Erkek kuşumun yanına dişi bir kuş aldım

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Arkadaşlar ben senelerdir muhabbet kuşu besliyorum hiç yavru alma gibi bi deneyimim olmadı. Şuanda bir erkek kuşum var yaklaşık 2 buçuk 3 yaşlarında gayette evcil ele geliyor yemek yiyor oyun oynuyor.Bir bucuk ay önce yanına sanırsam 6-7 aylık bir dişi muhabbet kuşu aldım pet shop çiftleşmeye hazır demişti. Gerçi ben almadım ailem aldı ben alsaydım 1 yaşından büyük alırdım. Ama ben dişi kuşu hiç 7 aylık gibi görmüyorum göz çevresinde halkalar var kafasındaki çizgilerinde belirginliği biraz gitmiş durumunda daha büyük gösteriyor.Fotoğrafları aşşağıda kuşların.
zaman geçtikçe bu çift birbirlerine iyice alıştılar zaten öyle kavgaları filanda yok beraber geziyorlar erkek kuş kur yapıyor oynamaya çalışıyor dişi kuşla.Dişi kuş naz yapıyor. Yavruluğu taktığımda dişi kuş yavruluğun tüneğine filan çıktı gagalamaya başladı girişini  baya ilgilendi erkek bunu ilgilenirken kanatlarını filan ısırdı kuş içinede girmeye çalıştı. Yavruluğun içinde talaş koydum. Kafesin içindeki oyuncaklarıda çıkardım tek zil var. Birde kraker hazırladım onu koydum kafese yemlerinin içine kızıştırıcı yemden karıştırdım kumları var, gaga taşları var. Sularına da arada vitamin katıyorum. Kuşlar zaman geçtikçe birbirine daha çok alışıyor ben yavru almak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim fikir verebilirmisiniz ? Ne kadar süre sonra çiftleşip yumurta yaparlar ?

Kuşların resimleri ;

http://imageshack.us/g/826/photo20130526165848.jpg/

muhammed_ali

Üyemiz
Adı
muhammed ali
Soyadı
çelikel
Yavru almak için kuşu eline hiç almaman lazım ki kuşlar birbirlerine ilgi göstersinler. Evcil kuşlarda yavru almak daha zordur.Kuşlar kızışınca da dışarı salma.

muhammed_ali

Üyemiz
Adı
muhammed ali
Soyadı
çelikel
ve bide yukardaki linke tıkladım ama resim yoktu hizliresim.com dan upload et fotoğrafı

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bakımları tamam bir de 3 günde bir yumurta maması verin tam olur. Kuşlar iyi. Erkek kuş elinize alışık diye aman ha elinize alıp da eskisi gibi oynamayın. Üremeleri neredeyse imkansız olur. Bu arada kafesten kuşları asla salmayın. Kuşları salıyorsanız. Erkek hazır üremeye. Dişinin daha kızışmasına zaman var ve dişi 9-10 aylık falan.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Halil bey ek olarak haftada iki kere yumurta maması verip kuşları fazla rahatsız etmeden sabit bir yere koyup beklemekten başka bişey kalmamış (birde zili de çıkarın ) hayırlısıyla kuşlar kendilerini hazır hissettiğinde sizlere güzel yavrular verecektir

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Arkadaşlar verdiğiniz  yanıtlar için teşekkürler. İlk yavru deneyimim olacak teşekkür ederim hepinizden ayrıca ilk verdiğim linkte "/" olmadığı için resimler çıkmamıştı düzeltmiştim herhalde siz eski linke tıkladınız.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Resim linklerine göz gezdirdim lakin, koyu mavi olan erkek doğru onda bi sıkıntı yok!!! Ama diğer kuşun dişi olduğundan şahsen ben emin değilim bana erkek gibi geldi, moralinizi bozmak gibi olmasın ama ustatlar baksın inşallah ben yanılıyorumdur.

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Hasan US' Alıntı:
Resim linklerine göz gezdirdim lakin, koyu mavi olan erkek doğru onda bi sıkıntı yok!!! Ama diğer kuşun dişi olduğundan şahsen ben emin değilim bana erkek gibi geldi, moralinizi bozmak gibi olmasın ama ustatlar baksın inşallah ben yanılıyorumdur.
Banada erkek gibi geldi

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Bilmiyorum arkadaslar orda farklı cikmis olabilir. kuslari izledim disi olan zorladi biraz erkegi erkek ustune cikmaya filan basladi sonra durdular. Ayrica kusun ceresi hafif kahverengi pembe cok azda mavi gibi

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
bilmiyorum arkadaşlar siz böyle dediniz benimde aklım karıştı erkek mi acaba diye düşündüm ama erkeğe pek benzetemedim 9-10 aylık yaklaşık olarak. Ben dişiye daha çok benzettim  icon_think yuvayla ilgilenen arada bi girip bakan birtek o. Daha ayrıntılı kesin bir tanı koyabilecek varsa arkadaşlar söylesin lütfen.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aslında dişi olma ihtimali de yüksek bu hareketlere bakılırsa. Şaşırtıcı bir ceresi var. Dedikleriniz doğruysa büyük ihtimal dişidir.

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
bilmiyorum ya ilk geldiğinde çok sakindi şuanda bile erkeğe sataşıyor yani iyi manada kabartıyor kendini yanına gidiyor kafesteyken köşeye ittiriyor erkeği ayağını filan üstüne koyuyor gerçi o dişi dediğimiz kuşun hep öyle huyu var yemek yerken bile ayağını koyuyor :D herneyse işte ittirdi erkeği köşeye tellere çıktı erkek sonra baktım erkek bunun üstüne çıktı durdu 5-6 saniye sonra indiler kız bunu habire kovalıyor. ilk yuvalığı taktığımda yuvalığın tüneğine atladı kıtır kıtır girişini yemeye çalıştır içine filan baktı sonradanda rastladım içine bakmaya çalıştığını habire erkeğin yanına gidiyor sanki kızışmış gibi çözemedim erkeğede benzetmedim değil erkek olabilir dediğinizde bende kuşkulandım aslında bir ay önceki bi resmini buldum belki zamanla kahverengileşmeye başlamıştır ceresi hiç deneyimim olmadığı için birşey diyemiyorum bu yavrulama,çiftleştirme konusunda.

http://j1305.hizliresim.com/19/v/njq9z.jpg

hatta şuan bile dişi yuvalığın tüneğinde duruyor içeriyi kontrol ediyor.

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Arkadaşlar yeni bir foto daha çekebildim biraz karanlık oldu ama zor çektim durmadılar bir türlü:
http://j1305.hizliresim.com/19/v/njtr8.jpg

Birde ayrıca bir sorum olucak ben el yapımı bi kafes yapmayı düşünüyorum biraz büyükçe daha rahat olsunlar diye istiyorum dikkat ettiyseniz kafesin telleri uygun değil muhabbetlere gerçi pek sorun olmuyor ama dahada büyütmek istiyorum eğer yeni kafese geçirirsem kuşları yuvalıklarına ve kafeslerine alışmaları nasıl olur hemen kabullenirler mi ?

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Halil AY' Alıntı:
Arkadaşlar yeni bir foto daha çekebildim biraz karanlık oldu ama zor çektim durmadılar bir türlü:

Birde ayrıca bir sorum olucak ben el yapımı bi kafes yapmayı düşünüyorum biraz büyükçe daha rahat olsunlar diye istiyorum dikkat ettiyseniz kafesin telleri uygun değil muhabbetlere gerçi pek sorun olmuyor ama dahada büyütmek istiyorum eğer yeni kafese geçirirsem kuşları yuvalıklarına ve kafeslerine alışmaları nasıl olur hemen kabullenirler mi ?
son fotoğraflardan dişi gibi görünüyor. Deliklerin etrafı beyaz sanki?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Halil AY' Alıntı:

Kafes ve yuvayı tam olarak benimsemeleri en az 1 ay alır.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Erkek kuşunuzun yaşına uygun ve anlaştığı bi dişi kuş alın lütfen, anlamsız bi şekilde beklemiş olacaksınız o kuş erkek kalıbımı basarım. Evet bu kadar iddalı konuşuyorum. Yinede içinizin rahat etmesi için siz bekleyin 3 - 5 ay kadar veya daha fazla... sonra sonuca bakın, Yumurta varmı? İNŞAALLAH ben yanılırım.

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
dişi kuş yok ortada  icon_think

mavi erkek çok azgın duruyor kafese kedi girse tepesine çıkabilir gibi