Erkek çiftleşmeyi bilmiyormu?

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
Slm üstadlar bir çift ingiliz muhabbet kuşlarım var 2013 doğumlu    erkek çok kızgın kafeste yerinde durmuyor kafes telini  gaga taşını öpüp kafa sallıyor bunların hepsi kızıştıgını gösteriyor  dişi kuşla aynı teması gerçekleştiriyor dişi oturuyor erkek kuş üzürine yarım çıkıyor bazen tam çıksada üstündeyken dişinin agzına sadece yem kusuyor başka birşey yapmyor defalarca gözlemledim durum hep aynı çok kızgın erkek    dişi  çöküyor üzerine yarım çıkıyor sadece dişiyi yemliyor,sonuç olarak çiftleşmeyi bilmiyor ne yapmam gerek  beklemekmi lazım anlamış değilim yardımlarınızı bekliyorum    kuşların resimlerinide atıyorum 
  http://i.hizliresim.com/ydPz1k.jpg
  http://i.hizliresim.com/oQA6WR.jpg

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
öncelikle kuşlarınız çok güzel dişi bi o kadar güzel maşallah . bunu zamana bırakın çok fazla takıntı yapayın bu hareketler bi nevi kur diyebilrim we kuşların çiftleşecektir rahatsız etmeyin we kendi hallerine bırakın inş.la güzel yawrularınız olur . erkekte öğrenir dediğiniz hareketler mevcutsa kuşlarınızda . hayırlı üretimler..

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
bu konuda yardımcı olacak yok mu  veya aynı durumla karşılaşan?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
murat kardeş
bunlar normal durumlar sabredin çiftleşme olacaktır..

Ahmet Erkan

Yeni Üyemiz
Selam,

Aynı sorun bende de var,benim diş eğiliyor erkek bir türlü üstüne çıkamıyor :) Dişide bekliyor bekliyor sonunda kızıp bir gaga vuruyor elemana :) Fena kızgın vaziyette ama henüz tıkı yok bekliyoruz :)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Genç kuşlarda ve ilk kuluçka da karsilasilan durumlar bunlar en fazla olacagi ilk bi kaç yumurta boş olur. Sonra ikisi de ne yapmaları gerektiğini çözerler. Sonuçta ustune cikmasini da kimse söylemiyor kuşa içgüdüsel olarak yapiyor, devami da ayni şekilde çözülür. Genetik bi kisirlik falan yoksa döllenmeyi de çözerler.
Şimdiden yumurtalariniz hayirli olsun. Rahatsız etmeyin etrafta siz yokken daha rahat olurlar sizi görünce tedirginlikten de devamini getirmiyor olabilirler.

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
sizinde dediğiniz gibi genç kuşlar 2013  ben bu şekilde boş yumurta da yapacagını düşünmüyorum  çünkü dişi  kutuya hiç girmiyor  kutuya girmiş olsa  diyecegim kızgınlık yumurtası yapacak  ama kutuya ilgisi sıfır  biraz öncede tekrar farkettim dişi çöküyor erkek yarım çıkıyor iniyor sonra dişi vuruyor kızdığından olacak sanırım artık bekliyecegim  çünkü çok begeniyorum bu kuşları  inşallah herşey yoluna girer...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kuşları kaç aylıkken aldınız ? almadan önce eş durumundalarmıydı ? Kimi kuş sahipleri kuşun 3-4 aylık olduklarında eşe atıyorlar.Kimi kuş pat diye ürümeye girişiyor.Kimisi bocalıyor.Sizinkiler bocalamış anlaşılan.Tabi yerli kuşları veya kırıkları 8 ay beklemez çoğu kimse.Benim çoğu kuşum 6 aylıkken ürümeye başlıyor.1 yaşında olan kuşum var 6 aydır eşinle daha 2. part yavruları yeni çıktı.1. partta da 1 yavru aldım.İsteseydim atardım salmaya değiştirirdim eşini.Ama o kuşu izlemekte büyük zevk.O başarınca bende başarmış,sabrımın meyvesini toplamış olucam.Burada anlatmak istediğim tamam yavrularını görmek istiyorsunuz ama akışına bırakmanız lazım.Elinizde olan kuşların değerini bilin.Gerisini de çok takmayın.Olacağı varsa olur.

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
KUşları eş olarak aldım  kaç aylık olduklarını bilmiyorum dişide 2013 bilezik vardı erkek dişiden 1 Ay daha küçük olduğunu söylemişlerdi. yeni resimlerini atıyorum. 10-15 gün ayırsam uygun olurmu acaba  veyahut sizinde dediğiniz gibi genç olduğundan mı daha bocalıyor inşallah öğrenir çünkü bu çifti asla değiştirmeyi düşünmüyorum,birde dişi kuş hiç kutuya girmiyor kutuyla hiç alakası yok erkek kuş kur yapınca nasıl çöküyor buda beni şaşırtıyor 2 aydır durum aynı

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Yuvayla alakası yok ama eşleşmeye izin veriyor diyorsunuz.Garip bir durummuş gerçekten.Aldığınız yeri de bilemediğim için de pek bir şey diyemiyorum.Bu işin normali eşleşir-eşleşemez tam beceremez orası erkeği ilgilendirir ama dişi her türlü yuvaya girer eşleşme oluyorsa.Yumurtlar bakar-bakmaz orası da dişiye kalan bir olay.Hem eşleşip hemde yuvaya girmemesine bir şey diyemeyeceğim.Kafes duvara asılı sanırım bir de tam kafesi çekseniz.Sağını solunu da görsek.Kapı ağzında mı duruyor,köşe başımı hemen birinin geldiğini görmüyor mu gibi aklımda bir ton soru var.Ama yinede garip bir durum bu.

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
3 katlı üretim kafesindeler  pencere kenarı köşedeler gün ışıgı alıyorlar gün boyu kafesleride gayet geniş ...

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
Bugüne kadar  dişinin kutuya girdiğini hiç görmedim ErKEK kur yaptgı zaman çökmesi benide başta çok şaşırtmıştı çöküyor ama erkek anca öpüp kafa sallıyor üzerine çıkmıyor tek ayagını atıp bekliyor yemliyor kafa sallıyor durum hep aynı  bu durum kronik mi acaba yani ögrenirmi zamanla bilmiyorum ki..

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
A.S  hocam  toplamda 2 çiftim var  kafesimde katlı zaten  yanyana durma şansıda yok  bu ögretme işini nasıl yapacam  daha önce bu durumla karşılaştınızmı  ? bu çiftleşme işi iç güdüsel değilmi nasıl görerek ögrenecek yani anlayamadım