Erkek kuşum hasta sizce nedeni ne ve ne yapmalıyım. (MehtapYılmaz)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu

Kafasında bir  tutam tüyü dökülmüş bir günde olmuş gördüğümde böyleydi elime alıp bakayım dedim benden kaçarken kuyruğuda döküldü. Acaba bu tüylerinde ki problem ne olabilir birde bu kuşumun gagası çok uzuyor veteriner yeni kesti ama çokta almadı kanamasın diye bu normal mi yoksa bir hastalık belirtisi mi??

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Gecmis olsun.. öncelikle bu mevsimler bu tür hastalıklar normal ve dikkat edilmesi gerekir.. özelikle mevsim değişiklerinde.. gece gunduz hava sıcaklıgı arasında farklar varsa bu gibi durumlar olabiliyor.. kusunuzun gagası cok uzamıs yem kırmakta zorlanacaktır bir tırnak makasıyla gagasını öncelikle düzeltin.. elinizde baytril % 5 veya % 10 her zaman bulundurmanız gerekir.. 1 litre suya 1 cc koyarak icinede elinizde bulunan antibiyotiksiz bir bir vitaminle karistirip 10 gun boyunca evde ki tüm kuslarınıza verin ve kusların bulundugu ortam sıcaklıgını sabitlerseniz bu sorun ortadan kalkacaktir..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
İki gün önce hava baya soğudu kombiyi yaktım şuan ısı iyi evde ve kuşların odasında da iyi. Bugün baytril alayım inşallah ben vitalmax kullanıyorum vitamin olarak uygun mudur antibiyotik var mıdır içinde?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu arada kusu elinize alıp bir bakarmısınız solunumunda sıkıntı varmı? ve kuyrunu asagi yukarı dogru sallanıyormu ?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Elime almak biraz zor tüyünün döküldüğünü görünce alıp bakayım dedim çok kaçıyor deli gibi atıyor kendini kuyruğuda döküldü kaçarken. Bu arada eşinin altında yumurtaları var ilk kuluçkaları ve bu benim ilk kuşumdu inşallah iyi olur.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
İki gün önce hava baya soğudu kombiyi yaktım şuan ısı iyi evde ve kuşların odasında da iyi. Bugün baytril alayım inşallah ben vitalmax kullanıyorum vitamin olarak uygun mudur antibiyotik var mıdır içinde?
vitaminize baktım iceriginde antibiyotik yok sıvı bir vitamin sanırım.. % 5 lik baytril alın 1 litre suya 1 cc baytril 1 cc de elinizdeki vitaminden koyun iyice karistirin.. hazırladınız su kesinlikle klorlu olmamalı..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Elime almak biraz zor tüyünün döküldüğünü görünce alıp bakayım dedim çok kaçıyor deli gibi atıyor kendini kuyruğuda döküldü kaçarken. Bu arada eşinin altında yumurtaları var ilk kuluçkaları ve bu benim ilk kuşumdu inşallah iyi olur.
tüylerinin dökülmesi ani hava değişiklerine bağlı olarak sıcak soguk iliskisine bağlıdır.. bu tür havalarda bazı kuslar tüye girebiliyor.. ve özelikle solunum yolu rahatsızlıgına isarettir.. kusun nefes alıs verisini kontrol ederseniz.. yumurtalara gelince disi tek basına kuluckayı sürdürebilir..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hırıltısı yok şuan elimde ama gagası çok uzuyor daha yeni kestirdik veterinere. Yine kafesinde mi dursun eşiyle yuoksa ayırayım mı?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Hırıltısı yok şuan elimde ama gagası çok uzuyor daha yeni kestirdik veterinere. Yine kafesinde mi dursun eşiyle yuoksa ayırayım mı?
eşiyle dursun.. ayırırsanız stres yapabilir.. gagasını kesmeniz lazım

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Gagasının ucunu birazcık kesim şimdi bu işi ilk defa yaptım tırstım biraz kanar diye ama kanamadı şükür. İlacıda eşim almaya gitti bugün vereceğiz inşallah saolun.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
geçmiş olsun.mehtap hanım geçen hafta bende Ankarada havaların birden soğuması sonucu (mevsimsel geçişlere bağlıyorum) dişisiyle iyi anlaşmaya başlayan erkek kuşumu kaybettim :( farklı belirtiler vardı benim kinde kuyruğunu asagı yukarı sallıyordu, neşesizdi, tügleri sürekli kabarıktı ve sonuç öldü.

Bence ustanın dediği gibi gerekli antbiyotiği tedarik edin ve uygulayın.en önemlisi kuşların bulunduğu yerin oda sıcaklığını sabit seviyede tutmanızda fayda var.malum ankara gece - eksilere düşebiliyor.Geçmiş olsun

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Teşekkür ederim Doğan Bey bende geçen hafta Behsat Beyden aldığım gökkuşağı ispinozlarımın dişisini kaybettim oda soğuk aldı büyük ihtimalle onlar muhabbetlere göre daha dayanıksızlar tabi narin oldukları için ama ben hastalandığını çok geç farkettim daha ilaç veremedende kaybettim ne yazıkki çokta üzüldüm bu kuşumda böyle olunca korktum birden bunada birşey olacak diye. Ama ilacı aldım sularına koydum şimdi suluklarını takacağım inşallah tez zamanda toparlar inanın kendim üşüsem önemsemem ama onlar üşüyecek diye kombiyide hemen yaktım ayarınıda baya açtım onların odası ısınsın diye. Sizin kuşunuzada çok üzüldüm.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
mehtap hanım ben söyle yapıyorum.bir gün vitamin veriyorum.sularına ilave ederek.1 gün normal su veriyorum.sonraki gün az cık bal katıyorum sularının içine ballı su.diğer gün tekrar normal su , tekrar vitaminli su .... böyle devam edip gidiyor.haftada 2 gün yeşillik, 1 gün meyve püresi 2 gün mama veriyorum.(mama özel tabiki) besleme ve vitamin takviye seklim bu şekilde.gayette sağlıklı ve kızışmış oluyorlar.ARTIK YAVRU SESİ duyarım inşallah:))

efsanea_06

Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
AKBULUT
Doğan YILMAZ' Alıntı:
mehtap hanım ben söyle yapıyorum.bir gün vitamin veriyorum.sularına ilave ederek.1 gün normal su veriyorum.sonraki gün az cık bal katıyorum sularının içine ballı su.diğer gün tekrar normal su , tekrar vitaminli su .... böyle devam edip gidiyor.haftada 2 gün yeşillik, 1 gün meyve püresi 2 gün mama veriyorum.(mama özel tabiki) besleme ve vitamin takviye seklim bu şekilde.gayette sağlıklı ve kızışmış oluyorlar.ARTIK YAVRU SESİ duyarım inşallah:))
bu kadar sık ilaç vermeniz kuşa zarar verir.ilaçtaki vitaminleri doğal yollardan(meyve,sebze,kuruyemiş vs...) vermeye çalışın

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
geçmiş olsun mehtap hanım.kuşunuz tüy degişimine girmiş ve birazda soguk almış gibi.gerekli vitamini verirseniz iyileşir inşallah.
benim kuşlarımında bir çifti sürekli hasta,ve bir türlü iyileştiremedim.
inşallah sizin hasta kuş iyileşir..

bu arada bugün altında 2 tane yumurtası olan bir çift satın aldım.
uzun bir aradan sonra inşallah bende yavru alma erdemine sahip olacam :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
geçmiş olsun mehtap hanım.kuşunuz tüy degişimine girmiş ve birazda soguk almış gibi.gerekli vitamini verirseniz iyileşir inşallah.
benim kuşlarımında bir çifti sürekli hasta,ve bir türlü iyileştiremedim.
inşallah sizin hasta kuş iyileşir..

bu arada bugün altında 2 tane yumurtası olan bir çift satın aldım.
uzun bir aradan sonra inşallah bende yavru alma erdemine sahip olacam :)
Sağolun Faruk Bey. İnşallah sağlıklı yavruları olur sizin adınıza sevindim inanın bi tuttu mu tempo devamı kesilmiyor diğerleride gaza geliyor. İnşallah yerlerini yadırgamazlar çabuk alışırlarda sorun yaşamazsınız bu arada suni dölleme işine hiç girmemenizi tavsiye ederim.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Sağolun Faruk Bey. İnşallah sağlıklı yavruları olur sizin adınıza sevindim inanın bi tuttu mu tempo devamı kesilmiyor diğerleride gaza geliyor. İnşallah yerlerini yadırgamazlar çabuk alışırlarda sorun yaşamazsınız bu arada suni dölleme işine hiç girmemenizi tavsiye ederim.
benim istedigim yavru almak ve onu konuşturmak tı onun için ısrarcı oluyordum ama bu yeni aldıgım çiftle inşlh yavru alacam ve suni dölleme ile yavru alma işine hiç girmemiş olacam :)
sizinde dediginiz gibi bir tanesi çiftleştimi yavru sesleri hepsini harekete geçiriyor,digerlerinde gözle görülür hareketlilik var maşallah :))