Erkek kusum streste...

emrharsln

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Arslan

emrharsln

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Arslan
Kusum yaklasik 1 yasinda 10 yada 11 aylik elimde oynarken surtunuyordu disi zamani geldi diye dysundum arkadasin disi muhabbet kusunu attim yanina basta cok hareketliydi kur yapiyodu ama o zamanlar kus besleme konusunda bu kadarnarastirma yapmamistim meger disi cekoslavakmis benim kusumdan iri ve yasliydi disi bekledigi ilgiyi tam goremedi olacakki erkek kusumu divmeye basladi o zamanlar kafesim kucuktu 1 ay kadar kaldi ayni kafeste aslinda ilk bi hafta bunisin olmayacagini anladim ancak baska formlarda sordugumda disi ilk zamanlar burur oyle diye yanit aldim sabret denildi sabrettik sonuc olarak kus hayata kustu sonrasi zamanlarda hep kafesinde yalniz runeginde basi onunde durmasi canimi sikti be bi salma kafes ile es aldim ancak suan esine cok ilgisiz otmuyor bile gecenlerde aradaki teli cikardim bu diside istekli ama oteki kadar hircin degil wrkek kusum teli cikarinca basladi kanatlarini titretmeye sanirim hala korkuyor cok mutsuz onu o sekilde gorunce bende uzuluyorum onun cani bana emanet ne yapmaliyim yardimci olun lutfen

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
size tavsiye kuşunuzun eski haline gelmesini istiyorsanız dişiyi satın yada başka birine verin çünkü dişi ile anlaşamamış sizdende ilgi göremeyince küsmüş, ayrıca erkek kuşa daha fazla ilgi gösterin.

emrharsln

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Arslan
Bu disi o disi degil yalniz o cekoslavak degil bunu yeni aldim yaklasik 1 aydir bende ve tahta tunekleri kemiriyor kemiriyor hazir saniyorum ben cekoslavak disiyi verdikten hemen sonra almadim bunu aradan 2 ay gecti yalnizdi cok mutsuz gordugum icin aldim kusuma hergun fazlasiyla zaman ayiriyorum aramizda ciddi bi guven var kedi gibi kasitiyo bile kendini ilgilenmekse gercekten ilgileniyorum kus yalnizkende ayni bu sekildeydi simdide boyle biseyden eminim bu halde hic bir disiyle uyum saglayacagindan supeliyim disiyle yada disisiz stresten cikmasini istiyorum gercekten sorun disimidir? Yalnizken evde kimse olmuyor sabah sekiz aksam 4 calisiyorum ve onca saat yalniz olmasindansa disi alayim demiatim diger turlu daha kotu olmazmi acaba ?

emrharsln

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Arslan
Ayrica bi sorum daha olucak zamaninizi aliyorum kusura bakmayin mesela bi petshopa gitsem anlasacagi disiyi nasil anlarim kusu oradami birakmam gerekiyor illaki benim kusim cok uysal isirmayi hic beceremiyor o kadar kusin icinde kendini savunabilecegini sanmiyorum es secimi konusunda oneriniz varmi ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
insana alışkın konuşan kuşların eş tutması oldukça zordur petshopa bıraksanızda değişen bişey olacağını sanmam, size şözle bir anımı anlatayım, kardeşime yavruyken verdiğim dişi kuşu kardeşim ele alıştırdı ve 1 yaşına kadar başka bir kuş görmedi bir gün kardeşim eş tutması için benim üretimhaneye getirdi ele alışkın kardeşimin kuşunu çok baskın bir erkeğin yanına attım, eş tutmadı, salmada 5-6 tane erkeğin yanına koydum kuş çok korktu, bende kuşu kardeşime geri verdim, kardeşim alıp evine götürmesine rağmen kuş 2 hafta kendine gelemedi ve 2 hafta sesi çıkmadı sonra sonra düzeldi, sizin kuşun yem yemesinde su içmesinde sıkıntı yok sanırım, herhangi bir hastalığınında olmadığnı düşünüyorum, bence zamana bırakın düzelecektir.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Benimde 2 Yaşında erkek konuşan kuşum var yanına albino getirdim. Kendi sectı sayılır eşini. 10 gündür beraberler Eşiyle çok ilgileniyor. Ona yem kusuyor sürekli. Dişi Yuvalıga girip çıkmaya basladı. Şuan için sıkıntı yok gibi ınsallah olmaz