Erkek kuşum korkuyor!!

mehmetakif038

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Akif
Soyadı
Bolat
Selamın Aleyküm arkadaşlar Konuşan kuşuma dişi muhabbet kuşu aldım fakat dişiden korkuyor ani hareketlerinde ondan kaçmak için elinden geleni yapıyor acaba düzelir mi bu durum?

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Erkek kuşunuz insana çok alışkınsa ve uzun süre sizinleyse yeni arkadaşa biraz geç alışabilir. Ama bu kuştan kuşa da değişir. Kuşunuz çok sosyal bir kuşsa yanına inek koysanız bir iki güne ineğe bile alışır. :) benim sıpalardan biri öyle mesela. Ama kuşunuz utangaç ve içine kapanıksa işiniz biraz zor. zaman ister. yine de umutsuz olmayın. dişiniz sosyal bir kuşsa alışma süresini kısaltabilir.

Yani düşünün evimde 5 kuş var. biri dün geldi. Onun dışında diğer 4 ü başka başka karakterli. Mesela erkeklerden biri çok sosyal ve şımarık. dişi olan kıskanç ve huysuz. bir diğer erkeğim utangaç ve içine kapanık. yine erkek olan 4 numara ise tam bir ergen :) zaten 5-6 aylık. kafesi birbirine katıyor. Çekinik olan erkek 6 aydır bizde. o geldiğinde sadece iki kuş vardı, onalara alışması bir ayı buldu. Ama 4 numaralı erkek 3 ay oldu alalı maşallah çekinik olanla bile iki haftada can ciğer oldu.

Yani dediğim gibi erkek ya da dişi kuşunuzun sosyal becerisi önemli. gözlemleyin bir süre.

Çağlayan Levent

Takipçi Üyemiz
Adı
Çağlayan
Soyadı
Levent
Evcil kuşların eş tutma suresi biraz sorunlu geçebiliyor , bazen eş tutmayabiliyorlar da. Kuslariniza zaman verin ve durumu gozlemleyin derim.

mehmetakif038

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Akif
Soyadı
Bolat
Yorumlarınız için teşekkürler inşallah alışılırlar birbirlerine

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Aralarında çokca bir yaş farkı var mı, yoksa zaman ile alışırlar diye düşünüyorum