Erkek kuş yumurtayla oynuyor

bbbb.

Yeni Üyemiz
Adı
bbbb.
Soyadı
kkkk
Herkese merhabalar

Bir çift muhabbet kuşum var. Dün bir tane yumurtaları oldu. Erkek kuş yuvalığa girip yumurtayla oynuyor, yuvalığın içindeki kumu eşeliyor. Sanırım yumurtayı yuvalıktan çıkarmaya çalışıyor. Ne yapmak lazım bilemedim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
anladığım kadarıyla yuvalıkta kum var.kum yumurtanın soğumasına sebeb olur ve yavru gelişmez.önce yuvalığı temizleyin ve yuvalığın içine bir şey koymayın.kuş kumdan rahatsız olmuştur.yuvalık örnekleri sitede konularda var araştırırsan faydalı olabilir.

bbbb.

Yeni Üyemiz
Adı
bbbb.
Soyadı
kkkk
Evet yuvalığın içinde kum var ama dişi kuşum rahatsız olmuyor bu durumdan, erkek kuş eşeliyor yumurtayı oradan oraya sürüklüyor. Kumun yumurtayı soğuttuğunu bilmiyordum. Yumurtalar birbirine çarpıp kırılmasın diye koymuştum kumu.

bbbb.

Yeni Üyemiz
Adı
bbbb.
Soyadı
kkkk
Kumu boşalttım. Daha sonra talaş koyacağım. Kafesin üzerini ince bir bezle kapatıyorum erkek kuşum sakinleşti dişi kuşumda sürekli çıkıyordu yuvalıktan şimdi çıkmıyor. Bundan sonra bir sorun olmaz umarım.

Tavsiyeler için teşekkürler.

oLdness_07

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
ESER
Yuvalık için en doğru malzeme hamstır talaşıdır.Pet shoplarda bulunur.Kokusuz ve kimyasalsız olması tercih sebebidir.Marangozdan alıp kullanmanızı tavsiye etmem.Üzerindeki kimyasallar ölümcül olabilir.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar yuvalığın içi boş olması gerekiyor.yavrular çıktıktan sonra talaş konması gerekiyor.yuvalıkta başka malzeme varsa o yumurtanın gelişmesine ve dişinin yumurtayı çevirmesine engel olur.bu nedenle yavru gelişimi olmaz.kum -talaş veya başka birşey koymaya gerek yok.çünki kuş yumurtaları hassasiyetle altına alıyor.siz birden yuvalığın kapağını açar veya rahatsız ederseniz o nedenle yumurtaları dağıtır.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar yuvalığın içi boş olması gerekiyor.yavrular çıktıktan sonra talaş konması gerekiyor.yuvalıkta başka malzeme varsa o yumurtanın gelişmesine ve dişinin yumurtayı çevirmesine engel olur.bu nedenle yavru gelişimi olmaz.kum -talaş veya başka birşey koymaya gerek yok.çünki kuş yumurtaları hassasiyetle altına alıyor.siz birden yuvalığın kapağını açar veya rahatsız ederseniz o nedenle yumurtaları dağıtır.
yavruların tamamı yumurtadan çıktıktan sonra talaş konur.

bbbb.

Yeni Üyemiz
Adı
bbbb.
Soyadı
kkkk

Yavrular çıktıktan sonra talaş koyacağım tekrar teşekkürler.

Geçen gün mağazada muhabbet kuşu buldum yakaladım eve getirdim :) Yalnız kafasının üzerinde kırmızılık var boya olduğunu düşündüm ama  emin olamıyorum başka bir şey olma ihtimali var mı?

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bu tür boyalı kuşlar.salmada üretim yapan üreticilerimize ait.yavrular karışmaması için satacakları yavruları kızrmızı renge boyuyorlar.sizdeki kuşta salma kuşusun.her hangi bir sıkıntı yok.güle güle besleyin.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
Talaş yumrtanın birbirine çarpıp kırılmasını önlemek için konulur çam talaşı uygundur diye bilinir

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kimyasal karışımlı ürünlerin talaşları hariç, diger tüm agaç talaşları olur...Talaşı yavrular yumurtadan çıkmaya başladıktan sonra hergün azar azar ilave ederek çogaltınız...