Ergenlik yaşı

wertyu

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
helvacı
Yaşadıkça öğrenmeye devam ediyorum.
5temmuz ve 26temmuzda yeme düşen ve yavru kafesinde buluştukları günden bugüne kadar birbirlerinden on santim bile ayrılmayan(15 ekimden beri kuşlarımın çoğu salmadalar)iki güzel yavrum bugün yumurtladılar.
Bence salmanın en güzel ve en net faydası erken yaşta olgunlaşma.
Daha önce damızlık olarak ayırdığım kafeste beslenen yavrularımın hiçbirinden altı aydan önce yumurta alamadım.bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Hepinize bol sağlıklı ve hayırlı üretimler.
VET.HEKİM TOLGA HELVACI

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yavruların salmada ve düzenli ve vitaminli gıdalarla beslenmesinin bende faydalarını gördüm, görüyorum...

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Mert AYDIN' Alıntı:
yavruların salmada ve düzenli ve vitaminli gıdalarla beslenmesinin bende faydalarını gördüm, görüyorum...
aynen ama icinde kardes kuşların çiftleşmesi olabileceğinden direk salmada büyüyüp yavru almak yanlış olabilir kardes kardeşde kan bozuluyor ufak yavrular olabiliyor ?

wertyu

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
helvacı
Salmada kardeş kuşların çiftleşmesi sıkıntısından bahsetmişseniz arkadaşlar benim bahsettiğim yavrular kardeş değil ama kardeş çiftleşmesindende en az iki nesil akraba olmadıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz.
Salma üretimin güzelliklerini saymalar bitiremem Habil tanta arkadaşımızın yazısında yazdıkları gibi,ayrıca bir anımı daha paylaşmak istiyorum yedi ayı geçen süre kafeste beslediğim çok iyi anlaşan yuvarlığa herzaman çok ilgili güzelliklerinden ve ırkının iyiliğini bildiğimden de değiştirmeye kıyamadığım iki çift kuşumda salmaya katıldıkları ikinci hafta yumurtladılar , boşa geçen yedi aya yazık.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Tolga HELVACI' Alıntı:
Salmada kardeş kuşların çiftleşmesi sıkıntısından bahsetmişseniz arkadaşlar benim bahsettiğim yavrular kardeş değil ama kardeş çiftleşmesindende en az iki nesil akraba olmadıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz.
Salma üretimin güzelliklerini saymalar bitiremem Habil tanta arkadaşımızın yazısında yazdıkları gibi,ayrıca bir anımı daha paylaşmak istiyorum yedi ayı geçen süre kafeste beslediğim çok iyi anlaşan yuvarlığa herzaman çok ilgili güzelliklerinden ve ırkının iyiliğini bildiğimden de değiştirmeye kıyamadığım iki çift kuşumda salmaya katıldıkları ikinci hafta yumurtladılar , boşa geçen yedi aya yazık.
Sizin söylediğiniz şartlarda tabiki salmada hiçbir sıkıntı olmaz ayrıca zaten doğada da koloniler halinde yaşayan kalabalığı seven bı tür muhabbetler

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
selamun aleykum . bir sorum olacak salma dediginiz kuslarin toplu halde uretildigi buyuk kumeslerdir deil mi ?