Erkek çiftleşmeyi beceremiyor?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Daha önce bir çok kez yumurta aldığım çiftlerimden birinin dişi ve erkeğini ayırarak, erkek ve dişiyi başka kuşlarla eş yaptım, erkek eski çifti ile çok iyi çiftleşirken, erkeğin yanına attığım dişiler kuyruğunu kaldırmasına rağmen erkek bir türlü çiftleşmeyi beceremiyor, ya dişinin üstüne çıkamıyor ya da düşüyor, değişik irilikteki dişilerde denedim ama sonuç aynı, hani kuş tecrübeli olmasa anlayacam, bakımları konusunda problem yok, hatta yaptığım bakım ve beslenme çok iyi diyebilirim...Bu konuda ne yapabilirim...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Hamza KARAKUŞ' Alıntı:
Zamanla olacağını zannetmiyorum,  3 dişi ile denedim, dişilerin her biri ilk attığım andan itibaren kuyruğunu kaldırıyor ama olmuyor, daha sonra ise erkek kuyruğunu kaldırıyor, her dişi için 1 ay bekledim ama halen yumurta yok, bir de erkek dişiden çok çabuk vazgeçiyor, kafesteki dişi ile 2-3 hafta geçtikten sonra salmadaki diğer dişilere yazıyor resmen. internetten aldığım ahşap tüneklerden kullanıyorum 1cm kalınlığında, tünekleri kalınlaştırsam olur mu acaba...

ugurbozdogan

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
bozdogan
Ahmet hocam, bende bildigiğin tenis topu gibi şişko ve yusyuvarlak bi dişi kuş var, erkeğide ingiliz kırması, dişiden vücut olarak daha küçük bir erkek var (namı diğer küçük enişte)
Erkek dişinin üstüne ne zaman çıksa ya düşüyo, ya takılıyo bi türlü çiftleşemiyorlardı. Sonra forumdan zamana bırakın, elbet becerecek diyen yorumları okudum, dokunmadım. Hatta dişi haftalarca yumurta üzerinde yattı, yine dokunmadım. Şimdi 5-6 yumurtadan bir tanesi çıkmış :)
Buda benim deneyimim.

Bu arada ilginçtir, benim küçük eniştenin kafesinin yanına hangi çifti kafesle koysam, o çiftin dişisi erkeğini bırakıp kafesten kafese küçük enişteyle öpüşüp koklaşıyor. Şeytan tüyümü var anlamadım.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
her çiftin kendine özgü bir çiftleşme dansı var hocam, eski eşiyle alıştığı için yeni dişilerden de aynı dansı bekliyor, onlar orta yolu bulana kadar bekleyeceksin, sürekli eş değiştireceğine bir dişiyle bekleseydin şimdiye olmuştu, benim bir çiftim vardı çiftleşmeden önce yarım saat dans ediyor gibi hareketler yapıyorlardı hatta dişi erkeğin üzerine çıkıyordu :) e o erkeği şimdi başka dişiyle atsam yine ayı dansları yapacak ama garipseyece durumu. bekleyin derim .

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
eski dişinin duruşuna göre çiftleşme pozisyonuna girdiği için çiftleşmeyi beceremiyor zamanla yeni eşiylede çiftleşme gerçekleşecektir merak etmenize gerek yok

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
walla bende de bi çift var daha doğrusu o çiftin erkeği var, 2012 bilezikli ilk defa eşe atılıyor. o da çok acemi. çıkıyor dişinin üstüne öle duruyo ya da tam tur dönüp dişinin ensesine yükleniyor, bakalım öğrenecek mi yumurtalar ne olacak göreceğiz. hazır çiftleşen bir çifti ayırmak pek mantıklı gelmiyor bana oluruna bırakın bu yumurtalar boş olur 15 gün sonra toplarsın yumurtaları yenisinde 1-2 dolu olur işi bi şekilde çözerler diye umut ediyorum sizde öyle yapın.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Fatih ÇEVİK' Alıntı:
walla bende de bi çift var daha doğrusu o çiftin erkeği var, 2012 bilezikli ilk defa eşe atılıyor. o da çok acemi. çıkıyor dişinin üstüne öle duruyo ya da tam tur dönüp dişinin ensesine yükleniyor, bakalım öğrenecek mi yumurtalar ne olacak göreceğiz. hazır çiftleşen bir çifti ayırmak pek mantıklı gelmiyor bana oluruna bırakın bu yumurtalar boş olur 15 gün sonra toplarsın yumurtaları yenisinde 1-2 dolu olur işi bi şekilde çözerler diye umut ediyorum sizde öyle yapın.
Benim erkek kuşun ilk çiftleşmesi olsa anlayacam ama daha önce bir çok kez yumurtladı dişi fakat erkek dişiden iriydi ve yavruların yumurtaların çıkmaya yakın erkek kızışarak dişinin yumurta üzerine yatmasına izin vermiyordu, ben de çifti bozdum, çiftin dişisi başka bir erkekle eş oldu ve yumurtladı, benim sorunum erkekle, biraz daha bekleyecem, yine olmazsa erkeği salmaya atacam, biraz yalnız kalsın da aklı başına gelsin...

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Ahmet KARA.' Alıntı:
Zamanla olacağını zannetmiyorum,  3 dişi ile denedim, dişilerin her biri ilk attığım andan itibaren kuyruğunu kaldırıyor ama olmuyor, daha sonra ise erkek kuyruğunu kaldırıyor, her dişi için 1 ay bekledim ama halen yumurta yok, bir de erkek dişiden çok çabuk vazgeçiyor, kafesteki dişi ile 2-3 hafta geçtikten sonra salmadaki diğer dişilere yazıyor resmen. internetten aldığım ahşap tüneklerden kullanıyorum 1cm kalınlığında, tünekleri kalınlaştırsam olur mu acaba...
Aynısı benim konusan muhabbet kusumda da var ne yapacagımı bılmıyorum cok cekınıyor