Erkek beceremiyor

Yusuf21

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Arkadaşlar erkek kuşum kur falan normal yem kusmasıda ama dişi kuyruk kaldırıyor ama erkek çıkmıyor ya üstünde yürü yor  1hafta dır
Arkadaşlar siz böyle duruma döstünüzmü

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
ilk 2 kuluçkada 7 yumurtadan 14 yumurtam boş çıktı.vazgeçmedim,3. kuluçka 6 yumurta var altında ilk üçü dolu,diğerleri de günü gelince belli olacak.çok sabrettim.erkek kısır değiştir dediler,kıyamadım çünkü çok iyi anlaşıyorlardı.kesinlikle sabır işi bu...esra hanım keçiboynuzu tozu demişti,sanırım onun etkisi oldu ya da kısmetinde varmış,her yolu deneyin derim.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Yusuf DEMİR' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar keçi boynuzu nasıl vermeliyim
GÜNCEL
yusuf bey mamaya katarak veriliyor diye okumuştum bir çok topikte. Bence sizinki bir sorun değil acemilik. Yavaş yavaş öğrenecektir. Yeterki kuşu strese sokmayın.
Benim kuşlarımdan biri de aynı. Erkek acemilik çekiyor. Ama bir ilerleme var gibi. Bakalım. Şu an bi odadalar pek girmiyorum diye uzun uzun bakamıyorum. Rahatsız da etmiyorum. Bundan sonrası kısmet. Sabredin gerisi gelir.

Vahap Varol ÜLGEN' Alıntı:
ilk 2 kuluçkada 7 yumurtadan 14 yumurtam boş çıktı.vazgeçmedim,3. kuluçka 6 yumurta var altında ilk üçü dolu,diğerleri de günü gelince belli olacak.çok sabrettim.erkek kısır değiştir dediler,kıyamadım çünkü çok iyi anlaşıyorlardı.kesinlikle sabır işi bu...esra hanım keçiboynuzu tozu demişti,sanırım onun etkisi oldu ya da kısmetinde varmış,her yolu deneyin derim.
Vahap bey, ben hiç kullanmadım aslında. Ama forumun nimetlerinden biri de bu. Yeterince araştırınca çoğu şeyi öğreniyorsunuz. Benim kuşlarım mama yemiyordu. Her yolu denedim neredeyse. Yemi alıp mama koydum yemediler. sabah sabah mama koydum yemediler. Bir pazardan aldığımız kırmızı yumurtayı yemeye başladılar. Onu da içine birşey koyunca yemediler. Market yumurtası zaten yemiyorlar. Sonra bir topikte tarçının mama yemeyen kuşlara mamayı sevdirdiğini  okudum. Köy yumurtası ve tarçınla şu an mama yiyorlar. İçine de herşey koyuyorum.
Keçiboynuzunuda böyle mama üzerine araştırırken birkaç yerde denk geldim. Yumurta doluluk oranını arttırıyormuş diye. Vallahi faydası olduysa ne mutlu.

Ama şunu unutmayın. Forum bir nimet. Eski konular daha bir nimet. Çünkü eski konulara yorum yapan bir çok kişi şu an aktif olarak forumu kullanmıyor. Birkaç kıymetli isim var aktif kullanan. Önceki konuları bile okuyun yani. Mamayla ne varsa okudum ben. Tarçın ve keçiboynuzu sadece okuduklarımın birkaçı. Tatlı pul biber, rezene gibi neler neler koyuyor lar. Rezene afrodizyak etkiliymiş mesela. Yani kızıştırıcı oluyor. Aynı zamanda canlılık veriyormuş. Tatlı pul biberde bağırsak florasını düzenleyiyormuş. Hatta az miktarda işlenmemiş tuzun ve pul biberin tüy yolma sorunlarına iyi geldiğini bile okudum. Tabi bazıları az kişinin deneyimi. Güvenmek size kalmış. Ama çifti ayırmak yerine her yolu risk almadan denemek daha makul bence.