevap yazmadı. Ayrıca farkta öyle 3-5 kuruş değil yarı yarıya fark var.
Bi tane daha almaya niyetim var ama genelde herkes şikyetçi. Tereddütteyim bu yüzden

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bana göre kuştan anladıktan ve sağlığına güvendikten sonra heryerden alınır

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
sitemizde Mehmet ağır var gebzede onda 10-15 tane var ayrıca oktay beydede var irtibata geçebilirsiniz ayrıca kasım ayında feshaneye getireceğiz jumboları

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Sadettin SESA' Alıntı:
Burda 2 hafta başlık açtım yavru jumbo aranıyor diye ama bi kişi bile cevap yazmadı. Ayrıca farkta öyle 3-5 kuruş değil yarı yarıya fark var.
Bi tane daha almaya niyetim var ama genelde herkes şikyetçi. Tereddütteyim bu yüzden
eğer kuştan anlıyorsanız, alın
ancak şöyle bir durum var
2 hafta Jumbo aranıyor bağlığı açmak yerine
satılık ilanlarına baksaydınız daha çabuk sonuç elde ederdiniz
şahsen ben yakınımda olsa bile satılık kuş ARANIYOR v.s. benimle irtibata geçin gibi başlıkları es geçiyor, kuşumun değerinden fazla fiyat veren olsa bile irtibata geçmiyorum,
prensip meselesi, kuş alacak insan kendisi arar irtibata geçer, ben arayıpta elimde kuş var demem!!
benim düşüncem bu..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Mert AYDIN' Alıntı:
şahsen ben yakınımda olsa bile satılık kuş ARANIYOR v.s. benimle irtibata geçin gibi başlıkları es geçiyor, kuşumun değerinden fazla fiyat veren olsa bile irtibata geçmiyorum,
prensip meselesi, kuş alacak insan kendisi arar irtibata geçer, ben arayıpta elimde kuş var demem!!
benim düşüncem bu..
mert kardeşime bu konuda katılıyorum eğer ihtiyacınız varsa size yakın olan üreticileri araştırır iletişiime geçersiniz onlarda ihtiyacınız olan kuşu temin ederler eminönü kuş pazarından kuş almak bence büyük bir risktir ben geçenlerde istanbuldaydım öle bir uğradım öle şunu alabilirim diyebileceğim bitane jumbo bile yoktu genede tercih sizin inşallah güzel ve sağlıklı bir kuş alırsınız

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
walla burdada yeni bi adet oldu satılık ilanlarında fiyat görüşülür yazıyor o nedir anlamıyorum adamına göre fiyat çekeceksin belli de görüşülür ne? bu bakımdan sadettin bey haklı fiyat konusunda eminönü ya da başka bi yer girersin kapıdan sorarsın jumbolar ne kadar 100-150 arasında fiyat çekerler kuşlara bakarsın şunu en son neye veriyorsun dersin 5-10 indirip alırsın. fiyat konusunda avantajlısın yani.
gelelim kuş meselesine; kendimden örnek vereyim ilk başladığım zamanlar 2 kuş aldım eminönünde tam 1 sene kafeste oturdular yedikleri yem cabası, bana geldi 25 lira fazlaya. sonra baktım olmuyor değiştireyim dedim (ki bu işle uğraşanların en çok yaptığı şeydir, hevesi kaçar değiştirir, bekler bişey olmaz değiştirir) üstüne 20-30 vereceksin değiştireceksin. yani bunları düşününce eğer büyük kuş alacaksan direk hazır takım al. zor değil bulmak 200-250 liraya güzel takımlar satıyorlar. ama güvendiğin birinden al. şimdiki üreticiler 3-4 sene öncekilere göre yine insaflı ama aralarında tüccarlar da çıkıyor haberiniz olsun. 3-4 sene önce bir takım jumboya 750 lira ki şimdi 200 liraya satmak için çatlayacağın vasıfta kuşları satıyorlardı.
neyse demem o ki yavru ya da genç kuşu ithalatçıdan ya da eminönünden petshoptan ki farkı yok onlarda ithalatçıdan alıyor, alabilirsin, o kuş senin bakımına, mevsime, ortama alışana kadar bir beklentin olmuyor sonra zaten eşe attığında senin elinde büyüdüğü için yadırgamıyor. ama damızlık kuş zor ortama alışması bile dert, eş tutması dert.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Fatih ÇEVİK' Alıntı:
walla burdada yeni bi adet oldu satılık ilanlarında fiyat görüşülür yazıyor o nedir anlamıyorum adamına göre fiyat çekeceksin belli de görüşülür ne? bu bakımdan sadettin bey haklı fiyat konusunda eminönü ya da başka bi yer girersin kapıdan sorarsın jumbolar ne kadar 100-150 arasında fiyat çekerler kuşlara bakarsın şunu en son neye veriyorsun dersin 5-10 indirip alırsın. fiyat konusunda avantajlısın yani.
gelelim kuş meselesine; kendimden örnek vereyim ilk başladığım zamanlar 2 kuş aldım eminönünde tam 1 sene kafeste oturdular yedikleri yem cabası, bana geldi 25 lira fazlaya. sonra baktım olmuyor değiştireyim dedim (ki bu işle uğraşanların en çok yaptığı şeydir, hevesi kaçar değiştirir, bekler bişey olmaz değiştirir) üstüne 20-30 vereceksin değiştireceksin. yani bunları düşününce eğer büyük kuş alacaksan direk hazır takım al. zor değil bulmak 200-250 liraya güzel takımlar satıyorlar. ama güvendiğin birinden al. şimdiki üreticiler 3-4 sene öncekilere göre yine insaflı ama aralarında tüccarlar da çıkıyor haberiniz olsun. 3-4 sene önce bir takım jumboya 750 lira ki şimdi 200 liraya satmak için çatlayacağın vasıfta kuşları satıyorlardı.
neyse demem o ki yavru ya da genç kuşu ithalatçıdan ya da eminönünden petshoptan ki farkı yok onlarda ithalatçıdan alıyor, alabilirsin, o kuş senin bakımına, mevsime, ortama alışana kadar bir beklentin olmuyor sonra zaten eşe attığında senin elinde büyüdüğü için yadırgamıyor. ama damızlık kuş zor ortama alışması bile dert, eş tutması dert.
güzel noktaya değinmişsin,
başlıklardan bir tanesine özelden yazdım ve kuşun bir tekinin fiyatı 500-1750 tl arasındaymış, kimse kusura bakmasın ama yuh dedim içimden, neymiş falanın kuşuymuş filanın kuşuymuş,
ee falanın kuşuda ithal!!!
meselenin özü şudur
işin tamamen şansa kalmış, hakikaten helal süt emmiş, haramı helali bilen ve bunu, ticarettir zihniyetinde olan kişilere düşmemen gerekir....

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
FİYAT  KONUSUN DA  GÖRÜŞÜLÜR  YAZANLARA  ÇOK SİNİRLENİYORUM AMA  YETKİLİLER  BİR ŞEY YAPMADIKTAN SONRA  BİZİ  PEK  İLGİLENDİRMEZ  NE YAPARSIN  ALTINA  SADECE  GÖRÜŞÜLÜR  YENİ  BİR  PARA  BİRİMİMİ  YAZARSIN BENİM GİBİ O KADAR ANLAYAN ANLAR  AMA  ADMİNİMİZ    RESİMSİZ  İLANLARA  GÖRÜŞÜLÜR FİYATLARA  MUTLAK  TEPKİ VERMELİ..

FİYAT KONUSUN DA SERBEST  PİYASA  BİR ŞEY DİYEMEM  ADAM  1 SENE  BAKMIŞ ETMİŞ YAVRU ALMAK İÇİN BİR SENE  SONRA  ALABİLMİŞ KUŞU VASIFLI YARIŞMAYA SOKSAN DERECE YAPAR  KUSURA BAKMAYIN  AMA  BU ADAM  O KUŞU  200  250  AŞAĞI SATMAZ BENDE  OLSAM SATMAZ  BAKIN VASIFTAN BAHSEDİYORUM  YANLIŞ ANLAŞILMASIN... ADAM  3000  4000  TL  UÇKA PASAPORT DERKEN  ÇIKMIŞ  5000  TL YE  ÜRETİCİSİ DÜNYA ÇAPINDA ŞAMPİYONLUK ALMIŞ ÜRETİCİSİ  SEN ŞİMDİ  BU KADAR MASRAF EDİCEKSİN GETİRİP  100  LİRAYA SATACAKSIN  SORARIM  SİZE  100  LİRAYA SATARMISINIZ???????  İÇİNİZDEN  SAMİMİ OLUN  LÜTFEN BEN BİR  KUŞA  BU  MASRAFİ YAPANLARI BİLİYORUM  DOLAYISIYLA ADAM HAKLI.....

DEDİĞİM  GİBİ SERBEST  PİYASA BİRADER  ALMAZSIN HEPSİ BU..

2003  TE  BİR  ADET  SHOW  JUMBO ALDIM  YENİ  YENİ  SHOW JUMBO YA  HEVES EDİYORUM MEKAN EMİNÖNÜ  100 TL  İDİ  O TARİHTE  GÜZEL VASIFLI KUŞTU ERTESİ GÜN SABAH KAFESİN DİBİNDEYDİ... BELKİ ESNAFIN BELKİDE ŞANSIMIN KÖTÜLÜĞÜ DİYCEM AMA  YOK BİRADER    BEN  O İNSANLARIN  PARA  UĞRUNA NELER  YAPABİLECEKLERİNİ TAHMİN EDİYORUM  O TARİH  BU TARİH YOK ARKADAŞŞ AMAN AMAN  AMAN  UZAK DURDUM DERKEN YANILDIM BALIK ALDIM  İKİ GÜN SONRA  ONLARDA SIRAYLA MEFTA......

SÖZÜN  ÖZÜ  UCUZ ALACAK KADAR  ZENGİNSEN ABİ GİT AL DERİM BEN... KİMSENİN ZORUNA GİTMESİN    NE ŞARTLAR DA  BAKILDIKLARINI GÖRÜYÜROM..

X  ÜRETİCİNİN  MEKANINA  GİT ONLARCA  VİTAMİN  İLAÇ SANKİ  ECZA DEPOSU MAMASI  AYRI  TEMİZLİĞİ AYRI  YEMİ KALİTE ISI ISIK NEM ORANI DNGE D YAZ KIŞ  SUYU GÜNLÜK  KUMU İYOTLU  OHOOOO  ADAMLAR BAKIYOR  ABİ  VAKTİNİ VERİYOR EMEĞİNİ VERİYOR  PETSHOP NE YAPIYOR  ALIYOR  İTHALİ  ATIYOR KAFESE MEKAN  KIŞIN BUZ GİBİ BOŞ VER DİYOR  BİŞEY  OLMAZ NEDE  OLSA  BİR İKİ  GÜNE SATILIR ZİHNİYET  BU.... HANİ 1750  RAKAMINI  HAZIR  VASIFLI YARIŞMALARDA DERECE ALMIŞ DÜNYA  ÜRETİCİLERİNİN SECERELİ KUSUDUR  YİNE EYVALLAH DERSİN.....
AMA  ÜRETİCİLERİN BU ZAHMETLİRİNİ VE MASRAFLARINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN ÖLÜ FİYATINA DA  KİMSE KUSURUA BAKMASIN KİMSE SATMAZ....

BEN BURADA KENDİNİ  PARAYA SATMIŞ  BİR  ÜRETİCİYE GÖRMEDİM  RASTLAMADIM DİLERİM ÖYLE BİR GÜNDE GELMEZ

EN NİHAYETİNDE ABİ SERBEST  PİYASA  ALAN ALIR ALMAYAN ALMAZ KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN  BEN  HOBİ ÜRETİCİSİYİM BİR ÜRETİCİ KADAR DA AZ DA OLSA BİLGİ TECRUBEM VAR SADECE ÜRETİMHANEM YOK..... AMA KİMSE DE  ÖLÜCÜLÜK YAPMASIN YAZIM BU İNSANLARA DA  ADAM  8 DE EVİNE GELİYOR BİR  ÇORBA İÇİYOR KARISINI KIZINI GÖRMEDEN DİREK ÜRETİMHANE  TABİKİ  10  15  DİĞER TÜRLERDE DE  30 40 LİRA FARK OLACAK....

İLAN KONUSUN DA DA  FİYAT GÖRÜŞÜLÜR  YAZANLARA  VE DİĞER BİLGİLERİ EKSİK OLAN İLANLARA DA  TEPKİNİZİ VERİN DOSTLAR........

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Mert AYDIN' Alıntı:

benim düşüncem bu..
Bakmaz olurmuyum hocam. Sende bakabilirsin son 2 ayda hiç İstanbul da Jumbo yavru ilanı yok. Ayrıca 2-3 tane üretici abimize sordum olumsuz yanıt aldım. En son çare olarak eminönüne gittim. Yoksa benimde ilk tercihim tabiki üretici ama fiyat olarakta dediğim gibi çok fark var vasıflı jumboları bile iyi bir pazarlıkla 100 liranın altında bi fiyata alabiliyorsunuz.

hakanefe06

Üyemiz
Görüşülür diye yazan arkadalara bende uyuz oluyorum açıkçası, açıkçası  sazan aradıklarını düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum maalesef  :(

eskici

Takipçi Üyemiz
güzel bir başlık olmuş..
eminönünden gelen kuşlar çoğunlukla yurt dışından ülkemize ulaşması için bir çok kaçak göçek yollara başvurularak uzun uzun yollardan getiriliyor.tabi  doğal olarak hal böyleyken kuşlar hastalanırda sakat da kalır taşıma esnasında.ama sen sağlıklı gördüğün kuşları alabilirsin.sadece fiyat konusunda uygun olur eminönü diğer anlamda seni pek tatmin etmez.benim tercihim yerli üretici olur fakat mutlaka tanıdığın bir üreteci olmalı.piyasada üreticilik vasfında birçok tabiri caizse ölücüler var.neredeki ıskarta,işi bitmiş olan kuşları çift diye satıyorlar.  mutlaka tanıdık olsun derim.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
çevrende üretici birisini bulursan 20-30 tl fazla olsun saglam güvenilir yerden olsun.ama çevrende bulamıyorsan yavru olması şartı ile eminönünden saglam kuş alabilirsin.ben ordan cekoslavak bir dişi almıştım.satan adam yavrulama garantili yavrulamazsa getir hemen degiştireyim dedi.ALLAH var kuş iri rengi felanda çok hoştu kuşu yaklaşık 2 yıl besledim yavru yapmayı bırak oralı bile olmadı.bu nedenle işin özü sadece yavru olarak oralardan kuş almanı tavsiye ederim.

benimde satış ilanı verip fiyat görüşülür yazan arkadaşlara bende kıl oluyorum.sanki keriz avına çıkmışlar gibi bir durum oluşuyor. crazy