EPİLEPSİ+FELÇ

ASR

Yeni Üyemiz
Adı
Sabri Erhan
Soyadı
Özyavuz
Arkadaşlar merhaba

Aranıza yeni katıldım. Çok kısaca kendimi tanıtıp mevzuuya girmek istiyorum. Hatay/İskenderun'dan katılıyorum. 22 Yaşındayım. Yaklaşık 10 yıldır muhabbet kuşu besliyorum.

Birazdan fotoğraflarını ve videosunu göndereceğim kuşum.  5 yaş civarında dişi.  Kendisinin durumu şuanda çok kötü. Bu durumların sebeplerinden biri de yaklaşık 1.5 yıl önce 5-6 kere üst üste kuluçkaya yatmasından kaynaklanıyor da olabilir dediler.

Hiçbir şekilde dinlendiremedim. Ayıramadım. Yavrular henüz tüylenme aşamasında iken tekrar çiftleşiyorlardı.  Bu sebeple metabolizma ve beden sistemini çökertmiş olabilir.

Son 6 aydır geçirdiği rahatsızlıkları tektek yazıyorum

1. hastalığı ben yurtdışında iken mantar ile başladı. Gaga ve çevresi tamamen mantar kaplanmıştı. Geldiğimde hemen Avipom mantar ilacı ile iyileştirdim.

2.  Hastalığı gözlerde görme kaybı yaşandı. Tamamen görme kaybı olan gözleri de tavsiyeler üzerine mikostatin oral süspansiyon+ Avit K ile bir iyileştirdim.

3. Hastalığı yaklaşık 2 ay önce beyin sarsıntısı geçirdi. Aniden kafa geriye doğru eğildi ve vucudu kaskatı kesildi.  Hemen veterinere gidip B vitamini kompleksi içeren Nervit temin ettim. 1 Hafta içinde tekrar düzelince tedaviyi kestim.

Son olarak 2 hafta önce gözlerde görme kayıpları tekrar başladı. Şuan 1 gözü ( fotoğrafta da göreceğiniz üzere kenar tüyler dökülmüş ve yarım kapanan göz) tamamen görmüyor. Diğer gözünde de %60 lık bir kayıp var.

Ayaklarından 1 tanesi tamamen felç yumruk şeklinde. Diğeri de yavaş yavaş ağırlaşıyor.

Kuşumun sağlığı şu anda çok kötü. Epilepsi nöbetleri geçiriyor. Beyinde sorunlar var. Veteriner konusuna hiç girmeyin allak bullak ettim hem İskenderun'u hem Hatay'ı

Biraz önce arkadaşın tavsiyesiyle son çare olarak bir veterineri aradığımda ve kuş ve kuş hastalıklarından anlıyormusun sorduğumda -E veteriner hekimim ya dedi-

Bende benim kuşun durumu ciddi deyince, egzotik hayvanlardan anlayan doçent vet. ler üniversitede olabilir dedi. Eğer bulamazsan orada Bursa'ya getirme ihtimalin varsa birkaç arkadaşı yönlendirebilirim vs.vs. sözler söyledi.

O kadar yere yazdım ve paylaşım yaptım ki kafam durdu artık şuan ne yazacağım konusunda fikir de üretemiyorum.

Fotoğrafları göndereyim.

Felç için tavsiyeler üzerine özel bir taban hazırladım.  Yalnız felçi ayağı herhalde kendisini rahatsız ediyor olacak ki telden dışarı çıkarıp öyle uyuyor.

Buda videosu:

Limon :(

04:23 de nöbet geçiriyor. Bunu her saat başı ya da yarım saatte bir tekrarlıyor. Her silkelendiğinde kafası 1-2 saniye istem dışı sallanıyor.

Kısacası bu konu hakkında bilgisi olan lütfen yardım etsin. Herkes ayrı bir ilaç ayrı bir vitamin söylüyor. Böbrekleri iflas etti veya etmek üzere. İlaç kullanmak istemiyorum aslında. Son 1 haftadır ölmek üzereyim. Lütfen bilgisi olanlar birşeyler yazsın.

Selamlar.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Öncelikle geçmiş olsun Sabri Bey.Benim şahsi görüşüm CRD solunum yolu hastalığına benziyor. Ayak tutulması ve kafa sallaması ise salmonella belirtisi. Usta abi ve kardeşlerimizde yorumda bulunurlarsa en azından hastalık hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tedavisi hakkında sitede yazan abi ve kardeşlerimiz var. Allah acil şifa versin. Tekrar geçmiş olsun.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
yeldif adlı ilacı veterinerden temin edip toplamda birer damla 4 gun boyunca damlatın agızdan  kusunuz 2 haftaya kendılıgınden eskı halını alacaktır duzelme olmaz ıse tekrar bı 4 gunluk doz denemenızde fayda var kolay gelsin geçmiş olsun.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
yeldif adlı ilacı veterinerden temin edip toplamda birer damla 4 gun boyunca damlatın agızdan  kusunuz 2 haftaya kendılıgınden eskı halını alacaktır duzelme olmaz ıse tekrar bı 4 gunluk doz denemenızde fayda var kolay gelsin geçmiş olsun.
Hastalik nedir. Bilgi açısından.

ASR

Yeni Üyemiz
Adı
Sabri Erhan
Soyadı
Özyavuz
Yanıtlarınız için teşekkür ederim fakat bir ayağım eczanede kaldı. Her kafadan 1 ses herkes bir ilaç söylüyor. Çıldırmak üzereyim. Gidip bütün ilaçları aldım. Hangisini kullanayım neyi kullanayım. Delirmek üzereyim.

Her forumdan her şahıstan yeni ilaçlar duyuyorum. Az önce gidip Becozyme B vitamini kompelski aldım. 

Ayrıca kuşumun nöbeti konusunda endişelerim oluştu :

Nöbet başlangıcını görme fırsatım oldu. Kuş dengesini aniden kaybettiği an kurtulma çabasına girdiğinde ters dönüyor. Bu durum kendisini daha da ürküttüğünden deli gibi çırpınıyor. Fakat çırpınma bittikten sonra kafasında ciddi derecede istem dışı ve beyinsel sorun olduğu her haalinden belli olan hareketler oluyor.

Bu sebeple tünediği tünek plastik olduğundan o tüneğin dışını ayaklarını daha sıkı kavrayabilmesi ve kaymaması için sıkı kumaş veya başka tür bir şeyle kaplayacağım.

Lütfen ALLAH rızası için kuşa DENEK gözüyle bakmayın da KENDİ kuşunuzun bu durumda olduğunu düşünüp çevrenizde ne kadar uzman varsa bildirin.  Ölüyor göz göre göre. Her ağızdan bir ilaç tavsiyesi duymaktan yoruldum artık. Böbrekleri iflas etti diyenler var. Dışkı analizi yapanlar var. İlaç kullanma diyenler var.

Az önce sinir otu ve kara hindiba aldım böbrek direnci için.

Elim mahkum kim ne derse alıp depoluyorum ama nihai bir çözüm gerekiyor. Lütfen yardım ediniz...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
B vitamin kompleksini kullanın siz, her halukarda faydası olacaktır, bunun dışındaki ilaçlar için veteriner hekime danışın, yukarda telefon numarası vermiştim, sanırım gözünüzden kaçtı.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
B vitamin kompleksini kullanın siz, her halukarda faydası olacaktır, bunun dışındaki ilaçlar için veteriner hekime danışın, yukarda telefon numarası vermiştim, sanırım gözünüzden kaçtı.

ayla

Yeni Üyemiz
Adı
ayla
Soyadı
duman
su an ayni belirtiler benim kusumda da var. konu 3 sene once acilmis ama, sonuc olarak ne oldu kusunuza, bi cevaplarsaniz? az once veterinerden geldim, itrafungol diye bi antibyotik ve adjusol TMP diye bi ilac verdi. Cok zayiflamis diye bebek yemi verdi bi de. olecekmis gibi geliyor.. :(