Erkeğin yuvaya girmesi

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Merhaba

Şu anda 3. kuluçkasında olan çiftimin erkeği devamlı olarak yuvaya girip yavruyu beslemeye çalışıyor ancak bu esnada dişi bundan rahatsız oluyor ve kavga ediyorlar. Dişinin altında 5 yumurta 1 yavru var yavru çıkana kadar böyle bir problem yoktu. Daha önceki kuluçkalarda ise erkek kesinlikle hiç bir şekilde yuvalığa girmiyordu. Ne yapmalıyım kuşları ayırsam mı acaba? Birbirlerine zarar vereceklerinden korkuyorum. Teşekkürler.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
erkeği ayırın bence dişi tek baksın kıskançlıkla kuşlar birbine zarar veriyor ve sonrada yavrulara

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KUŞLARINIZI ARD ARDA AYNI EŞ LE YADA ARALIK VERMEDEN EŞLEŞTİRİP YAVRU ALMA KONUSUNDAN DOLAYI OLUYORDUR BİRAZ GÖZLEMLEYİN EGER DİŞİ BU OLAYA ALIŞMAYACAK GİBİ İSE AYIRIN BENDE BU ŞEKİLDE BAKAN TAKIMLAR MEVCUT SLM

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Anladım. O zaman biraz daha bekleyip sorunlar devam ederse ayırayım kuşları. Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Saygılar.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KUŞLARINIZI ARD ARDA AYNI EŞ LE YADA ARALIK VERMEDEN EŞLEŞTİRİP YAVRU ALMA KONUSUNDAN DOLAYI OLUYORDUR BİRAZ GÖZLEMLEYİN EGER DİŞİ BU OLAYA ALIŞMAYACAK GİBİ İSE AYIRIN BENDE BU ŞEKİLDE BAKAN TAKIMLAR MEVCUT SLM
+1

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Benim iki çiftimde aynı durumda. Yumurtadan yavru çıktıktan sonra dişi erkeği yuvalığa sokmamaya başladı bir gün mesaiden eve geldiğimde dişi erkeği çok fena hırpalamıştı. Boynunda ve popo kısmında gaga izleri vardı ve tüyleri yoktu. Resmen erkeği öldürmeye çalışmış yani. Ayırdım ve yavruların hepsine dişi tek başına bakıyor bir kaç gün sonra yeme düşecekler nerdeyse. Bence erkeği ayırmanız faydalı olacaktır kıskanan dişi hep kıskanıyor beklemekle geçecek gibi değil. Hatta dahada şiddetli oluyor kavgalar. Ama çifti ayrınca dişinin yavruları besleyip beslemediğini birkaç gün gözlemleyin. Dişi beslemezse erkeği yavruların yanına bırakın o bakar.