Erkek Kuşumun yanına aldığım dişi.

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
Evet arkadaşalar konuşan erkek kuşuma bir dişi aldım.
erkek kuş 7-8 aylık civarı, dişiyi de 4-5 aylık civarı diye aldım ama emin değilim. Aslına bakarsanız dişi olduğundan bile kuşku duyuyorum. Zira bir arkadaş erkek kadar uçamazlar demişti. benim dişi odadan odaya sorti yaparak geçiyor. bir bakabilirmisiniz dişi mi bu. ceresini olabildiğince yakın çekmeye çalıştım ama birde cep telefonu ile ancak bu kadar oluyor. ürkekliğini, erkek ile birbirlerini fena kaşıyor olmalarını ve cik cik sesinden başka ses çıkarmayışını düşünerek dişi diyorum ama yanılıyor olabilirim.

bu erkek pehlivanımız

bu da dişimiz

Uploaded with ImageShack.us

bu da keafesimiz sultanlarımdan kalan keafes.

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
Sezgin Anıl' Alıntı:
aldığınız kuş dişi güle güle besleyin
çok teşekkür ederim buna öyle sevindim ki erkek çıksa çok üzülürdüm. süper bir kuş çünki çok hareketli ve zeki üstelik erkeğede kafa tutuyor ara sıra. özellikle ayağını ısırdığında ve kuyruğuna basıp kanadını çektiğinde.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Maşaallah. Allah nazarlardan korusun. Yavrularını almanızda nasip olur inşaallah

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
teşekkür ederim. çok aradım yanına bir dişi. yanlız bir şey fark ettim dişiyi alalı 5-6 gün oldu benim erkek kuş daha da iyi konuşmaya başladı. yani sadece haftasonu ilgilenmem ile 3 kelime öğrendi 6 ayda 4-5 kelime anca öğretebilmiştim. eş alınca öğrenmeyi bırakır sanıyordum. bizim ki daha da arttırdı. bu normal mi

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kuşunuz dişi, inşallah zamanı geldiğinde yavrularını alırsınız...

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Kuşunuz dişi yavrularını görmek nasip olur İnşallah fakat erkek kuşunuzun konuştuğunu yazmışsınız evcil kuşlar kolay kolay çiftleşmiyorlar ( benim evcil kuşum çiftleşmedi )

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
Hakan KAPLAN' Alıntı:
Kuşunuz dişi yavrularını görmek nasip olur İnşallah fakat erkek kuşunuzun konuştuğunu yazmışsınız evcil kuşlar kolay kolay çiftleşmiyorlar ( benim evcil kuşum çiftleşmedi )
teşekkür ederim bütün dostlara dişi olduğuna sevindim. evet konuşuyor hemde deli gibi kelime öğreniyor. eşini alalı iyice arttırdı. devamlı birbirlerini kşıyorlar, yem kusuyorlar. kafesteki oyuncağı da çıkarınca iyice birbirlerine düştüler. Artık dışarı fazla salmıyorum da. akşamları bir yarım saat.

dişi kuş hasta yanlız. kabarıyor, uyukluyor yerinde sabit kalıyor, birazda hızlı nefes alıp vermeye başladı. sularına avi vit katıyorum ama fayda etmiyor. akşam aviastım vereceğim biraz beli fayda eder başka ne yapabilirim

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
herkese yardım ve cevaplarından dolayı teşekkür ederim. arkadaşlar resimdeki dişi sizce kaç aylık çizgiler hafif bozulmaya başlamış akşam baktım bir tanede tomurcuk çıkmış tepesinden yakında patlar. sanırım tüy dökümünde. şunun için soruyorum yuvalık takmalımıyım. yada ne zaman takmalıyım.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
yeni kuşunuz hayırlı olsun bol bol yavru alırsınız inşallah.
1.erkek kuşunuz zamanla konuşmayı unutacak.dişi kuşunuza daha ilği gösterecek
2.kafese hemen yuvalık takmayın.önce birbirlerine iyice alışsınlar kuşlarınız kızışsın ozaman takarsınız.
3.dişi kuşunuz daha küçük tahmini4 aylık
4.tişi kuşunuz tüye girdiği için sesiz kabarık ve çok haraket etmiyor olabilir.
saygılarımla....

ohasende

Yeni Üyemiz
benimde kuşlarımın cinslerini öğrenebilir miyim. hediye geldiler. uzman kişilerden yardım almam daha doğru olur

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
ohasende' Alıntı:
benimde kuşlarımın cinslerini öğrenebilir miyim. hediye geldiler. uzman kişilerden yardım almam daha doğru olur
öncelikle siteye hoşgeldiniz ama bu nickle hiç yakışmamış,kuşlarınıza gelince sarı olan erkek diğeri dişi, konuyuda hem kendinizi tanıtan hemde kuşlarınız hakkındaki görüşler için yeni bir konu açmalıydınız yinede hoş geldiniz....