Erkek kus yavrularin tuylerini yoluyor

Gözde Altınoluk

Yeni Üyemiz
Adı
Gözde
Soyadı
ALTINOLUK
Merhaba
Yavrulu olan 1 takim muhabbet kusum var.su an 5 tane yavrusu var.en buyugu 29 gunluk.dun birsey farkkettim en buyuk yavrunun kafa tuyleri tamken dun azalmaya basladi bugun dahada azaldi.biraz takip ettikten sonra erkegin disi kus yuvadan cikinca yuvaligin tunegine gelip iceri girmeden kapidan kafasini uzatip kafalari uzanan yavrunun kafa tuylerini yoluyordu.erkegi hemen ayirdim.dogrumu yaptim bilmiyorum.acaba simdi disi kus 5 tane yavruya bakabilir mi? Ve bundan sonra ne gibi bir yol izlemeliyim? Erkek kus bunu diger kuluckalarda da aliskanlik haline getirir mi? Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkurler

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
Erkeği ayırarak doğru yapmışsınız. Erkek kuş yavrulara zarar vermek isteyebilir bazen. Bunun bir sebebide tekrar çiftleşme isteği olabilir. Şimdilik erkek kuşu ayrı tutun. Yavrular yuvadan atlamaya başladığında tekrar kafese koyarsınız

Gözde Altınoluk

Yeni Üyemiz
Adı
Gözde
Soyadı
ALTINOLUK
Zaten erkek kus disiye son gunlerde cok fazla kur yapma ayak atma hareketleri yapiyordu. Umarim disi besler yavrulari. Simdi bi gelisme oldu en buyuk yavru yuvaligin tuneginde duruyordu tekrar kendi girdi yuvaliga.erkegi disinin karsisinda bir kafese koydum.bu dogrumu birbirlerini gormeleri sorun olur mu?

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
Birbirlerini görmeleri dişiyi strese sokabilir. Yem kırmaya başlayan yavruları ayrı kafese alıp erkeğide yavaştan kafese alabilirsiniz. Dişi muhtemelen yavrularını beslicektir.

Gözde Altınoluk

Yeni Üyemiz
Adı
Gözde
Soyadı
ALTINOLUK
Ozan İZGİ' Alıntı:
Birbirlerini görmeleri dişiyi strese sokabilir. Yem kırmaya başlayan yavruları ayrı kafese alıp erkeğide yavaştan kafese alabilirsiniz. Dişi muhtemelen yavrularını beslicektir.
Cok tesekkurler ilginize.suanda disi besliyo gozukuyor yavrulari.