Enrocure ve soğuk algınlığı...

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Merhaba arkadaşlar Muhabbet Kuşum sanırım yine üşüttü ve bende kuşcuya sorunumu anlattım oda bana Enrocure%10 ilacını verdi. Sizce bu ilaç yararlı olur mu?.
Muhabbet kuşunda hafif kabarma uyuklama var. Kullanalı bu gün 2. gün olacak. Sizce bu ilaç yararlı olur mu?

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Nurettin AYDINLIK' Alıntı:
Bu ilaç ağır ve geniş spektrumlu bir antibiyotiktir.Baytirilin likit formudur(muadilidir)Pompası varsa her basımda 1.3ml ilaç çıkartır.Genellikle 1lt suya 1ml olarak kuşlarda 3-7gün ağır enfeksiyonlarda 10 gün kullanılır ancak bilinçsiz veya gereksiz kullanımında sonuçları tehlikeli olabilmektedir.
Cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim. Kullanmaya başlayalı bu gün 2. gün olucak. Bir çorba kaşığı suya 3-4 damla damlatıyorum ve ilaçlı suyu kuşa 5 damla falan içiriyorum, sabah akşam tekrarlıyorum. Sizce ideali bu mudur cevabını bekliyeceğim çok teşekkür ederim.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
İlaç hakkında;

Alttaki resimler kuşun en son hali yeni çektim.

Dinlenmesi için odanın ışığını kapatmıştım. Işığı açtıktan 10 saniye sonra çekmişimdir fotoğrafları...

Not : Gün içinde cilve yapıyor, neşeleniyor ama sonrada kabarıyor, uyukluyor... Ayrıca tek yaşıyor.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Bu resimleride az önce çektim. Ya resimdeki gibi yada uyukluyarak duruyo birazda kabarık. Ama çok değil. İshalide vardı sanırım yorgun düştü.
İrmik, mısır unu, bebe bisküvisi, yumurta ve havuçtan mama yaktım.
Resimler..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
veteriner değilim ama bana soracak olursanız kuşunuzda bir sorun yok. Muhabbet kuşları ara sıra da olsa biraz kabarır veya uyuklar...uyuklamak bu kuşun en iyi yaptığı şeylerden birisidir. Bunun bir çok sebebi olabiliyor ama kış döneminde olduğumuz için muhtemelen bazen üşüyor olabilirler ve biraz kabarık dururlar. Uyuklama esnasında mevsim farketmeksizin kabarık durabilirler...bu hasta oldukları anlamına gelmez.

Dozajınız bu ilaç için bence çok yüksek, 1 kaşık suya 3-4 damla damlatıyorsanız bence bunu yapmayı hemen durdurun. Belki de sağlıklı olan kuşunuzu bu gibi ilaçlarla gerçekten hastaedebilirsiniz, zira antibiotikler tüm yararlı ve zararli bakterileri öldürür ve bu esnada kuşun bağşıklığı muhtemel hastalıklara açık olur.

Bence ilaç değil de düzenli olarak (haftada 1 kez) multivitamin verseniz çok daha faydalı olur. Haftada 1 kez de yarım su dolu suluğa 1 çorba kaşığı yoğurt suyu ekleyin (yoğurdun kendisi değil de suyunu)...yoğurt suyu probiotik görevi görür ve bağırsak florasını düzenler. Gerekmediği sürece de kuşunuza bilmediğiniz ilaçları vermeyin. Kuşunuza mama hazırlarken irmik kullanımına da dikkat edin...irmik öyle kuru halde mamaya karıştırırsanız kuş dehidrasyon sorunu yaşayabilir...zira irmik çok sıvı emicidir ve kuşunuzda sıvı tüketimini arttırır, bazen bu da aşırı sıvı alımından ishale de yol açabilir. Mamanızı hazırlamadan 2 saat önceden kullandığınız irmik miktarını bir fincanda veya çay bardağında ılık su ile ıslatın. Su seviyesi dayma irmiğin üzerine çıkmış olsun ki irmik iyice suya doysun. İrmik 2 saat içinde iyice şiştikten sonra mamanızı hazırlayabilirsiniz. Bisküvi miktarını da abartmayın, biliyorsunuz bu tür gıdalarda çok fazla koruyucu maddeler vardır ve bu maddeler normalde insanlara bile zarar verebiliyor, artık kuşlara nekadar zararı var siz hesaplayın. Mamasına ara sıra biraz da kekik otu ilave edebilirsin (bildiğimiz kekik)...kekik kuşların bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olur, ayrıca da bağırsaklardaki bazı zararlı bakterileri kontrol altında tutar...ama miktarını abartmayın- çay kaşığının ucu ile biraz mamasında kullanabilirsiniz. Kuşunuzun diyetine biraz meyve de ilave edebilirsiniz...en iyi mevsim meyveleridir. Haftada 1 kez veya 2 haftada 1 kez kuşunuzun suluğuna biraz maden suyu da ilave edebilirsiniz (bildiğimiz maden suyu, Kızılay sodası gibi). Maden suyunun gazı şıkması için önce iyice karıştırın ve suluğuna ondan sonra ilave edin.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
veteriner değilim ama bana soracak olursanız kuşunuzda bir sorun yok. Muhabbet kuşları ara sıra da olsa biraz kabarır veya uyuklar...uyuklamak bu kuşun en iyi yaptığı şeylerden birisidir. Bunun bir çok sebebi olabiliyor ama kış döneminde olduğumuz için muhtemelen bazen üşüyor olabilirler ve biraz kabarık dururlar. Uyuklama esnasında mevsim farketmeksizin kabarık durabilirler...bu hasta oldukları anlamına gelmez.

Dozajınız bu ilaç için bence çok yüksek, 1 kaşık suya 3-4 damla damlatıyorsanız bence bunu yapmayı hemen durdurun. Belki de sağlıklı olan kuşunuzu bu gibi ilaçlarla gerçekten hastaedebilirsiniz, zira antibiotikler tüm yararlı ve zararli bakterileri öldürür ve bu esnada kuşun bağşıklığı muhtemel hastalıklara açık olur.

Bence ilaç değil de düzenli olarak (haftada 1 kez) multivitamin verseniz çok daha faydalı olur. Haftada 1 kez de yarım su dolu suluğa 1 çorba kaşığı yoğurt suyu ekleyin (yoğurdun kendisi değil de suyunu)...yoğurt suyu probiotik görevi görür. Gerekmediği sürece de kuşunuza gereksiz ve bilmediğiniz ilaçları vermeyin. Kuşunuza mama hazırlarken irimik kullanımına da dikkat edin...irmik öyle kuru halde mamaya karıştırırsanız kuş dehidrasyon sorunu yaşayabilir...zira irmik çok sıvı emicidir ve kuşunuzda sıvı tüketimini arttırır, bazen bu da aşırı sıvı alımından ishale de yol açabilir. Mamanızı hazırlamadan 2 saat önceden kullandığınız irmik miktarını bir fincanda veya çay bardağında ilik su ile ısların. Su seviyesi dayma irmiğin üzerine çıkmış olsun ki irmik iyice suya doysun. İrimik 2 saat içinde iyice şiştikten sonra mamanızı hazırlayabilirsiniz. Bisküvi miktarını da abartmayın, biliyorsunuz bu tür gıdalarda çok fazla koruyucu maddeler vardır ve bu maddeler normalde insanlara bile zarar verebiyor, artık kuşlara nekadar zararı var siz hesaplayın. Mamasına ara sıra biraz da kekik otu ilave edebilirsin (bildiğimiz kekik)...kekik kuşların bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olur, ayrıca da bağırsaklardaki bazı zararlı bakterileri kontrol altında tutar...ama miktarını abartmayın- çay kaşığının ucu ile biraz mamasında kullanabilirsiniz. Kuşunuzun diyetine biraz meyve de ilave edebilirsiniz...en iyi mevsim meyveleridir.
Abi yararlı bilgilerin için çok ama çok teşekkür ederim. Antibiyotiği bu gün hiç vermedim zaten dünde öğlen 1 gibi vermiştim. Kuşta biraz ishal var ondan da halsiz kalmış olabilir. Patates çok sevmiyor başka ne yapabilirim acaba?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
patates sevmiyorsa az birşey mamasına ilave ederek alıştırabilirsiniz, patatesin iyice haşlanmış olmasına dikkat edin. Onun dışında yeminizi de bir kontrol edin, hazır 300-500 gram paketlenmiş marka yemleri kullanmayın, onun yerine yem toptancılarından karışık muhabbet yemi alın. Bazı yemler içinde gıda boyası ile renklendirilmiş ekmek parçaları içerir, onları tercih etmeyin (meyveli yem olarak satılır). En iyi yem kendi karıştırdığınız yemdir, oturduğunuz yere yakın yem toptancıları varsa değişik yemler alıp kendininiz karıştırıp verebilirsiniz. Bunun gibi imkanınız yoksa Vivid marka yem satan bir yer bulun ve Vivid karışık muhabbet yemi alın. İlave olarak bir miktar da sade kanarya yemi alın (aspur) ve Vivid yemin içine karıştırın.

Kafesinizde takılı kraker görüyorum, onu da çıkartın ve birdaha kuşunuza kraker gibi şeyler alıp vermeyin...ballı olarak satılırlar ama aslında ballı olmaktan çok uzaktalar, bu krakerler glükoz ile yapılır ve glükoz kuşlara çok zararlıdır.

Bunları yaptığınızda ve kuşun kafesindeki genel temizlik ve hijyene dikkat ettığınız taktirde kuşunuzun hastalanması imkansız gibi. Fotoğrafdan bakınca kuş 1 yaşının üzerinde gibi görünüyor...belki ona bir hayat arkadaşı da alabilirsiniz.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
patates sevmiyorsa az birşey mamasına ilave ederek alıştırabilirsiniz, patatesin iyice haşlanmış olmasına dikkat edin. Onun dışında yeminizi de bir kontrol edin, hazır 300-500 gram paketlenmiş marka yemleri kullanmayın, onun yerine yem toptancılarından karışık muhabbet yemi alın. Bazı yemler içinde gıda boyası ile renklendirilmiş ekmek parçaları içerir, onları tercih etmeyin (meyveli yem olarak satılır). En iyi yem kendi karıştırdığınız yemdir, oturduğunuz yere yakın yem toptancıları varsa değişik yemler alıp kendininiz karıştırıp verebilirsiniz. Bunun gibi imkanınız yoksa Vivid marka yem satan bir yer bulun ve Vivid karışık muhabbet yemi alın. İlave olarak bir miktar da sade kanarya yemi alın (aspur) ve Vivid yemin içine karıştırın.

Kafesinizde takılı kraker görüyorum, onu da çıkartın ve birdaha kuşunuza kraker gibi şeyler alıp vermeyin...ballı olarak satılırlar ama aslında ballı olmaktan çok uzaktalar, bu krakerler glükoz ile yapılır ve glükoz kuşlara çok zararlıdır.

Bunları yaptığınızda ve kuşun kafesindeki genel temizlik ve hijyene dikkat ettığınız taktirde kuşunuzun hastalanması imkansız gibi. Fotoğrafdan bakınca kuş 1 yaşının üzerinde gibi görünüyor...belki ona bir hayat arkadaşı da alabilirsiniz.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Bu bahsettiğiniz yemler açık olarak mı satılıyor acaba? Kuşun yaşı hakkında bir bilgim yok çünkü bir yerden kaçıp bizim balkona sığınmıştı. Yaklaşık 1.5 senedir bende. Eş almayı düşünüyorum yavaş yavaş. Ama o zaman bana karşı olan ilgisi sanırım azalabilir ama farkta etmez.:) İshali içinde Avidiare aldım ve suluğunu belirtilen ölçüde koydum.. Beklemedeyim.:)

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Merhaba arkadaşlar. Kuşun son durumunu bildirmek istedim. Allaha şükür düzeldi. Herkese çok teşekkür ederim..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bu haberi duyduğuma çok sevindim, tekrar geçmiş olsun.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Bence ilaç değil de düzenli olarak (haftada 1 kez) multivitamin verseniz çok daha faydalı olur. Haftada 1 kez de yarım su dolu suluğa 1 çorba kaşığı yoğurt suyu ekleyin (yoğurdun kendisi değil de suyunu)...yoğurt suyu probiotik görevi görür ve bağırsak florasını düzenler. Gerekmediği sürece de kuşunuza bilmediğiniz ilaçları vermeyin. Kuşunuza mama hazırlarken irmik kullanımına da dikkat edin...irmik öyle kuru halde mamaya karıştırırsanız kuş dehidrasyon sorunu yaşayabilir...zira irmik çok sıvı emicidir ve kuşunuzda sıvı tüketimini arttırır, bazen bu da aşırı sıvı alımından ishale de yol açabilir. Mamanızı hazırlamadan 2 saat önceden kullandığınız irmik miktarını bir fincanda veya çay bardağında ılık su ile ıslatın. Su seviyesi dayma irmiğin üzerine çıkmış olsun ki irmik iyice suya doysun. İrmik 2 saat içinde iyice şiştikten sonra mamanızı hazırlayabilirsiniz. Bisküvi miktarını da abartmayın, biliyorsunuz bu tür gıdalarda çok fazla koruyucu maddeler vardır ve bu maddeler normalde insanlara bile zarar verebiliyor, artık kuşlara nekadar zararı var siz hesaplayın. Mamasına ara sıra biraz da kekik otu ilave edebilirsin (bildiğimiz kekik)...kekik kuşların bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olur, ayrıca da bağırsaklardaki bazı zararlı bakterileri kontrol altında tutar...ama miktarını abartmayın- çay kaşığının ucu ile biraz mamasında kullanabilirsiniz. Kuşunuzun diyetine biraz meyve de ilave edebilirsiniz...en iyi mevsim meyveleridir. Haftada 1 kez veya 2 haftada 1 kez kuşunuzun suluğuna biraz maden suyu da ilave edebilirsiniz (bildiğimiz maden suyu, Kızılay sodası gibi). Maden suyunun gazı şıkması için önce iyice karıştırın ve suluğuna ondan sonra ilave edin.
+1