Erkek kuşun Ceresinde Hafiften Beyazlama

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Cerenin mavi olan renginin,bazı yerlerinde özellikle burun deliklerinin altında gagaya birleştiği yerlerden çok küçük beyazlama oldu kuşlar yetişkin yumurtası olan kuşlar.tahmini 1 yaşında.genetik bozuklukmudur,önemli bişey değilmidir.resimleri en kısa zamanda atarım.foruma göz attımda böyle bir konuya rastlamadım.Bu arada kuşları alalı 4 gün oldu yumurtası vardı ama şimdi yumurtaya yatmıyor,tamam yumurtalı kuşlar için gerekli yerleri okudum,o kısımda bir sıkıntı yok,ancak başka bir çiftiminde erkeğinde aynı şekilde hafiften beyazlama var onun için merak ettim.  confusedtw

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
büyük ihtimalle kuşunuzxun kızgınlığı geçmiştir sorun olduğunu zannetmiyorum

gaziugur

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
SÜREL
yerleri değiştiği için yumurtaya yatmamaları normal
fakat diğer konuda bişey diyemicem

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
anlattığınız kadarıyla mantar olabilir  resimleri görmek lazım

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Yumurtasının olması bişey ifade etmez dişinin birisi veya ikiside dişiyse yumurta da bırakmış olabilir olasılıkları göz önünde bulunduruyorum sadece.Yanı sıra erkek dediğinizde buruşma kırışma herhangi bir ishal yorgunluk bitkinlik hali ve diğer belirtiler varmı yemesi içmesi normalmi ve genelde kalın tüy  show jumboların erkeklerinde bu durum gözlemlenir aşırı yaşlı erkeklerdede bu durum bazen söz konusu olabilir ve kansızlığında belirtisi olabilir bir çok olasılık var yavru büyüttülermi bunu gözlemlediyseniz erkek dişidirler oradan emin olun ama sadece yumruta var diyerek emin olamayabilirsiniz özellikle dışardan aldıysanız ve tanımadığınız kuşlarsa resim koyduğunuzda net cevap verevbiliriz kolay gelsin.

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
çiftleşmesine engel bir durum teşkil etmez umarım.eğer engel teşkil ederlerse hiç tutmayacagım bıktım zaten değiştirmedik kuş kalmadı hangisi benim hangisi değişti artık bilmiyorum kanaryaya dönme ihtimali aklıma geliyor. crazy

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Resim yokken cevap yazıldı resim attık 96 kişi konuya baktı bir cevap alamadım.ustalarım bir el atıverin  size zahmet 4 gözle cevap beklemekteyim.genetik bozukluk cevabı gelmez umarım ne yaparım sonra ya kuşlar yumurtlamazsa abooo,onca emek onca forumu ve sizleri meşgul edip vaktinizi almak,olumsuz bir durumları varsa hemen elden çıkarıp kanaryaya döneceğim.o yüzden cevaplarınız benim için önemli,çoktandır birbirleri ile pek ilgilenmeyen kuşlar 2 gündür birbirleri ile bayagı haşır neşirler,dön dolaş yine SABIR yine SABIR. icon_pray

aziz3564

Yeni Üyemiz
Adı
aziz
Soyadı
teke
slm arkadaşlar aynı sorun benim erkek kuşumdada var veteriner baktı mantar diye söylemişti şu an halen geçmedi şuan kuşlar 1,5 yaşında halen çiftleşmediler

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Aziz TEKE' Alıntı:
slm arkadaşlar aynı sorun benim erkek kuşumdada var veteriner baktı mantar diye söylemişti şu an halen geçmedi şuan kuşlar 1,5 yaşında halen çiftleşmediler
Sevgili Arkadaşım bence mantar değil,kütüphaneden ve forum başlıklarında mantarı inceledim.Mantar olmayan kuşunuza mantar tedavisi uygularsanız,sonuç alamazsınız tabiki,şimdilik genetik bozukluk veya mutasyon kuşların bazılarında görülen bir durum gibi bişey,emin olamadığım için ustalara sorayım dedim neredeyse 1 hafta olacak,herhalde ustalarım bu aralar çok yoğunlar.yine dön dolaş SABIR SABIR SABIR !!!

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Kuşunuz dominant parçalı bir kuş.Bendede bu cins bir kuş var.Ceresi ve ayakları her daim bu şekilde.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
hepsi olmasada hemen hemen tamamı parçalıların bu biçimde olabilmektedir albino erkeklerde resesif ve dominant parçalılardada aynı durum görülmekte hatta genetik çaprazlamalar sonucu fallow ve normal opaline gibi varyetelerdede bu cere renk karışımı boygöstermektedir spanglelerdede opalden gelme gen oldukları için bu durum söz konusu olabiliyor kuşlar normal.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Benim erkeğinde bu şekilde ceresi bir bölümü mavi bir bölümü lila renkte ama çatır çatır çifleşiyor :)