EN İYİ DİŞİM HASTA YARDIM EDİN LÜTFEN

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
S.a abilerim en iyi dişim hasta galina üşütmüş.
Şişkin,halsiz,dışkısı koyu yeşil gibi ama siyahta olabilir.

Nasıl tedavi edebilirim?Hangi ilacı önerirsiniz vede önerdiğiniz ilacı nasıl kullanıcağımı yazarsanızda sevinirim.

Ama lütfen yardım edin kuşumun ölmesini istemiorum :(

Şimdiden teşekkürler...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
resim yüklerseniz arkadaşlarım daha etkili cevaplar verecektir.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Taylan adlı soğukalgınlık ilacını temin et 3 gün kullan dipçik gibi olur. geçmiş olsun

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Taylan adlı soğukalgınlık ilacını temin et 3 gün kullan dipçik gibi olur. geçmiş olsun
Toz herhalde suyuna katıcağım.Yarım çay kaşığı kadar.

TEŞEKKÜRLER...

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Birde bu ilacı bulmam zor olur mu?

İnternette baktım ama bulamadım.İnternette bulamadıysam petshoplarda da bulamam diye korkuyorum.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Petshoplarda bulamazsın bu ürünü ecza deposunda yada bir veterinerlikte bulabilirsin. Kullanımına gelecek olursak yarım çay bardağı suya mercimek tanesi kadar kat ve çay kaşığıyla karıştır. Şırınga ile çekip kuşun ağzına 4-5 damla kadar ver kalanınıda suluğuna koy bu dediğimi 3-4 gün uygula problemin bitecektir. Geçmiş olsun.

İstanbul Güneş Ecza Deposu A.Ş.
Beşyol Mahallesi İnönü Caddesi Cami Sokak No: 11
Küçükçekmece / İSTANBUL
Telefon : +90 (212) 425 60 95 / 425 89 75 / 425 79 39 / 425 92 23 / 425 92 54

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Petshoplarda bulamazsın bu ürünü ecza deposunda yada bir veterinerlikte bulabilirsin. Kullanımına gelecek olursak yarım çay bardağı suya mercimek tanesi kadar kat ve çay kaşığıyla karıştır. Şırınga ile çekip kuşun ağzına 4-5 damla kadar ver kalanınıda suluğuna koy bu dediğimi 3-4 gün uygula problemin bitecektir. Geçmiş olsun.

İstanbul Güneş Ecza Deposu A.Ş.
Beşyol Mahallesi İnönü Caddesi Cami Sokak No: 11
Küçükçekmece / İSTANBUL
Telefon : +90 (212) 425 60 95 / 425 89 75 / 425 79 39 / 425 92 23 / 425 92 54

Tamam teşekkürler

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ben bu işten hiç birşey anlamadım, nasıl belirti detaylandırıldı, teşhis nasıl konuldu ve tedavi önerildi...sihir gibi. Yine de geçmiş olsun, inşallah tez zamanda toparlanıp iyileşir.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
arkadaş acil tedavi istediği için doğru yada yanlış belirtilere uygun bir tedavi için fikrimi belirttim konuya duyarsız kalmak istemedim kardeşimizin sorununda. ayrıca kullanması için önerdiğim ilaç hatalı bile olsa ölümcül bir sonuç doğuracak bir ilaç değildir. fakat örnek teşkil etmemesi bakımından yaklaşımım doğru değildir. Tespitsiz teşhis koymuş gibi gözüktüğünün farkındayım ama belirtilerden en yakın bu sonucu çıkardım. Yalnız günay abi bu yaklaşım uslübün kırıcı oluyor biraz daha nazik olmanı istirham ediyorum.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
arkadaş acil tedavi istediği için doğru yada yanlış belirtilere uygun bir tedavi için fikrimi belirttim konuya duyarsız kalmak istemedim kardeşimizin sorununda. ayrıca kullanması için önerdiğim ilaç hatalı bile olsa ölümcül bir sonuç doğuracak bir ilaç değildir. fakat örnek teşkil etmemesi bakımından yaklaşımım doğru değildir. Tespitsiz teşhis koymuş gibi gözüktüğünün farkındayım ama belirtilerden en yakın bu sonucu çıkardım. Yalnız günay abi bu yaklaşım uslübün kırıcı oluyor biraz daha nazik olmanı istirham ediyorum.
Salih usta kırıcı olmak istemedim...olduysam da özür dilerim.  Yanıt ilk sen yazmış olduğun için Önce aklıma acaba özel mesajdan resim filanmı yollandı da birşeylere karar verildi sandım. O üzden sihir gibi dedim. Sıkıntı aslında tavsiyelere ihtiyaç duyanlar yeterince durumu özetlememeleri...fotoğraf filan gibi detaylandırıcı ekler kullanmamalarından kaynaklanıyor. Çoğu kez 2 kelime ile durumu özetleyip buradan mucizeler beklemekteler...bu da insanlarda ister istemez "ilgisizlik" hissi uyandırıyor. Bazen de senin durumda olduğu gibi insanları "en azından birşekilde yardımım olsun" davranışına itiyor. Çok tezzatlar var aslında da derine inmeye kalkarsak 3 gün yazışmamız gerekecek buradan  :) . Yabancı forumların çoğunda böyle şeyler yok usta, daha hiç kimsenin kuşunun hastalığı konusunda forumlarda yardım aradığını görmedim. Bizdeki durum malum, kendin pişir kendin ye...kuş alıyorsan ve kuşun rahatsızlanırsa veterine değil kuş forumlarına başvur mantığı var. Haksız da değil insanlar, 15 liraya kuş alıyor, veteriner muayene ücreti 60 lira...o paraya 3 tane kuş alırım düşüncesi yaratıyor kuş sahiplerinde ve veterinerler zurnanın son deliği oluyor memlekette. Çok zor bu işler...nolcak bilmiyorum  :)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kuşun net bir videosunu koyarmısınız? video cekiminde yaptigi dışkılarıda net bir sekilde koyarsanız yardımcı olurum..

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
video değil de resim koymaya çalışırım.Video atmayı bilmiyorum da  ::)

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Bu kuşun hali:
1)http://d1303.hizliresim.com/17/5/ks532.jpg
2)http://d1303.hizliresim.com/17/5/ks544.jpg

Buda dışkının ilk hali:
http://d1303.hizliresim.com/17/5/ks558.jpg (Tam net değil ama siyah gibi)

Buda 3-4 saat sonraki dışkı hali:
http://d1303.hizliresim.com/17/5/ks56n.jpg

Kuşun kuyruğuda bayağı aşağı yukarı oynuyor.Gönül isterdiki video koyayım ama koymayı bilmiyorum :(

Şimdiden teşekkürler....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ic parazit artı olarak bakteriel bisiler gozukuyor.. oncelikle kusunuzun onundeki yemi alın ve önüne sadece aspur yem koyun.. kafesin etrafını strecle kapatin hava akımı olmasın gunde 2 kere kusun tavanini temizleyin.. sitrax surup alın eczaneden sabah aksam agzına birer damla damlatin.. ve baytril % 10 nu cesme suyu değilde şaşal suyun icine sulugunu yarım doldurun 4 damla koyun 7 gun boyunca baytril ve sitrax surubu kulllandıktan sonra.. ardından 2 gun vitamin vermelisiniz.. hastalık cok ilerlemediyse resimlere dayalı olarak yorum yapiyorum ki baya ilerlemis gibi gorunuyor.. ilerlememisse kusunuzu bu sekilde kurtara bilirsin.. resimlerden gordugum kadariyla yapabildigim yorum budur.. gecmis olsun

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
ic parazit artı olarak bakteriel bisiler gozukuyor.. oncelikle kusunuzun onundeki yemi alın ve önüne sadece aspur yem koyun.. kafesin etrafını strecle kapatin hava akımı olmasın gunde 2 kere kusun tavanini temizleyin.. sitrax surup alın eczaneden sabah aksam agzına birer damla damlatin.. ve baytril % 10 nu cesme suyu değilde şaşal suyun icine sulugunu yarım doldurun 4 damla koyun 7 gun boyunca baytril ve sitrax surubu kulllandıktan sonra.. ardından 2 gun vitamin vermelisiniz.. hastalık cok ilerlemediyse resimlere dayalı olarak yorum yapiyorum ki baya ilerlemis gibi gorunuyor.. ilerlememisse kusunuzu bu sekilde kurtara bilirsin.. resimlerden gordugum kadariyla yapabildigim yorum budur.. gecmis olsun

Çok teşekkür ederim.Bi srum daha olacak bu bulaşıcı hastalık mı?Yanında eşi varda.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ö.Faruk ATEŞ' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Bi srum daha olacak bu bulaşıcı hastalık mı?Yanında eşi varda.
resimlerden net bisi söyleyemem demistim bu soruya ne cvp verirsem yalan olur.. o yuzden sizden net bir video koymanızı istedim..