En kalitelisi ne?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar. Kaç aydan beri kuşlarımız icin besin icerigi en kaliteli yem, mama ,mama katkısı,mineral blok ve şu an aklıma gelmeyen kuşlarımızın daha sağlıklı beslenmesi ve yaşam kalitesini arttırmak amaclı besinler hakkında araştırma yapıyorum. Bu konu hakkında forumumuzda ve diğer forumlarda yüzlerce makale okudum,ustalara sordum fakat tam bir kanıya ulaşamadım. Forumumuzda değerli abilerimizin bizler icin cok uygun fiyata cok kaliteli ürünler sattığı ilanları tek tek inceledim fakat yine karar veremedim. Sizce bahsetmiş oldugum yem,mama vs. gibi ürünlerin en kalitelisi/kalitelileri nedir/nelerdir? Yardımcı olmaya calisan herkese tesekkürler.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
bu konuya bende bişey eklemek istiyorum bunu biz acemilere liste şeklinde yazarsa üstadlar çok seviniriz. kullanmamız gereken yem ve markası mama markası vitamin markası teşekkürl.er

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Bekir ÇOLAK' Alıntı:
bu konuya bende bişey eklemek istiyorum bunu biz acemilere liste şeklinde yazarsa üstadlar çok seviniriz. kullanmamız gereken yem ve markası mama markası vitamin markası teşekkürl.er
Katılıyorum. :)

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Herkesin düşüncesi farklı, benim iyi dediğimi başkası beğenmeyebilir. Bu genelde deneme yanılma yönetime ile karar verilebilir. Tabi kendisini belli eden kaliteli markalar var.

Örneğin mama için ben italyan firması Biskoyu kullanıyorum. Fakat Witte Molenide deneyeceğim. Bisco,cede,quiko gibi kaliteli markalarda var. Fakat mamada fiyat baya ucuyor.

Yem olarak bravo,deli nature,vivid,wonder vugel,naturel,max,quiko gibi markalar var. bunları hangisi güzeldir dersen ben vivid ve wonder vugel kullandım. Güzel ama son dönemde sohw kuşlarıma deli nature alacağım elimdeki malzemeler bittiği için.

Eğer forumu daha iyi okur ve araştırırsa şuan ki soruları tekrar sormazsın diye düşünüyorum. Çünkü forumu incelemene rağmen tam kanıya ulaşamaman zor gibi : )

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:
Herkesin düşüncesi farklı, benim iyi dediğimi başkası beğenmeyebilir. Bu genelde deneme yanılma yönetime ile karar verilebilir. Tabi kendisini belli eden kaliteli markalar var.

Örneğin mama için ben italyan firması Biskoyu kullanıyorum. Fakat Witte Molenide deneyeceğim. Bisco,cede,quiko gibi kaliteli markalarda var. Fakat mamada fiyat baya ucuyor.

Yem olarak bravo,deli nature,vivid,wonder vugel,naturel,max,quiko gibi markalar var. bunları hangisi güzeldir dersen ben vivid ve wonder vugel kullandım. Güzel ama son dönemde sohw kuşlarıma deli nature alacağım elimdeki malzemeler bittiği için.

Eğer forumu daha iyi okur ve araştırırsa şuan ki soruları tekrar sormazsın diye düşünüyorum. Çünkü forumu incelemene rağmen tam kanıya ulaşamaman zor gibi : )
+1Yem deli nature

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:

Coşkun abi dedigin gibi forumda aslında bir sürü veri elde ettim. Verileri karsilastirdim. Mesela birinde olan 2 ozellik digerinde yoktu. Bende hangisinin daha yararli olacagini bilemedigim icin bu konuyu ustalarimla paylasmak istedim

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Benim kanaatlerim şöyle ;

Yem: Deli Nature
Mama : Cede
Mama katkıları : Quiko nun her türlü mama katkıları, Wunder vogelin Optimum Feeder isimli ürünü ve Breedmax
MultiVitamin : Gervit-w ama ben Supervit Forte kullanıyorum ve memnunum.
Mineral+Aminoasit: Depomin.
Gaga taşı : Zezepet
Kum : Witte Molen Grit
Protein : Haşlanmış yumurta
Kalsiyum : Haşlanmış yumurta kabuğu

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:

Mama katkıları : Quiko nun her türlü mama katkıları, Wunder vogelin Optimum Feeder isimli ürünü ve Breedmax

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yem olarak kesinlikle Deli natureyi öneririm kuşlar çok severek yiyorlar. Bu güne kadar çok çeşitli yem denedim ama en memnuniyet verici Deli nature oldu

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Çok tesekkür ederim. Özellikle Abdullah abi sana cok tesekkü ederim.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:

abi çok teşekkürler cevaplarınız için bunların hepsini bulabileceğimiz bir yer yok burda ben viranşehirdeyim mesela ne antepte ne urfada nede v.şehirde yok bu ürünler.bunların hepsine ayrı ayrı sitelerden isteyecez ayrı ayrı kargo bedeli.bide istediğimiz miktarda bulamıyoruz mesela deli nature hep 25 kg lik paketlerde ben 4 kuş besliyorum bunu nası yacacam bana yardımcı olurmusunuz.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Kardeşim Deli natureyi zaten İzmir'de Hakan Bey satıyor, internet sitelerinde iletişim bilgileri var. Bildiğim kadarıyla kiloluk paket yapıp da gönderebiliyor. Fakat sen hem istiyorum diyorsun hem kargo bedeli diyorsun :). Eğer kaliteli malzemeler kullanmak istiyorsan malesef kargoyu göze alacaksın. İzmir2de bile herşeyi bulamıyoruz biz de kargoyla getirtiyoruz yeri geliyor. Neyse sen yine de iyi düşün sonuçta Deli Nature süper bir yem fakat biraz pahalıdır. Kuşların bu yeme alıştıktan sonra zor bırakırlar söylemesi ;)
(http://www.elapet.com/)

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Kemal SOYLU' Alıntı:
Kardeşim Deli natureyi zaten İzmir'de Hakan Bey satıyor, internet sitelerinde iletişim bilgileri var. Bildiğim kadarıyla kiloluk paket yapıp da gönderebiliyor. Fakat sen hem istiyorum diyorsun hem kargo bedeli diyorsun :). Eğer kaliteli malzemeler kullanmak istiyorsan malesef kargoyu göze alacaksın. İzmir2de bile herşeyi bulamıyoruz biz de kargoyla getirtiyoruz yeri geliyor. Neyse sen yine de iyi düşün sonuçta Deli Nature süper bir yem fakat biraz pahalıdır. Kuşların bu yeme alıştıktan sonra zor bırakırlar söylemesi ;)
(http://www.elapet.com/)
Cok sagol Kemal abi. Bende İzmirdeyim. Şu Hakan bey izmirin neresinde bende ondan 25 kglık deli nature yem almak istiyorum. Birde biz kuslar icin deli nature ın hangi ürününü almalıyız?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Zaten muhabbet kuşları için karışık olarak tek çeşit var. Onu oraya gittiğinde Hakan Bey sana söyler zaren. Bir de sağlık tohumu var ama hiç kafanı karıştırma derim. Sağlık tohumu zaman zaman verilmesi gereken genellikle kuş halsiz kaldığında ya da hastalıktan çıktığında verilen bir tohum ama dozajını iyi ayarlamak gerek yoksa ishal yapabiliyor. Senin yapman gereken sadece muhabbet kuşları için olan karışık yemden almak. yeri hem basit hem zor Bornovada Hükümet konağının olduğu yerde aşağı yukarı, fakat yukarıda arkalara düşüyor. Adresi ben sana vereyim sora sora bulursun.
8/1 SOK. NO 3 / C BORNOVA - İZMİR
+90 232 342 76 87