Erkek çiftleşmeyi bilmiyormu?

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
usta olan bir erkekle aynı kafeste tutsam faydalı olurmu  erkekler birbirine kur yapıyorlar da

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
Tecrübeli çiftlerden kurs aldırma durumunu nasıl yapacagım  teşekkürler

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
bu çiftleşmeyi bilmeyen erkegin yanına başka dişide attım onada kur yapıyor ama o dişi zaten çökmüyor.. yani erkek kıskanınca çiftleşmeyi ögrenecek mi yani? saygılar

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ERKEĞİN KAÇ AYLIK BU IKI KUŞU KAFESE NE ZAMAN KOYDUN KIZMASI İÇİN NE YEDIRDIN BAKIMLARI NASIL DERKEN BU UZAR GIDER VE KESIN BIR TAHMIN VE FIKIR VERECEM DIYEN YANILIR TAKI BU DEĞER VE BAKIMLARINI SIZLER TECRUBE EDINEREK DENEME YANILMA BURDA ORTAYA KOYULU AMA NORMAL BIR ÇIZGI DOĞRULTUSUNDA SADECE UZAKTAN FIKIR VEREBILIRIZ TAM TEŞHISI SIZIN KUŞLARI TANIDIKTAN SONRA KOYAR VE UYGULERIZ SLM

y_murat01

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yazıcı
Kuşları bu kafese koyalı 1,5 ay oldu.FERTI-VIT veriyorum bir hafta bir hafta elma sirkeli su diger bir haftada sade su bu şekilde  devam ediyor.yemlerine nijer koyuyorum az miktarda bunu çok seviyorlar zaten ara ara havuç rendeleyip veriyorum içine fertı-vıt karıştırıyorum az    arada  yumurta maması  beslenme şekli bu şekilde..  Başka bir ilden aldım bu ingiliz çifti. Bu durum gerçekleşince aldıgım adamı aradım ben gözümle gördüm çiftleşiyorlardı tam  , erkegin  ortama alışamamıştır  tam dedi ne kadar  doğru söyledi buda tartışılır 3-4 ay daha beklicem aynı şekilde  bakalım nasip  saygılar...

Mehmet Sim

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Sim
Murat YAZICI' Alıntı:
Slm üstadlar bir çift ingiliz muhabbet kuşlarım var 2013 doğumlu    erkek çok kızgın kafeste yerinde durmuyor kafes telini  gaga taşını öpüp kafa sallıyor bunların hepsi kızıştıgını gösteriyor  dişi kuşla aynı teması gerçekleştiriyor dişi oturuyor erkek kuş üzürine yarım çıkıyor bazen tam çıksada üstündeyken dişinin agzına sadece yem kusuyor başka birşey yapmyor defalarca gözlemledim durum hep aynı çok kızgın erkek    dişi  çöküyor üzerine yarım çıkıyor sadece dişiyi yemliyor,sonuç olarak çiftleşmeyi bilmiyor ne yapmam gerek  beklemekmi lazım anlamış değilim yardımlarınızı bekliyorum    kuşların resimlerinide atıyorum 
  http://i.hizliresim.com/ydPz1k.jpg
  http://i.hizliresim.com/oQA6WR.jpg

Sorununuz çözüldü mü, şu an durum nasıl, ne gibi bir yol izlediniz? Konuyu tamamen okudum ama sorununuz çözüldü mü anlayamadım. Bilgilendirir misiniz lütfen.

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Ahmet ERKAN' Alıntı:
Selam,

Aynı sorun bende de var,benim diş eğiliyor erkek bir türlü üstüne çıkamıyor :) Dişide bekliyor bekliyor sonunda kızıp bir gaga vuruyor elemana :) Fena kızgın vaziyette ama henüz tıkı yok bekliyoruz :)
+10

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Benim çiftim de de benzer şeyler vardı erkek çok kızgın sürekli dişiyi kovalıyor her fırsatta dişinin üzerine çıkıyor ayak atıyor dişiye yem kusuyor dişi herşeye izin veriyor karşılık veriyor fakat üzerine çıkmasına izin vermiyor gagalıyor üzerinden atıyor ama bazen de dişi erkeği üzerine çağırıyor başını arkaya atıp ikiye bükülüyor ama bu kezde erkek üzerine çıkmıyor.sanırım bu hayvanları içgüdüsel ve o anki psikolojik durumundan kaynaklanıyor istemesse o an istemiyor yani ama sonrasında çiftleştiklerini gördüm.

sizin çiftlerin son durumu nedir

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Slm arkadaşlar. Bende de aynı  sorun var, erkek muhabbet 3 yıldır bende tekti ve bana alışık ve herşeyi konuşan bi kuş.. Yalnızlık ALLAH a mahsus deyip yanına dişi getirdim ayrı kafelerde birbirine alıştırıp dişiyi erkeğin yanına attım ve yavruluk taktım herşey normal seyretti.. Öpüşmeye birbirlerine yem kusmaya Vs  başladılar ve tam bi eş oldular.. Dişi  yatıp kuyruğu ok gibi kaldırmaya başladı, benim erkek  kuş salak gibi üzerine çıkacağına yem yemeye inip  o halde geri gelip dişiye yedirmeye tercih etti hep, bu durum  epey oldu.. Erkek dişiye süper bakıyo iyi yediriyor kaşıyor Vs... Dişi sürekli yatıp kuyruğu kaldırıp bekliyo nihayet erkek üzerine çıkmaya başladı fakat birtürlü olayı gerçekleştiremiyo ,dişinin üzerinde geziniyo sağa sola dönüp  haliyle düşüyor... Dışı yılmadan hep yatıyo bekliyo bu durum hep böyle.. Neyse  dişi yumurtlamaya başladı ve 5 adet yumurta yaptı bu şekilde ve günün tamamını yem ve dışkı ihtiyacı harici yavrulukta geçirdi 20 günü... yumurtalar hep boş çıktı tabi tahmin ediyordum çünkü erkek  işlemi gerçekleştiremiyordu.. boş yumurtaları attım  tekrar  aynı şeyler  devam  ediyo erkek hala üzerine çıkıyo ama videolarda izlediğimiz çiftleşme asla beceremiyor bizim  erkek kuş.. üzerinde  duruyo  ve anlattığım  gibi  ...2 gün önce  baktım  dişi tekrar yumurtlamış... ben ne yapcam bu erkek  bu işi  yapbilecekmi UZMAN arkadaşlar dan acil yardım ve bilgi  bekliyorum... dişi kuşa inanın çok üzülüyorum.. boşuna yavrulukta yatıyo... lütfen  acil  yardım...

Onurcan391

Yeni Üyemiz
Adı
Onurcan
Soyadı
Yasuk
İlk olduğu için acemiler zamanla düzelir hayvanlar iç güdüsel olarak çiftleşir yani sonradan öğrenme olmadığı için bilmeme gibi bir durum söz konusu değil düzenli olarak manasını yapın verin artı çimlenmiş buğday verin haftada 1 gün yumurta doluluk oranı artar

pbıa2003

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Şahin
Cevap için tşk ederim kardeşim, önerilerin önemli ,lakin benim erkek kuş dün yine gözlemledim dışı yatıyo kuyruğu dikiyo fakat üzerine çıkmıyo, çıksa da üzerinde yürüyordum, bugün dişi 3.yumurtayı yaptı kızgınlığından  yumurtluyo ve muhtemelen bunlarda döllenmediği için  boş çıkacak.. Dişi kuşa üzülüyorum inatla çiftleşme için yatıyo fakat erkek beceremiyor ve kızGınlıktan  yumurta yapmaya devam ediyo ve yumurtaların üzerinde boşa yatıyo... Gerçekten ne yapcam bilmiyorum... Acaba azgın bi erkek kuş getirip dişinin yanınamı atsam bizimkini de ayrı kafese yanına  koyup izletsem... Belki bişiler öğrenir... Extra  tavsiyesi olan varmı arkadaşlar....